Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. SheL

SheL Тільки починаю..)

Розумійте образно все-я не кажу про спулкування взагалі між членами родини-я кажу в державному змісті, та на роботі в офіціальному русі..ї

та ось саме тому як раз-читайте відповідь нижче-відмінно витриман самий зміст "реформи".

Просто треба розуміти, що не все золото,шо блищить...Красиво розписали в законі-а зміст не змінюється..можно барана назвали левом-та він все одно буде бекати. а не ричати...
    Та взагалі, будь кому зрозуміло.що все це насамперед для відволікання зору всих... від проблем більш значуших в країні...як вже казала нижче- ХАОС ВСЕ БЛИЖЧЕ И БЛИЖЧЕ..:sad:

---------- Додано в 22:58 ---------- Попередній допис був написаний в 22:46 ----------

Це добре, що п...ли-це мені дякую не бачу за позитивні ємоції:good:

, а взагалі ,не так чудово ви почитали історію, шановний.

Якщо вивчати, де хто и коли кого створив-так може нам взагалі зняти одяг, пофарбуватися, залізти в кущі и назвати себе як в давні віки "Священную страну земледельцев" і розмовляти на варяжскому?

не будемо впадати в крайності та давайте називати все своїми іменами.

я не против російської мови та будь-якої. але давати можливість Україну перетрворити в базар-називати реформую для людей-це, принаймі, занадто.ИМХО

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Де-де створений?
    І з кого створений?
    Мабуть засновники міста - трійко росіян (з яких двійко насправді були євреями) наловили в навколишніх степах мустангів жіночої статі і стали батьками популяції кентаврів?

Звичайно, це жарт. А за великим рахунком, точніше, за підстатейними матеріалами мовної Хартії, Дніпропетровськ визначається цілком конкретним терміном - "місто-колонія".
    Бо ніколи не був "територією компактного проживання етнічної меншини".
    Межа домінування російської мови у Дніпропетровську пролягає десь на відстані 25 км від центру міста.

• Подобається Подобається x 2
  3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Боря, Боря... Заїдьте на бойню, там іноді розум воловий задешево можна придбати...
    Ще один не читав, а туди ж, у бійку...
    Фраза з анекдоту, для ілюстрації:
    - А я то, старий дурень, чого поліз!? Я ж навіть читати не вмію.

• Подобається Подобається x 4
  4. Boris_Kiev

Навіщо воловий?
    Тато був нейрохірургом, приносив людські мізки з роботи. :)
    А Ви купували волові?
    Що ж, кожному - своє!

5. Siggwar

Siggwar Well-Known Member

А Ви особисто той говір вважаєте українською мовою?:) Не вдавайте бажане за дійсне, суржика на сході повно, але назвати ЦЕ українською мовою й на цієї підставі казати, що села на сході україномовні, таки я Вас умоляю.:confused:

6. Boris_Kiev

Я багато разів їздив по роботі на певні вузли зв"язку, які розташовані за 25-40 км від обласних центрів. Конкретніше - Новомосковськ та Кринички Дніпропетровської області, Мерефа та Люботин Харківської, Обухів та Макарів Київської та багато інших.
    Висококваліфіковані інженери різного віку розмовляли виключно українською. Не суржиком! І ще навчили мене української фахової термінології, яку мої викладачі (КПІ) не вживали.
    NB: дехто з цих фахівців - колишні офіцери зв"язку, родом із тих міст та сіл.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

То, Боря, обрізки. А на бойні цілий можна вибрати.
    То що, Боря, тицьнути в статтю Закону про мову в Збройних силах, чи самі якось м"яко з"їдете?

• Подобається Подобається x 4
  8. manur

manur Well-Known Member

Най.... Най си тішат. Най си Севастополь забирають. Най.... Ціхо-ціхо - не кидайте в мене каменюками.
    Най... Але тільки після того, як собі заберуть горад рюссссскай слави Порт-Артур. От як його заберуть - тоді й продовжимо розмову.

---------- Додано в 01:04 ---------- Попередній допис був написаний в 00:58 ----------

До початку 30-х років ХХ сторіччя в Україні було розроблено і надруковано російсько-українські (і навпаки) словники практично ппо ВСІХ галузях науки, промисловості і техніки.
    Але потім мАсссссковская власть злапалася за голову і зрозуміла, що занадто сильно попустила щодо мовного і націоналістичного питання. Отоді й почався рух в іншому керунку. Одним з наслідків зміни керунку є Голодомор.

Ну, а ті всі словники пішли...... кудись безслідно......

