Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Боюся, що не кожної, а КАНКРЕТНАЙ.

---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

Не язЫк, а його неадекватних носіїв. А якщо їхні вчинки екстраполювати на язЫк, то:

Це язЫк сучасних ідіотів, які (і про яких) зняли фільм "72 метра".
    Це - язЫк, яким Путін відповів на запитання "Что случилось с подлодкой "Курск"?
    - Ана утанула!
    Це - язЫк, котрим наказують "мочити в сортирах".

Це - язЫк агресора, який не може споеійно спати від незалежности і власного державотворення сусідніх з ним (агресором) країн.

І ще - дивіться нижче знайому картиночку.
    Збийте свою пиху (спесь), Адмірале! Україні сєвастопольські понти до дупи, знаємо ми вас як облуплених.
    "Мы не сеем, не пашем, не строим,
    Мы гордимся..."

А чим?

(P.S. З адекватними росіянами, татарами, євреями (...) я без проблем спілкуюся російською).

Останнє редагування: 18 сер 2012
    • Подобається Подобається x 8
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Втратився логічний ланцюжок :) Спробую намалювати:

Співучасника в обдиранні народу під прикриттям боротьби за його (мовні) права. Оскільки ви цю боротьбу, тобто прикриття обдирання, підтримуєте.

Чи я неправильно зрозумів вашу позицію?

• Подобається Подобається x 3
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я особисто не зустрічав людей які б ненавиділи якусь мову, крім москалів що живуть в Україні і які справді люто ненавидять українську мову.
    Мені та ваша російська мова просто не подобається, бо груба, кострубата, недаремно російська аристократія і інтелігенція віддавали перевагу французькій мові, а російську рахували мужицькою.
    Вчору я був в компанії де було двоє моїх колег поляків. Вивчали російську з 1 до 11 класу. Не можуть сказати і фрази. На питання чому, відповіли, що це мова окупанта і ніхто її не хотів в Польщі знати.
    До речі, я колись непогано володів російською. Забув, також не можу сказати речення, чим надзвичайно задоволений...

4. kagan

kagan Well-Known Member

дебілізований язиком народєц, що тут ще скажеш

• Подобається Подобається x 1
  5. Oxid

Oxid Well-Known Member

Заспокойтеся, думаю, тут нема ненависників російської мови. І взагалі, краще ви б спілкувались тут українською і не брали дурного до голови...виходьте вже з того танку...тут україномовний форум, і коли з вами спілкуються українською, було б якось інтелігентніше з вашого боку писати українською...ну так у нас прийнято - якщо хтось російськомовний приходить в україномовну компанію - то без образ, він переходить на українську, у Львові в повсякденному спілкуванні у всякому разі так є, наші львівські росіяни, євреї чудово знають українську, без акценту...:)

• Подобається Подобається x 4
  6. kitana

kitana Banned

Ну-ка бьістренько все написали свой вариант - за что АДМИРАЛ ненавидит русский язьік?

Мій варіант: а звідки я знаю... :pardon:

• Подобається Подобається x 3
  7. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Вообще-то неправильно.

8. Boris_Kiev

Нехай буде в Севастополі офіційна російська. Натомість не буде гарячої води. І нових тролейбусів.

9. Mattilainen

Так её и так нет. Уже лет 20 как. Совсем практически.
    А пачиму троллейбусов-то не будет?
    Донбасс порожняк не гонит.
    Вот, пожаловали в прошлом годе:

и Москва ещё:

Троллейбусы будут. :mocking:

10. Boris_Kiev

Просто знаю, як банкротили "Севтролейбус", але землі так і не загарбали.

11. Pedro

Будєт хлєб язік, будєт і пєсня тролейбуси...
    Л.І.Брежнєв

12. Mattilainen

Не хлебом единым жив человек.
    Моисей (кажется)

13. Boris_Kiev

Кожному севастопольцю - по тролейбусу!

14. kitana

kitana Banned

В статті, що Ви навели, йде мова про національний склад Ізмаїла, цитую:
    А статус регіональної мови надається за даними перепису щодо мовного складу, а саме за ознакою "рідна мова". Ці показники далеко не співпадають.

До того ж ці данні, що наведено у статті взяті з вікіпедії (прийнамні ті ж самі цифри). В Українській вікіпедії вказано, що це дані перепису 2001 року, але джерело не наведено. В російській вікіпедії вказано, що це дані за 2008 рік з посиланням на джерело - "Измаильский интернет портал" (там є ці показники - станом на 1 січня 2008 року).

Дані всеукраїнського перепису дуступні на сайті 2001.ukrcensus.gov.ua але розбивка там тільки по областях, по містах немає.

"Мовним законом" передбачено дві можливості надання статусу регіональної мови:
    1. якщо мовна група складає не менше 10% за даними перепису, які мають бути надані Укрстатом місцевим органам самоврядування у 3-місячний термін.
    2. за ініціативою мешканців (якщо менше 10% ), яка проводиться через процедуру місцевого референдуму.

Отже, ізмаїльські болгари наразі теж пролітають.

п.с. Але цікаво, на яких підставах облради та міські ради надають російській мові статус регіональної? Не думаю, що Укрстат вже подсуєтился і замість 3 місяців за 2 дні все видав. :)
    Закон опубліковано 10 серпня.
    Наприклад, Одеса, де російську затверджено регіональною 13 серпня (через 3 дні).
    Це протирічить законодавству.
    Партія районів як приймала цей закон антиконституційно, так і впроваджує незаконно...

.

