Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Павлович, по рождению русский и русскоязычный, но не россиянин. :) Он один сплошной парадокс. Я просто апофигеваю.

• Подобається Подобається x 3
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А я - полукровка. Пополам русский\украинец... :)

• Подобається Подобається x 2
  3. kitana

kitana Banned

Сучасні ринкові відносини вже давно вийшли за рамки теорії Сміта про вільний ринок і його саморегуляцію. :)
    Не буду заглиблюватись в державне регулювання, правила міжнародної торгівлі, монополії і т.і.

Попит - це конкретизація потреби. В основі всього лежить не попит, а саме потреба.
    Наприклад, є потреба в їжі. Її можна задовольнити різними продуктами. А попит на конкретний товар (сир чи ковбасу конкретної торгової марки) формується не лише на базі потреби, а і за рахунок використання методів просування товару.
    Люди постійно знаходяться під впливом інформаційної атаки. Вам потрібна зубна паста? За допомогою певних методів Вам доведуть, що нова зубна паста Вам більше потрібна, ніж та, якою Ви користуєтесь, хоча ніякої різниці в якості немає, а ціна може бути навіть вищою.

Як можна підняти бабки на товарі, що не користується попитом? Елементарно - сформувати цей попит. :)

4. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Ви хоч самі зрозуміли що написали ? :)))
    Парадокс це власне прикметник руський. Що це таке ? Яке воно(?) має відношення до скажімо громадянина Росії ? Росіянина. Що це за порода така руській_чілавек ? :)))
    До закону який тут так завзято обговорюють вже внесено 2000 поправок. Певно легше цю нашвидкуруч намазюкану дурню накрапати знов, ніж розгрібати та правити все те, що на пропонували клоуни від ПР.

5. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Як державну мову.
    На рівні з літературами інших держав. Чому саме мова і література Росії повинна мита преференції?
    Моя дружина деякий час тому очолювала Дніпровський район Києва. Це найбільший міський район щонайменьше в Україні. За час їїкаденціїї не було жодного звернення громадян з проханням відкрити російську школу чи бажанням створити російський ліцей. Це говорить лише про те, що попит і пропозиція врівноважені.
    Лише нещодавно у Києві з"явилася єврейська школа.Дле і до цього євреям вдавалося зберегти свою культуру, у тому числі мовну. Було б бажання. Літературний герой Жак Паганель вивчав ІНОЗЕМНІ мови за оригіналами творів класиків. Підтримати знання своєї мови за допомогою літератури, якої дуже багато, не проблема.
    У багатьох країнах це необхідна умова громадянства. В Україні - на жаль, лише бажання. Хоча законодавчо будь-який державник зобов"язаний знати державну (крім Азарова. Шуткую).
    Я вважаю, що так.
    Ніколи не намагався показувати свою зверхність ні перед ким.
    Взагалі-то моя рідна - російська.
    Ні.
    В Україні це було б щонайменьше нерозумно.
    Як опонента у бесіді я жодного разу не намагався Вас образити.
    Абсолютно згоден!

---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

А в мені є росіяни, українці, татари і поляки.

---------- Додано в 17:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

Ну, взагалі то це латина.

6. kitana

kitana Banned

В українському законодавстві знання української мови є обов'язковою умовою набуття українського громадянства.
    Для тих, хто отримав громадянство автоматично - немає. :) Парадокс.

.

• Подобається Подобається x 4
  7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вот вы сами и ответили. Нет никакого - даже относительного равенства возможностей изучать русский язык в полном объеме. В УССР - при клятых коммуняках - была. Как оказалось, при них учили и украинский язык - в одинаковых с русским объемах. И литературы обе учили. И даже выучили мадам Фарион украинский филологии....себе на голову!
    И сейчас во всех (подчеркну!) школах Украины учать украинский язык и литературу. Что еще надо? Если чего хотят в Луганске - ТАК это возможности обучить своих детей именно русскому языку и литературе. Никто - и никогда не ставит под сомнение изучение украинского языка и литературы в наших школах. Это - надеюсь - понятно? Чего тогда ТАКие исерики? Откуда крики о скорой гибели украинского языка - и скором полном непонимании на Востоке украинского языка? Как думаете?

8. І.Павлович

Допис 2237

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ----------

Як і угорську, польську іт.і. Це мови нац.меншин (і це не образа, а термін). І знову ж таки - ніхто не заважає громадянам створювати національні ліцеї. За законом держава повинна їм навіть допомагати.Знову ж таки приклад Дніпровського району Києва: недалеко від ринку "Юність" є ліцей (непам"ятаю назву), так там російську мову і літературу, за бажанням батьків, викладають у повному обсязі.

