Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Педро, на початку 20 століття у Харкові укр.мова чулася частіше, ніж нині у Львові. Що до Києва, то сьогодні в Києві розмовляють українською значно частіше, ніж на початку девяностих. Проце йде, повільно, але йде, потрібно час і фінансування.

• Подобається Подобається x 7
  2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Общался я вашими бандитами, по русски они только матюкаются и полюбляют русский шансон

3. Bambook

Bambook Persona non grata

Матюкаються вони по-монгольськи, як і росіяни, а шансон то російський, але тексти там написані московитським діалектом польської, яким і ви пишете :)

• Подобається Подобається x 2
  4. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Эй, люди! Мы не выбирали, где нам родиться. Окружающий мир - наша неизбежность. А жизнь слишком коротка, чтобы разменивать ее на мелкие дрязги.
    Зачем вы?
    Мне не понять.

• Подобається Подобається x 4
  5. OldMan

OldMan Well-Known Member

В смысле? За разговаривание на украинском будут доплачивать из бюджета города?

• Подобається Подобається x 3
  6. Siggwar

Siggwar Well-Known Member

У Харкові усі виключно під Швайкою ходять, тобто зі "свободи", але їх не багато. "В семье не без урода" (с)

Вони там є лише тільки тому, що модераторів там таких як тут немає, які за будь-яку "не кошерну/не свідому" з їхньої точки зору думку банять.
    "Инакомыслие" на ЛФ заборонено.

Правду написав чолов'яга. Українською розмовляють тільки приїжджі з україномовних областей та міст, або свідоміти. Ну і суржик, якщо з сільскої місцевості людина.
    Місцевим українська у звичайному житті мало потрібна. З чого б це? Навіщо тим хто народився тут, та з дитинства розмовляє однією мовою переходити на іншу? Вивчати можна (та й не одну), знати потрібно (читай "зручно"), але ж переходити у спілкуванні між своїми з рідної на іншу "рідну", навіщо? Тільки, якщо така хвороба як "свідомізм" вразить.

7. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

я так розумію, ваша присутність на ЛФ обумовлена тим, що ваша точка зору точно співпадає з точкою зору модераторів :)
    Ото вже Доктор Хаус наш договорився :) той хто говорить українською - хворий, а той хто рідну мову, чи то пак непотрібну "відрижку", забув - того можна і виписувати :) А лікарі хто?

• Подобається Подобається x 1
  8. Sman

Sman Well-Known Member

Місцевим, тобто харків"янам, рідна мова не потрібна? о_О І то мова про першу українську столицю?! о_О Господи, Господи, дай тим людям розуму, або і той дорешти забери! :ireful:

9. Gron

Gron тафгай

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

11. Dobrodiy

Dobrodiy Well-Known Member

Какая элита? Откуда?
    Бывшие руководители предприятий с воровской жилкой, комсомольские активисты и обычные бандиты - вот "украинская элита" настоящего времени.
    Вышиванки на праздник (а если еще и праздник чисто украинский, вроде Дня Незалежности) - благое дело. И настроение даже повышается, когда видишь людей в национальной одежде!
    Но эти клоуны в вышыванках от "Свободы" - это просто бред. Везде есть свои правила, дресскод, если хотите. А когда я вижу как на официальную встречу с иностранной делегацией приходит товарищ в вышиванке - это заставляет меня усомнится в его умственной полноценности.

Наша "элита", что во времена Ющенко, что теперь при Яныке имеет один и тот же качественный состав. И на мысли в голове "мова" никак не влияет. Если был вором и негодяем, то говори хоть по украински хоть по русски, а результат от управления страной такими людьми один и тот же.

• Подобається Подобається x 4
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не знаю, Мих. Щодо Харкова, то та фраза, "какія-то інасранці прієхалі", яку харківяни кидали нам, львівянам, услід буде переслідувати мене до кінця життя.
    Щодо Києва, то я в 70-х там трохи жив. Жодного українського слова не чув. Десь кілька років тому Аскольд Лозинський спеціально прислухався якою мовою розмовляють в Києві. За 5 днів українську на вулиці почув аж три рази!
    Розумієте, Мих, я демократ і то справа людей якою мовою розмовляти (хоча мені було б бридко розмовляти такою грубою і паскудною мовою як російська), але що це має спільного до України?
    Якщо ви ігноруєте українську мову і культуру то якого біса ви стовбичите в Україні? Забирайтесь самі чи зі своїми смердячими територіями до свого Путіна і інших братів.

