Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Мій зять, програміст, працює на фірмі, що спеціалізується на програмному забеспеченні. Фірма іноземна, але програмісти - "від національного виробника".Власники фірми , виходячи із заробітньої платні працівників, дуже задоволені їх роботою.

• Подобається Подобається x 2
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

хіба це привід для гордості? Наші програмісти - найдешевші у світі... Сумнівно :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А это вина - работников? Поинтересуйтесь - у вiтчизняного крупного предпренимателя - сколько он платит свим людям - и сравните с оплатой - в Западной стране - даже не самой "передовой" - хоть в Польше. Только не слушайте "стонов" этого предпринимателя о "тяжести жизни" у нас. Вы гляньте на их дворцы, машины, яхты... В Праге дорогих иномарок меньше, чем в Луганске! А иностранцы - платят существенно больше, чем "наши" - но они никогда не будут платить - как у себя, пока "наши" не платят за одинаковый труд - как там. Все просто.

• Подобається Подобається x 6
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так отож, що якби іноземні фірми не створювали в нас робочі місця, то точно гаплик би настав давним-давно.

5. Gron

Gron тафгай

Вам вже відповіли до мене.
    Толкові люди є, але коштують вони дешевше всіх, ну може трохи дорожче ніж в Кітаї.
    Support компанії АТ&Т чомусь знаходиться в Індії, не здогадуєтесь чому ?
    Але повторююсь, толкові люди в нас є і багато, "програмери" чи найбільше.

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це іллюзія, є просто хороші виконавці, яким говорять що треба і вони хоча б в спромозі це реалізувати.

7. Gron

Gron тафгай

А можливо я стану притримаватися іншої думки ?

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так. Сам так працював деякий час. До кризи 2008-го. Хоча тоді американський програмист потрібував у 5-10 разів більшу оплату, роботою нашою були задоволені головним чином через високий фаховий рівень, а не через дешевизну. Індійці та китайці були дешевше.
    А чому я поставив плюс - Панове, зважте! Для доброго заробітку потрібна англійська! Якось я вже писав: через запеклу боротьбу російської мови з українською виграє англійська.
    П.С. До яких шкіл еліта скеровує своїх дітей? Отож!

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Поставил вам "+" поскольку совершенно согласен с направлением ваших мыслей. Замечу, что борьба "мови" и "языка" - исключительно наших рук дело. Идея федерализации - на мой взгляд - была бы для нас весьма приемлемой - имя в виду различия в мировоззрении разных частей одной страны.
    У нас на фирме язык документации и переписки - английский. Но вот не говорящее по русски иноязычное руководство стало изучать русский (хочу сразу сказать захисникам мови - что дело тут в том, что все у нас говорят по-русски. будь наша фирма - скажем - в Тернополе - изучали бы они украинский) - делая успехи в этом. Нам бы у них поучиться, когда для процветания фирмы - люди учат язык тех, с кем они работают - а не пытаются заставить их учить свой (поскольку - английский - для всех - не родной - начинали с общего всем знакомого)... Вот ТАК обстоят дела с английским в совсем иностранной компании...

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Мій нинішній Біг Бос (київський єврей) платить договірникам та фрілансерам в залежності від їхнього знання мов. І не приховує цього. Хто здатний грамотно писати українською - отримує більше, ніж "чисто апщепонятноязичниє".
    Також вітається і матеріально заохочується (в т.ч. у штатних співробітників) знання німецької (як додаток до обов"язкової англійської).
    Внутрішня "чернова" документація може подаватися будь-якою мовою, але "вихідні" документи - без варіантів українською і за необхідністю - іноземною (англ. чи нім.).
    Суржик та русизми у вихідній документації караються смачними єврейськими коментами (в т.ч. письмовими) та штрафом на користь красуні-перекладачки з бездоганною українською мовою.

• Подобається Подобається x 8
  11. ViktorV

ViktorV New Member

Вообще все мы любим Украину.Все мы желаем ей добра.Но фанатизм я считаю что это излишне.А то была у меня в друзьях такая Шумей Татьяна из Моршина.Так вот эта особа договорилась до того что русскоязычным надо представлять самую грязную и низкооплачиваемую работу.Так еще немного и дойдет до того что выдвинут предложение сослать всех русскоязычных в резервацию.А кто не согласен вообще выслать с Украины.:morning1:

12. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а ви як, согласни?
    невже на Батьківщину не тягне?

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Російськомовний з Івано-Франківська, це ж треба. Були вже повиїхали знаю, шо вдень з вогнем не знайдеш. Але один плюс - російськомовний продвинутий, має інтернет і знає шо таке форум, а корінні ковбасов торгують.

14. kym

kym Well-Known Member

В Золочеві на відкритті фірми по виготовленню електропроводки для Мерседесів німець виступав українською мовою... а не язиком...... язиком він у роті крутив...)))))))

---------- Додано в 21:33 ---------- Попередній допис був написаний в 21:31 ----------

взагалі щось у тому є .... хід вашої думки мені подобається...)))))

• Подобається Подобається x 3
  15. ViktorV

ViktorV New Member

А я дорогие земляки родом с Ивано_франковска.Просто в детстве родители вывезли на север.Где закончил школу.Впервые пошел работать на комбинат.Но зов родины вернул обратно.Разговорный язык знаю прекрасно так как уже много лет живу на Украине и общаюсь с украинцами на украинско с русскими на русском.Какая разница на каком языке говорит человек лишь бы он не был скотиной.В каждой национальности есть люди а есть людишки.У нас последнее время в Ивано-Франковске очень много афро-американцев так что сослать их скопом в так называемый гарлем.А Арабов?

16. kym

kym Well-Known Member

У нас є росіянин з Пензи ... уже 3 роки працює. мову вивчив за півроки . на роботі розмовляє тільки українською ...так що і неподумаєш що росіянин... як він удома розмовляє то його справа.... і ніхто його не зобижає, а навпаки поважають - це і є справжній росіянин .... виглядає так що москалі це не росіяни а щось таке несуразне ... типу не приший кобилі хвіст..... ні своєї мови(бо так як москаль говорить - це не російська мова), ні своєї батьківщини ні своєї історії, ні своїх звичаїв.... одне слово бомжі...

17. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ну а тут чо російською чешете?

а дєдушка ваш звідки прибув?
    він часом не встановлював тут власть савєтав?
    а мож він в нквд служив?

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

ви впевнені, що вони американці? Якийсь дивний шлях для еміграції з Африки в Україну через Америку

19. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Вони тільки на вигїляд афро, а насправді українці, про них навіть анекдот є :)))

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Аби не москалі.
    (Левандівка)
    А, зрештою, хтось мені може пояснити, що таке рускаязічниє? Це що, якась нечиста сила забороняє вивчити мову місцевого населення і розмовляти нею (вдома розмовляй хоч на суагілі)?
    Мешкати в Івано-Франківську, рахувати себе українцем, і бути рускаязічним???
    Пригадую, в медінституті зі мною вчилась дівчина з Сибіру, росіянка. На останньому курсі розмовляла українською. Зате ні слова українською не могли з себе видушити люди які народились в Львові. Іба рускаязічніє...

---------- Додано в 23:26 ---------- Попередній допис був написаний в 23:21 ----------

Напрошується вираз: "лучшє біть ізнасілаваной чєм українізірованой".
    Краще в резервацію але лишитись рускаязічнім. В Іванафранкавскє!:sad:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)