Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Мы тут зацепились с приятелем на эту тему сейчас. Он этнический украинец, С 18-ти лет живет в Питере, патриот России. Я пытаюсь доказать, что закон о двуязычии мертворожденный, а он демократии требует. Так и ушел. А мне кажется, что права Китана.
    И еще. Пока не станем жить богато, так и будут нам черти мерещиться.

• Подобається Подобається x 1
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та в нас уже адаптована феня, не справжня, а така шо кожен шпіндюк восьмирічний знає. Тому що йому нічим це замінити - так герої серіалів говорять, люди з телевізора. Ось список музики мого хресника шо дев'ятий клас закінчує:

Шо з нього виросте? А другого він ніяк не дізнається, бо весь район такий.

3. kitana

kitana Banned

В Тарту немає інституту лінгвістики і ніколи не було "Академії мовознавства СРСР". :)

Думаю, де я вже бачила це FogNews.ru?

А, згадала, десь місяць тому в неті з'явилась інфа, що у Нідерландах суд за поданням організації "Human Rights Watch" заборонив радянський дитячий фільм "Гостя з майбутнього". Всі посилання в російсько- і україномовному інтернеті вели до одного джерела - FogNews.ru
    А от на офіційному сайті цієї правозахисної організації, та й взагалі в англомовному інтернеті нічого про це знайти не вдалося.

Поцікавилась, що це за FogNews.ru

Результат моєї цікавості:

Зі статті головного редактора цього ресурсу:
    Суть статті http://fognews.ru/32-marta.html зводиться до того, що цей ресурс висміює легковірність людей до того, що пишуть у "жовтій пресі", а також ЗМІ, які передруковують що попало.

А ось ще одна думка:

• Подобається Подобається x 3
  4. SheL

SheL Тільки починаю..)

скажу , що думаю.
    Я сама кожен день розмовляю більше на рос.мові, але розповідь Ваша меня засмучує-те,що "психологічна атака"-це схоже на правду, меня здається зараз робиться все (навіть вже зроблено-ПІДПИСАНО:vinsent:)
    щоб люди втрачали свою українську свідомість, рідну.
    те.що в ін. країнах є двумовлення-це так, але їх всю історію не змушували забути, хто вони є-вони мали право вибору.
    Те,що робиться для людини-це одне, а те,що робиться для пригнічення(читати як-управління людьми)-це вже інша справа.

Якщо у людини забрати "основу"-тоді можно ломати її як завгодно.
    ИМХО. сподіваюся, шось зрозуміло с мого потоку слів..:windie:

• Подобається Подобається x 2
  5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Джеко, Карабіне. Радійте... Вашого полку прибуло... :)))

• Подобається Подобається x 5
  6. Sman

Sman Well-Known Member

Тут не тільки Дзеко і Карабін в тому полку. Тут 98% так думають. Тільки вам, Василю, щось доказувати, то то хіба мати купу дурного часу. І то ще Дзеко і Карабін мають терпіння з вами говорити. Решту людям яничар, чи москалюг переконувати, як проти вітру с...и. :vinsent:
    ...Василю, вам йно вже два плюси дістається? Решти плюсовщиків водні процедури приймають? :russian_ru::)))

7. VasMT

А мені доказувати нічого не треба. Треба взяти закон і ткнути в нього пальцьОм у той пункт, який передбачає норму, яка сприяє тому,
    .
    І все. не потрібно довгих та голосних виступів, не треба простирадл із всіма указами та наказами про заборони, не потрібно згадок про всі триста п"ятьдесять років гноблення, не потрібно... Просто тицніть пальцьем...

• Подобається Подобається x 6
  8. Sman

Sman Well-Known Member

І то говорить українець? Правду кажуть, що нема гіршого зрадника, як зрадник-галичанин. Чи ви не галичанин, а просто "приєжжий" до Стрия?

9. VasMT

Дідько з Вами, приділю Вам іще трохи уваги.
    Про Закон і палець не склалось, що і зрозуміло. Тепер хотілось би почути хто зрадник, зрадник кого і у чому зрада. Хоча можу наперед сказати про що йтиметься...

• Подобається Подобається x 5
  10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

То громадянин Радянського Союзу. Їм все одно де жити.

12. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

13. SheL

SheL Тільки починаю..)

То спасибі Вам, що радієте за всих українців):ThankYou:
    Це приємно так зустрічаєте...)
    А коли по темі-так ось дочитую Ваші діалоги -до ночі дозрію-відповім.:windie:

з.і.сьогодні ось вже в Одессі "русінізувались" офіційно-перші предателі - ну чому люди не розуміють-що треба бути особливими, співочими, українцями, ніж у стаді всих-всих-всих.:vinsent:

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Оно людина з Дніпропетровська вам розказує що хоче українську мову слухати. То ваш гурт дуже сумнівний - мер Одеси Костусів, уродженець Сахалінської області (такий по ходу самий далекосхідник, як і ви), Гепа з Добою, шапкокрад і пару сотень туш проплачених.

15. SheL

SheL Тільки починаю..)

Пальцем не можу-далеко, а ось курсив наведіть и читайте. окремі цитати

так ось, хочу сказати-як це так прийняти БУДЬ-ЯКІ регіональні мови?Це завтра татарску захочуть ввести в якійсь області, потім чучмекську и т.д.
    І тоді точно звони у підтримку-а там-вибачте українськой мови не має в києвському регіоні-виберіть іншу и повторіть дзвінок..
    То і де ми живемо тоді...??

И російська мова сама в конституціі поважна и є мовою, а в Законі сьогоденні-вона лише регіональна...

Взагалі-я так розумію-ХАОС БЛИЖЧЕ Й БЛИЖЧЕ...:sad:

16. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

17. OldMan

OldMan Well-Known Member

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

У вас не вийде навіть з довідкою.