Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Siggwar

Siggwar Well-Known Member

Про спецслужбы их происки обычно говорят наивные люди, страдающие "теорией заговора".

Что Янукович , что Путин мне лично по барабану. Но мене не все равно, когда ко мне приходят домой и начинают рассказывать мне как нужно жить и на каком языке я должен говорить, тыкая при этом мне в нос "национальными артефактами" и перекрученной на свой лад историей, при этом носясь со всем этим как с писанной торбой. Не много ли на себя берете, пановэ?

• Подобається Подобається x 2
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Щодо російської мови... Я її не лаю. Мова як мова. Мені вона просто не подобається. І не я один. До 1900 року вона не подобалася російській аристократії, інтелігенції, офіцерам і всі вони називали російську мову мужицькою і віддавали перевагу французькій.
    Але в мене язик не повернеться сказати щось проти росіян в росії, які розмовляють російською чи навіть етнічним українцям які народились в Росії і не знають української.
    А в Україні 50% не знає української. І не хоче знати. Навіть на Західній Україні де української неможливо не знати. Невже то так важко вивчити мову народу на території якого ти живеш, а розмовляй хоч на суагілі...
    До речі, я ні разу не зустрів англійця в Англії який би не володів англійською чи француза в Франції який би відмовлявся говорити французькою, чи німця... чи італійця... чи іспанця...
    То з якою ненавистю треба жити інородцям (включаючи етнічних українців) щоб по звірячому ненавидіти українську мову. Живучи в Україні і відмовляючись репатріюватись на родіну. Як пояснити цей парадокс?..

• Подобається Подобається x 7
  3. Siggwar

Так це ж і є плоди насильницької українізації. З під палки навчити можна, але змусити любити - ні. Зробіть так щоб українську мову стало модно вивчати та розмовляти нею (як в Росії тоді французьку) і це дасть більш плодів, чим усі ці потуги з дикуватим та непрофесійним перекладом російських фільмів та іншіх демотиваторів які запроваджуються/вались.
    А це - просто безглуздя, яке навіть коментувати якось соромно.

4. Pedro

Бачите, пане Оксід, щоб була загроза розвалу держави, треба для початку ту державу побудувати. Звичайно, ми в кінці 80-х раділи, що ось побудуємо державу, ось і Київ не проти і навіть в Донецьку якийсь шахтар грозився заговорити українською, правда, після того як ковбасою наїсться... І навіть в 90-х трохи здавалось все потрохи зрушиться з місця. Але не сталось. І, на жаль, не станеться, бо для них все що звязане з Україною і українським - це все вкрай вороже.
    Так що держава не відбулася. Пройшов 21 рік... Вам не набридло? Бо якщо щось міняється то міняється в гірший бік. І чи хотіли б ви жити в СВОЇЙ державі, навіть якщо вона буде з розміром Чорногорії чи Словенії?
    Замість ділити невідомо що з звіроподібними українофобами...

• Подобається Подобається x 1
  5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

а хто приходив? Не заставляли аміак пити?

• Подобається Подобається x 3
  6. Siggwar

Що я чую! У свідомій Леопольській кав'ярні, образи?! Ай-ай-ай! А культурність та ввічливість як же? Тобто, інакше кажучі, якщо людина бажає зберегти мову батьків, але ця мова не співпадає з генеральною та титульною мовою частини країни, яка ще прагне до Європи(а там доречі, демократія і засуджується ксенофобія). То вона (ваші слова) -звіроподібна.

Ай молодца, ай далеко підете! Дивно що ви пишите з цього "демократичного та вільного раю" де поважають людину та її права, але виявляється є виключення.

---------- Додано в 22:41 ---------- Попередній допис був написаний в 22:37 ----------

Кто ж их держит то????? Загнуться ведь без промышленности? Одни леса и горы и все на зароботках в других странах.

---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:41 ----------

Та ось такі свідомі як ви все дзижчать - звіроподібні, геть до Раши.... Зараз дійде до того, що почнеться фашістська риторика - "недолюди", тощо...

Останнє редагування: 21 сер 2012
  7. MARTINI

Як це "свідомі як ви"? А ви що, не свідомий? Тобто непритомний? Нашатир, кажуть, допомагає

8. Nedilya

Nedilya Well-Known Member

Знаєте, події дійсно настрою не сприяють. Все ж таки Україну слід зберегти. Власне, все одно такі речі Бог вирішує.