Останнє редагування: 19 сер 2012
    • Подобається Подобається x 2
  15. Mattilainen

Гадаю, що у Державної службі статистики є докладніші дані, зокрема і по містах. Якщо зробити запит, то зобов'язани надати.
    Не факт. Оскільки
    Тобто, я так розумію, довідка Державної служби статистики у них таки є. :)

Ну, є регіональні управління статистики, в них є все необхідне. Себто навіть за день цілком можливо, імхо.

16. OldMan

OldMan Well-Known Member

3 месяца это максимальный срок, могут выдать и в течение 1 часа.
    Облстаты ведут данные помесячно, они уже есть эти данные. Им и суетится не надо - это входит в их работу. Дав запрос в августе вы можете получить готовые данные за июль (ну, за июнь точно).
    Какое нарушение?

17. Pedro

А де гагаузи??? Знаю, що в Ізмаїлі живе дуже багато гагаузів. Також знаю, що дехто з них національність назвав як росіянин чи українець. Але ж не всі! Щось тут не так... Якась явна підтасовка...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

То є звичайні російські нацики. Просто тре називати речі своїми іменами.

Російські нацики протягнули закон для себе руками зека.

---------- Додано в 11:09 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ----------

Сама Верховна рада є поза законом, бо вже сидить там більше передбаченого законом часу, а тому всі їх постанови, рішення, закони не є законні. Прийде час і Литвин за це відповість по повній програмі.

19. kitana

kitana Banned

Мабуть є, я лише підкреслила, що цих даних перепису 2001 року в розрізі міст і селищ немає у вільному доступі, тому перевірити ні я, ні Ви не можемо.

Я написала: "Ізмаїльські болгари наразі пролетають."
    Якщо в них (громадських організацій болгар) є якісь довідки, це нічого їм не дає, оскільки дані перепису 2001 року мають бути надані Держстатом міській раді, і ніяк інакше.

Ізмаїльська міськрада в своєму рішенні посилається на данні перепису (хоча в пояснювальній записці до проекту рішення не згадується, що ці дані отримані від Держстату, коли отримані, і які саме ці дані). Там наведено відсоток росіян за національною ознакою, а не за мовною.
    В самому ж рішенні взагалі не наведено жодних кількісних даних. Про болгар там взагалі жодної згадки.

Отже, два варіанти:
    1. або міська рада законним шляхом отримала від Держстату данні перепису 2001 року, і носії болгарської мови за цими даними не мають 10%
    2. або ніяких даних міська рада не отримала і рішення прийняла "от фонаря", незаконно посилаючись на перепис 2001 року.

І от тут вже вимальовується картина подальших дій ПР на регіональному рівні.

1. Приймати рішення про надання статусу регіональної мови тільки російській - без документального підтвердження, тіпа за даними перепису.
    2. Тормозити рішення щодо всіх інших мов, посилаючись на те, що дані перепису ще не надані і немає підстав.
    Бо прийняття рішення щодо будь-якої іншої мови має наслідком кадрові зміни - місцеві чиновники будуть зобов'язані знати цю мову, або підлягають звільненню за невідповідність.
    Всі чиновники всіма силами будуть затягувати ці рішення, це очевидно.

Наприклад, регіонал Попеску з Чернівецької облради вже каже, що румунській мові нададуть статус регіональної лише після того, як Кабмін дасть роз'яснення, хто за це все буде платити, і які механізми реалізації закону.
    А хто буде платити - цілком зрозуміло. Автори закону вказали, що він не потребує додаткових витрат, і з боку депутатів зауважень не було, тому, якщо ВР прийме зміни до держбюджету по видатках на реалізацію цього закону, це буде по меншій мірі дивно.

Тепер з цікавістю спостерігатиму за рішенням ради Криму, як вони зможуть надати статус регіональної мови російській без надання його кримсько-татарській, яка має 11,4% носіїв в АРК (ці дані є на сайті всеукраїнського перепису 2001 року). :)
    І як в Криму всіх чиновників замінять на татар, бо лише татари знають всі три мови - українську, російську і татарську.

Авжеж, за день чиновники видали довідку. Ви колись таке бачили? :)

До речі, наступний перепис планується провести у 2013 році.
    Якщо 10+ % львів'ян вкаже рідною мовою новогрецьку (наприклад), то у Львові можна буде вимагати звільнення всіх чиновників, які не знають грецьку мову. :)
    (рідну мову при перепису можна вказати будь-яку, це право громадянина закріплено законом).

---------- Додано в 14:15 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

Поточні статистичні данні не є підставою, потрібні дані перепису 2001 року.
    Ні рішення Ізмаїльської міськради, ні рішення Одеської міськради не посилаються на конкретні офіційні дані перепису.

Тим, хто ще досі робить вигляд, що не розуміє, з якою метою вкинуто цей закон, наведу приклад.

Одеська міська рада. Рішення про реалізацію положень Закону про засади державної мовної політики.
    На сайті це рішення оприлюднено в єдиному варіанті - російською мовою.
    Читаємо в тексті http://www.odessa.ua/acts/council/43297/
    Але державною мовою цього рішення ви на сайті одеської міської ради не знайдете :)

Данні перепису 2001 року по Одеській області:
    При цьому маємо повну русифікацію офіційної документації м.Одеса.

20. kitana

kitana Banned

Народний депутат Геннадій Москаль відправив прем’єру Миколі Азарову офіційне депутатське звернення щодо зловживань голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва своїм службовим положенням під час виборчої кампанії.
    "Чернівецький губернатор, грубо порушуючи Закон "Про вибори народних депутатів України", особисто агітує за кандидатів від Партії регіонів, на чому його неодноразово ловили ЗМІ".

Текст звернення :)

Геннадій Москаль очікує від прем'єра відповіді - на ідиші :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)