І ще одне хочу вам вповісти :

розповідь з перших вуст : відпочивав хлоп в Ялті, пішов в Ощадбанку грошики з банкомату здерти, а воно не дає.
    ВСІМ дає, а йому не дає. Він до охоронця банку, а той "А вы на яком языке набираете?"
    Товариш : "українською".
    Охоронець : "Там че-то программисты напутали - на русском набирайте" - і вигляд в нього такий ... хитрий.
    Ну, товариш пішов, і англійську мову вибрав (бо володіє нею вільно) - гроші зняв.

От як таке назвати?. Як, вірніше, саме тих "програмістів" обізвати? Га???????????????

9. Siggwar

Ви жартуэте чи серйозно кажете? Висококваліфіковані інженери різного віку- це напевно люди з вищою освітою, які вивчали українську мову у відповідних учбових закладах. Ви звичайних селян послухайте. Чи ви вважаєте, що в мене слухові галюцінації, коли я йду на ринок у Харкові та слухаю як між собою розмовляють люди, наприклад з Богодухова, або Мерефи?

---------- Додано в 01:11 ---------- Попередній допис був написаний в 01:06 ----------

Програмісти-ламєри,звичайно. Якщо "взялся за гуж не говори что ингуш":) Але я вважаю, що вимагати від кримчан знання української мови, теж саме, що вимагати того ж від жителів Мурманська, наприклад. Крим у складі України- це просто НЕДОРАЗУМЕНИЕ!

10. manur

manur Well-Known Member

А у складі Раші - ще більше нєдаразумєніє. Чи не так?

11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы забыли, что государство для человека (а не совковое - человек для государства!). Весь нормальный мир живет именно ТАК - право человека выше права государства. Не тяние нас назад - в совок. И не будете удивляться, что знать ТОЛЬКО гагаузский. крымско-татарский. идиш - и прочие - это неотъемлемое право человека. А дело государства - как раз обеспечить этим людям полноправную жизнь - а не создавать совдеповские трудности. :)

• Подобається Подобається x 5
  12. Siggwar

Я так не вважаю. Якщо ретельно та неупереджено звернутися до історії Крима, то у Раші, як ви кажете, дещо білше прав на цій півострів. А взагалі Крим був би складною частиною будь-якої держави.

13. manur

manur Well-Known Member

Цікаво б почути аргументи.

Ну, один аргумент я знаю.))) Але в чию він сторону - то ще питання.
    Хтось мені скаже, до якого часу Москва платила данину Бахчисараю? (цебто, горді рассєянє платили ЩОРІЧНУ данину кримським татарам).

14. kagan

kagan Well-Known Member

Скоріше у Криму дещо більше прав на Московію

---------- Додано в 13:12 ---------- Попередній допис був написаний в 13:11 ----------

цей пост ти якою мовою написав?

15. Boris_Kiev

Фахівці кол-центру Вашої фірми можуть поговорити з клієнтами цими мовами? Ні? Нєпарядок!
    Отож почніть із себе. Сумніваюся, що всі Ваші службовці та монтери-лінійщики володіють у потрібному обсязі українською. Нє?

Коли у 1951 році моя мама вийшла заміж і з 3 курсу київського біофаку хотіла перейти на 2-й курс ашхабадського медінституту, перша вимога ректорату - залік з туркменської мови. Хоч там викладання предметів було російською.
    Ви зрозуміли? Не може людина бути лікарем, якщо не знає офіційної мови - мови переважної більшості населення республіки (тепер - країни). І мама за півроку з репетитором вивчила і склала залік.
    Завважте - ніхто не вимагав від студентів знати фарсі, азербайджанську та вірменську. Хоча ці ethnic minorities в Туркменістані складали й зараз складають більший відсоток, ніж росіяни.

Останнє редагування: 16 сер 2012
  16. OldMan

OldMan Well-Known Member

Полагаете пора ставить вопрос о возобновлении ежегодной дани Мосгорсовета Бахчисарайскому горсовету. Неплохо бы.
    Львіврада ещё не инициировала этот вопрос?

17. manur

manur Well-Known Member

Що я "полагаю" то най обходить тіко мене. ))) Якщо така Ваша ласка, то таки хотів би почути відповідь на поставлене мною запитання.

18. kagan

kagan Well-Known Member

цим займуться самі татари, але дещо пізніше.

19. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Дань татарам платили и гордые поляки, Россия перестала платить дань при Петре 1, а потом и уничтожило само ханство

20. Вот элегантный ответ на Ваш вопрос:
    - т.е. иными словами, а Вам с того какая гордость?

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)