Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви Закон хоч в очі бачили, чи знову хтосьсказяля?

• Подобається Подобається x 3
  3. SheL

SheL Тільки починаю..)

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

А до чого "хтось каказав"?
    Не судить усіх по собі. :pardon:

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А до того, що оце не може відбутись
    І якщо Ви пишите таку фігню, висновок один - Ви закону не читали, в очі його не бачили і знаєте зі слів якогось чергового кодлового брехуна. Дати посилання на Закон, будете читати, чи не царська це справа..?

• Подобається Подобається x 4
  5. SheL

SheL Тільки починаю..)

Не може, кажете?:cofee:
    А почитайте в законі дещо про те, що, хто буде заважати в будь-якому регіоні зробити "псевдо-референдум"(багато вміючи нашій владі) набрати більше 10% голосів про зміну мови регіона и потім спокійнісенько перейти в усьому (в документації и т.д. і в усіх сферах) на регіональную мову російську и все...баста..
    мають право її використовувати і це в межах закону...
    а ось той,хто бажає спіскуватися на роботі, наприклад, в облраді чи десь в суспільньому житті, не зможе цього зробити.

ну якщо фактично-тобі начальник пише документ на російській, просе відправити там то-то тому-то...приходе відповід на українській...ну так не буде-усі розумні люди.

Короче-що тут сповідати-співати..:facepalm:
    Красиво все розписано-просто дали можливість елементарно русифікувать Україну -бо всі розуміють, ну які ще "мовні групи" можуть бути у нас в кількості більше 10% ?
    ИМХО

6. OldMan

OldMan Well-Known Member

7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

• Подобається Подобається x 2
  8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дальневосточник, у вас там в офтопі паралельна реальність? Бо ви з нього не вилазите. Вам треба зробити якось тег офтопу по замовчуванню. Взагалі правильно - якщо сернеш, то менша вірогідність понести кару.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаєте, пане Дальнєвосточніку... як кожна срань посадить берьозку на чужій території, то не означає, що то вже його територія, і псячі мітки тут не конають.

12. OldMan

OldMan Well-Known Member

Срань выгнать, берёзки вырубить, посадить смереки. Вернуть всё взад.

13. Дальневосточник

Знаю. По поводу Днепропетровска уже писали на форуме. Кто, как и когда заложил, кто заселял. Историческую правду - пусть она и не совпадает с желаниями национальноозабоченных - еще никто не отменял.И потом - я написал - федерализация. Это не мои идеи - а Черновола. Его, надеюсь, в москали еще не записали?

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачу, Старче, ви потрохи робитеся українським націоналістом і даєте раціональні поради.:cofee:
    Ось тільки ще порадьте заєдінщіков яким чином вони примусять Харків, Донецьк, Дніпропетровськ чи Київ відректися від рідної їм російської і перейти на іноземну для них українську.
    Нагороду Нобеля гарантую!..:good:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дальнєвосточніку, та не знаєте ви нічого.

От я вам розповім свою історію. Вирішив я собі зробити карту поляка з ціллю безпроблемно перетинати кордон. Пішов я до одного знайомого, який займається подібними справами. А він каже наступне:
    -ти запізнився на півроку, зараз поляки сильно ускладнили процедуру, стало майже неможливо.

Я кажу, мов мій батько народився на теперішній Польщі - переселенець. Є багато родини, що там залишилося і т.д.
    На що знайомий сказав:
    -та нехай би твій батько народився в Турції, але б мав докази, що у нього є польська кров. Жодного значення немає хто де живе і чому живе. Якщо ви українець і ви живете в Україні, тоді маєте мати всі права, якщо хто приїхав в Україну, повинен мати статус приїжджого. Зверніть увагу, поляків ніхто не називає націоналістами, а вони кажуть: мусить бути польська кров. Скажіть таке в нас, зразу станете нацюком, фашистом і т.д.
    У нас, в Україні все просто. Через 5 років після приїзду з Мозамбік, ви можете стати громадянином, голосувати за кого хочете, бути вибраним і вказувати українцю на якій мові йому тре говорити.

В Естонії, наприклад, неестонцю видають паспорт, на якому написано: "паспорт неестонця". І це не є націоналізм, виявляється і євросоюз не проти...

• Подобається Подобається x 2
  16. - против, против. Куча резолюций уже, но на "рекомендательном" уровне. Из ЕС их действительно за это никто не гонит, т.к. все европейцы - люди разумные и понимают, что одно дело - когда людей по национальному признаку угнетают, а совсем другой коленкор, если угнетают русских.