9. Siggwar

Ой, як смішно! Зараз лопну зі сміху. " Свідомість= сознательность" також. Нє? (як ви кажете)

10. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

тоді в чому проблема? в росії місця вистачить, а чось не їдуть.....і не тре українську знати, серед свїх же ж
    звідси питаннячко до вас: а чо не втікають раз тут зле, мову заставляють вчити??????????? га?

11. MARTINI

То ви несознатєльний? Може нєвмєняємий?

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Не нашатир, а "розчин аміаку водний". Найкраща хімічна зброя проти севастопольських скандалістів. :)

13. Pedro

О, то ви на свою адресу сприйняли. Ви справді українофоб?о_О Я ж не знав... Ну то перепрошую.

• Подобається Подобається x 4
  14. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

15. Pedro

А ви знаєте, мені людей вашого типу було завжди шкода. Бо не всі ж на Східній Україні помішані на українофобстві. Багато хочуть мати свою, цивілізовану державу, бути її СВІДОМИМИ (на відміну від тих що втратили свідомість) громадянами, добиватись успіху в житті, яке на жаль таке коротке...
    Коли я жив в Львові, я бачив теж і нормальних жителів і тих, які переварювати всього українського не могли. І не обовязково з призвіщами на -ов чи -ін. Були і на -енко і з типовими західноукраїнськими призвіщами.
    І останній парад "регіональності" - це справжній плювок в лице всього українства. З якою метою він зроблений, недалеке майбутнє покаже...

Останнє редагування: 21 сер 2012
  16. Siggwar

Дехто їде. Навіть дуже багато хто їде, але з інших причин. По роботі їдуть, наприклад, потім залишаються, якщо вдається. Вважаєте Росія усіх зустрічає з распростертими обіймами? Помиляєтесь. Там своїх годувати треба. Є такі що й вертаються. У західнян є одна хибна думка, що якщо на сході чи на півдні розмовляють російською та не сприймають "українськість" у західнянському розумінні, то неодмінно дуже люблять Росію ( у державному розумінні) і Путіна з Мєдвєдєвим. Але це не так. Так у багатьох людей зі сходу України там живе багато родичів, тому ставлення до Росії помірковане. Але це зовсім не означає, що тут усі люблять Кремль та його політику й жити без нього не можуть.

---------- Додано в 23:33 ---------- Попередній допис був написаний в 23:28 ----------

Взагалі то-ні. Не українофоб. Алеж ви посилалися на мій пост, схоже було.
    Хоча я начебто тут на боці східняков, яких ви, здебільшого, вважаєте українофобами

17. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ну як не всіх то треба будувати Україну в Україні а не росію в Україні
    чи я шось не розумію?

---------- Додано в 23:37 ---------- Попередній допис був написаний в 23:34 ----------

в гамериці китайців вже давно більше ніж 10%, але китайська мова там навіть не районна........

18. Gron

Gron тафгай

Скажіть, а мене Одесита у 4-му поколінні нікуди не висилатимуть, бо я українську вивчаю, намагаюся їй розмовляти, та онука разом з його батьком навчаю і невістку з паспортом США, хоч наш ( ваш) мер етнічний руський з Сахаліну запевняє всіх що 89% російськомовних у місті, мені дозволять писати на могилах прізвища українською, використовувати її в суді, нотаріаті, ДАЇ, дивитися фільми рідною ( для мене) мовою, чи як?

• Подобається Подобається x 5
  19. Pedro

О, ви тут помиляєтесь. Українофобство не залежить від сходу чи заходу.
    Українофоб є українофоб. Він і в Африці українофоб.
    По крайній мірі ви вільно спілкуєтесь українською. Українофоб цього дозволити собі не може...

20. Siggwar

1. Не розумієте. Російська мова у статусі регіональної аж ніяк не робить Україну Росією.

2.
    Коли супротивникам другої державної (або регіональної) наводять приклади країн де більше ніж одна державна мова ,вони кажуть про відмінність історіій України і цих країн. А іноді наводять такіж рівняння (Америка). Подвійні стандарти? Україна, як би там не було є пострадянською державою, як і решта колишніх радянських республік. Історія її ой як відрізняється від історії Америки.

Та й я вважаю, що Америка не є прикладом ідеально правової держави.

---------- Додано в 00:05 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:57 ----------

Не зовсім зрозуміло, чому Ви, шановний, питаєте про це саме мене. Навпаки вам пам'ятник спорудять. :) Висилати, як раз, хочуть тих хто "українізацію" не сприймає. Згадайте слова І.Фаріон у дитсадочку.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)