13. Siggwar

---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ----------

Читайте уважніше-ключова фраза у звичайному житті. Чи Ви вважаєте, що російськомовні раптом між собою повинні перейти на українську. Наівна ви людина тоді, якщо так вважаєте. Справа в тому, що російськомовні харків'яни не вважають українську рідною, навіть попри те що вони живуть у "першій столиці" України, розуміїте? Українці ж у Росії російську рідною не вважають, хоча і спілкуються.

Останнє редагування: 21 сер 2012
  14. Dobrodiy

Dobrodiy Well-Known Member

Извиняюсь, что влажу в Вашу с Михом беседу, но просто интересно в каком году это было?

А на английском или немецком языке Вам тоже противно разговаривать?
    По-моему не в языке дело, а в людях...

Так если так рассуждать, так от Украины ничего не останется :cry:

15. Siggwar

Ничего себе демократ. Там, типа в демократичных странах вас бы за такое высказывание к суду бы привлекли. Вы не имеете право указывать людям,что им делать в стране, гражданами которой они являются.

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 20:51 ----------

Уже побував у бані не хвилюйтеся. На другий чи третій день після реєстрації.

Стосовно
    Прочтіть той мій пост уважно можливо навіть багато разів, якщо незрозуміло з першого разу. І спробуйте, хоча б спробуйте, зрозуміти те, що там написано.

Далі російською, можливо так вам буде зрозуміліше.

Людям в русскоязычных регионах Украины совершенно все равно, кто и где еще в Украине на каком языке разговаривает. Они говорят на языке, который считают родным с дества (их так родители научили и никто их не руссифицировал!!!) и на котором им удобно. И живут так как им удобно. Галичане могут жить так, как им удобно и разговаривать так, как им удобно и как привыкли. Это их дело и никого из русскоязычных это не касается, они никого не учат жить. Почему же вы позволяете себе учить нас? Просто некторым (многим) людям здесь, кажется несколько неадекватным зацикленность на мове, на вышиванках, на шароварах с "шаблями" в век технического прогресса. Потому "свидомистость" и воспринимется как некоторое психическое отклонение от нормы.

P.S. Под термином "свидомиты" -подразумеваю укр. националистов. Это если вы не поняли.

16. Nedilya

Nedilya Well-Known Member

Бачите, пане Педро, щось харків*яни не хочуть забиратися до Путіна:sad: Тут, таки, краще. І, будь ласка, не лайте так мою рідну російську мову, бо я народилась в Росії. Я розумію, що вас дратують люди, які саме ЗНЕВАЖАЮТЬ українську мову і культуру, тому мене ваші слова не зачіпають. Але... :give_rose:

• Подобається Подобається x 6
  17. Oxid

Oxid Well-Known Member

На то не треба звертати увагу.Мене на східній Україні(не в Харкові) бандерою називали, чомусь думали, що то образа, але то пусте. :russian_ru:Мене то не вразило. :mocking:Тепер прийшли слова з новоязу - бендерлоги, свідоміти, умственно неполноцєнниє, думаю, що такі терміни запускають російські спецслужби, а ці лише ретранслятори...:pardon:
    Їм Янукович ближчий, ніж Путін...:scratch_one-s_head:західна Україна однозначно проти розвалу держави, прихилильників незалежної Галичини не дотягує до одного відсотка. Так що найближчим часом розколу України не буде, буде така собі російськомовна резервація. І по крові вони українці, а, отже, набагато ближчі нам, а не росіянам...Якщо раптом завтра війна, не побіжать вони здаватися в полон:)

18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ну да.....нє русифікували.....попробуй москаля русифікувати....

19. Siggwar

Стара пісня. Змініть платівку. Вам самому не набридло штампами розмовляти?

20. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

так з вас приклад......

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)