- что с "картой поляка", что с "газовым вопросом", Вы всё время путаете угнетение и отказ предоставить преимущества (льготы). :)

• Подобається Подобається x 5
  17. Дальневосточник

Да что вы говорите? Я живу в таком-же русскоязычном городе. И за 21 год независимости - люди как-то не стремяться забросить русский язык - и перейти на украинский только потому, что вам этого хочеться (ну - или вы это считаете правильным). А устраивать людям - и без этого живущим достаточно трудно - еще и языковые забеги в ширину - на мой взгляд по меньшей мере - преступно. Это над вами большевики-ленинцы строили свои эксперементы гораздо меньше. А нам и их - хватит, чтобы снова терпеть эксперементы - теперь со стороны нацзбочених....

Вам писать ТАКие бздуры - не к лицу. Чтобы мозамбикцу получить гражданство - надо сдать экзамен по знанию державной мови. И тогда - и сейчас. Я то понимаю - никаких ТАКих мозамбикцев вы в виду не имеете - а камень в огород противников украинизации совсем не из мозамбика. Ну ТАК я вам скажу - менi по-цимбалах, як ви там у Львовi розмовляєте - чи українською, чи польскою - чи їх сумiшшю пiд назвою - гвара. То - ваша справа. А у Луганську чи Запорiжжi - будуть розмовляти ТАК, я хочуть самi мешканцi цих мiст - без огляду на Львiв. :)

18. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

MARTINI, яка ностальгія? Україна не далі відійшла від СРСР ніж Росія.
    Та ж корупція, бюрократія, та і президентами були лише члени КПСС.

---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:23 ----------

Чому не зможе? Язик відріжуть/відсохне чи що?

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Думаю тут причина інша. Дайте всім ту карту поляка то завтра вся Західна Україна опиниться в Польщі. І можливо то не так ініціатива Польщі як Брюселя. Бо який прилад виміряє процент польської крові.
    В мене був теж випадок. Моя колега-стоматолог з Австралії вирішила собі зробити польське громадянство. Батьки українці, народжені на території тодішньої Польщі теперішньої Західної України. Десь за пів року отримала польський паспорт. За мізерну платню, до речі, десь 1000 євро.
    Порадила мені. Брат розшукав свідоцтва про народження батьків і я звернувся до цього самого адвоката. Він сказав, що це, практично не можливо, бо ще діють якісь післявоєнні закони. Тобто хто лишився в СССР то польське громадянство важко дістати, а батьки моєї колеги виїхали після війни в Австралію. Правда, він запропонував звернутися до Президента Польщі, але в тому випадку члени моєї сімї не дістали б польського громадянства. Я відмовився.

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

- Я живу у крымском селе. И за 21 год независимости - люди как-то не стремяться забросить крымскотатарский язык. Только нет рядом большой страны Крымскотатарии, которая забрасывает нас книжками, шансоном и телешоу на крымскотатарском.

- Я живу в таком-то селе Одесской области. И за 21 год независимости - люди как-то не стремяться забросить гагаузский язык. Только нет рядом большой страны Гагаузии, которая забрасывает нас книжками, шансоном и телешоу на гагаузском.

- Я живу в таборе. И за 21 год независимости - люди как-то не стремяться забросить ромский (цыганский) язык. Только нет рядом большой страны Цыгании, которая забрасывает нас книжками, шансоном и телешоу на цыганском.

- Я живу в Бердичеве. И за 21 год независимости - люди как-то не стремяться забросить язык идиш. Только нет рядом большой страны Евреии, которая забрасывает нас книжками, шансоном и телешоу на идиш. А язык Израиля нам как-то не родной . . .

= = = = = =
    Тож для кого спільними зусиллями всього світу писалася мовна Хартія?
    ВАМ не соромно перманентно скаржитися, Дальневосточнику? Саме ВАМ держава нічого не зобов’язана робити. Окрім пільг на оренду приміщення для приватних шкіл та культурних клубів. Відокремте мух від котлет нарешті.

А давайте наприклад в Одесі проголосуємо за 10 регіональних мов. У кожному державному закладі посадимо за рахунок держави по 10 перекладачів. Не тільки в мерії. А біля кожного залізничного касира, регулювальника вуличного руху та поштового клерка.

---------- Додано в 22:14 ---------- Попередній допис був написаний в 22:07 ----------

P.S. А кількома мовами повинен буде володіти кожний армійський старшина? І в якій послідовності він має подавати команди? За типом - "господам офицерам помочиться, нижним чинам посс*ть" ?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)