Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хотів, щоб ви з киянами спробували поговорити по українськи, а потім висловилися знову у цій гілці про те - правда, чи не правда, що українці в Києві не говорять українською, бо не певні, що говорять нею без помилок...(себто бояться)

2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Свято, на территории Украины я говорю по-украински. Не из политических соображений, а просто чтоб потренировать язык. И в Киеве я так же говорил по-украински. И ничего, никто на меня в автобусе или маршрутке не бросался, в магазинах тоже всё ок было (во Львове тоже ничего не слышал в ответ на то, что я из Москвы). Что до киевлян, то люди с которыми я общался, имели родню в Киевской области. И родня сплошняком говорила по-украински. И все друг-друга прекрасно понимали. Вы из языка тут фетиш делаете, а язык в первую очередь - это способ коммуникации. Если люди не испытывают проблем в общении, то о каких языковых проблемах речь?

• Подобається Подобається x 2
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Фетиш кажете?...
    То ви не будете проти, якщо першим ділом зробимо в Україні засобом комунікації україньску мову і на ній поговоримо про фетишизм? Наприклад ви почнете писати українською...Це ж не важко.:dntknw: Ставлення в декого до вас може зміниться (напруга спаде), може хтось прозріє?

Я готовий прозріти, якщо напишете щось файне, а я про то ніц не знаю і може ніц не тямлю :)

4. borkhes

Я может и нет, а вот русскоязычные _граждане_ Украины врядли вас поддержат. :)))

• Подобається Подобається x 1
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

По-перше, не "по-українськи", а українською.

По-друге, тут досить багато людей говорять українською, наприклад, в порівнянні з Запоріжжям.
    Особливо це чутно в маршрутках. Кажуть: "Передайте за проезд" російською, а потім починають балакати по мобилці українською (зі своїми рідними з села, напевно :pardon: ).

• Подобається Подобається x 4
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тоді підтримайте ви цю ідею, а я потім спитаю всіх інших ;)

---------- Додано в 02:06 ---------- Попередній допис був написаний в 02:04 ----------

Так, іноді ловлю себе на цьому... іноді навіть вживаю правильну форму.

Наприклад:
    :)

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

То значить, що для них той "язік" то є фетиш? Бо для мене питання, який я "язічний" просто не стоїть. Я в залежності від ситуації можу бути англо-,
    україно-, польсько-, навіть російськомовним.
    У Франції можу бути частково франкомовним. То що перешкоджає такими бути отим рускаязічним ґражданам? Нечиста сила? Чи ще щось?

8. borkhes

Педро, я говорил о гражданах Украины живущих на Украине. Вы о себе достаточно написали в соотвествующей ветке про эмиграцию, к вам вопросов вообще нет. :pardon:

9. Pedro

Борхес, я є львівянин і не собаче діло якогось гебешника вказувати мені де і що я повинен писати. Я є дома. І СССР де ваша гебня скрізь пхала носа благополучно скінчився. Надіюсь вас з Полонієм до Австралії не пришлють.
    Так що розслабтесь.

• Подобається Подобається x 3
  10. FourA

FourA Дуже важлива персона

Уважаемые дамы и господа! Я бы просил всех вас, уважаемые, немного сбросить обороты. Настоящий дженльмен всегда априори считает всех окружающих джентльменами и никогда не унизится до необоснованных оскорблений в адрес другого джентльмена. Даже если у него есть какие-то подозрения, что тот, второй , может оказаться не вполне джентльменом. Хотя бы по той причне, что тот, кто считает себя джентльменом, не захочет, чтобы окружающие по его поведению и выражениям могли о нём самом подумать, что и сам он не вполне джентльмен. Как говорил великий Станиславский- любите не себя среди джентльменов, а джентльмена внути себя! :)

11. borkhes

Были. Родились там.
    Да, в Австралии.
    Во-первых это нарушение правил ЛФ, а во вторых - паранойя.
    Разрешаете? :)))

12. Pedro

Ще раз повторюю - це не собаче діло гебешника з-за кордону. Не Україна, а тим більше Австралія не є російськими колоніями.

13. borkhes

Педро, я вижу у вас тяжёлый случай если считаете, что кто-то вас преследует. Вы скорее "Неуловимый Джо", а не Педро... :pardon:
    Речь шла о гражданах Украины. Вы не гражданин Украины, что же вы так взъелись, когда вам об этом напомнили?

14. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Это кто же и когда запрещал говорить на украинском языке ?

15. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Наша пєсня хороша, начінай сначала...Треба знову просити Ромка ( бо він дуже вправний в наведенні цитат з документів), щоб просвітив "товарісча", який чи то справді нічого не знає, чи то просто грається в такого собі Азєфушку:sad:...

16. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

"Не оскорбляй , да не оскорбленным будешь" (религиозная заповедь). А сами вы без ромки...слабоваты пансч ?

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Колись за саме зберігання цієї статті давали 5 років.
    Мені було 5 років,як в нас проводився обшук.
    Шукали самвидав і "Інтернаціоналізм чи русифікацію" Дзюби.
    На жаль вона донині не втратила актуальності.

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

І далі.........

19. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

В порівнянні з ним - так. Мені треба довго шукати, а тут видно людину, що це вміє робити це краще за мене. Я знаю про всі заходи царату з заборони української мови і те ж в радянські часи (хоч за совдєпії прямої заборони не було, було підступне лицемірство, що характеризує всю політику радянської влади), але Ви ж забажаєте посилання на документи, а мені шукати це в котрий раз ліньки.;)

20. Dadko burak

Dadko burak Member

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)