• Подобається Подобається x 1
  9. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Замінюємо у цьому пасажі українську мову на російську та Схід на Захід і також запитуємо. Звідки така істерія та постійне ниття про "уніженія" та "запрет" російської мови ?
    Причім тут латина до прикметника ?

• Подобається Подобається x 4
  10. І.Павлович

За комуняк у столиці України українських шкіл було менше, аніж російських.А в багатьох містах і містечках навіть менше, ніж зарас російських. Про це вже розмовляли. Створювалася нова людина, і ця людина повинна була бути російськомовною. Національні мови повинні були зайняти лише нішу рівня пісні, казки, національна екзотика для туристів. В сучасній Україні такого ставлення до мов нац.меншин немає.

---------- Додано в 18:00 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ----------

А вони не мають такої можливості? Вони хочуть щоб їм все піднесли на тарілочці, ось чого вони хочуть. Створювати чи організовуватись вони не хочуть. Якже, вони ж не євреї...

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:00 ----------

Щоби знання державної мови було необхідністю, а не примхою. Як знання російської в СРСР(саме тому її так посилено і вивчали).

11. Ravin

Ravin Well-Known Member

Кто? :scratch_one-s_head:
    Может преподавали?;)

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А в чому парадокс?

Однак я нікого не ділила на дві групи - вони, оці жертви і є тими, хто спішно вчить англійську і німецьку. Так, для інфо, моє покоління (70ті роки народження) так і називають тут - "гусакові діти".

13. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Брехня. Я вивчав українську мову ще за часів СРСР. Так от на відміну від російської, українську я почав вивчати з 3-го класу. Хоча, до того часу поки нас почали навчати, я вже спокійно читав і писав по-українськи.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Свой среди чужих, чужой среди своих.

15. І.Павлович

Де і хто забороняє?

---------- Додано в 09:37 ---------- Попередній допис був написаний в 09:34 ----------

Все, що стосувалося освіти і карьєри було пов"язано з російською мовою, Ви цього не знали?

16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

ПР здатні довести країну до суспільного вибуху, не через мовний закон, так щось інше вигадають. Щоби влаштувати громадянську війну. Бо чесні вибори вони програють, а там і буцегарня світить.

17. І.Павлович

Схід України це величезна економічна проблема. На тлі цих негараздів регіон лідирує по Україні у розповсюдженні наркотиків, кількості тяжких злочинів, СНІД. І це природно для теріторії, де вмирають навіть не села, а цілі міста, бо народжувались вони біля шахт, що зараз закриваються, комбінатів, що банкрутують. Вирішити цю проблему дуже важко, простіше дати людям ворога - захід України. Впроваджуються тези на кшталт "Мы их кормим, а они на нас срут, да еще и не дають нормально жить проталкивая нам свою муву". Те, що годують вони Ахмєтових, а не захід, на них не діє. Ахмєтов свій, білий і пухнастий бандюган, але свій. Он він і стадіон побудував нам. Так все зводять до рівня мови, з якою показово борються. "Мы традиционно русскоязычный регион, мы не украинцы а малороссы!" Самі собою такі тези не могли з"явитися у головах звичайних роботяг. Їх вправно підкидають.

---------- Додано в 12:17 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

На пошті, відділеннях збербанку, у міліції (держустанови) принаймі у Києві я неодноразово чув:А можно п о-русски заполнять бланк - писать заявление?"- "Будласка!" Я думаю у Криму, Луганську, Донецьку із цим ще простіше.А до суду чи прокуратури звертаються ну так часто, так часто... Ну, не бачу я дискримінації російськомовних.

18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

19. kitana

kitana Banned

Ще один клоун. З такою кількістю поправок (2 тисячі) і постатейним розглядом вони цей "законопроект" до Нового року будуть розглядати. Це по-суті, зрив сесії, чого, власне, їм і треба.

:empathy: )))))

20. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Громадсько-політичний діяч, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко вважає, що автори скандального мовного законопроекту заслуговують позбавлення українського громадянства, заявив він в інтерв'ю 5 каналу.
    "Що стосується конкретних провокаторів і шахраїв - то це перші кандидати на позбавлення українського громадянства. І це теж необхідно законодавчо передбачати", - зазначив екс-глава СБУ.
    За його словами, опозиція не повинна соромитися заяв про монополію української мови в країні. "Для тих, хто зазіхає на українську Конституцію, на територіальну цілісність і незалежність - слід передбачати санкції у законодавстві і відправляти їх туди, звідки вони приїхали, тобто на Луб'янку", - наголосив Наливайченко.
    Як повідомлялося сьогодні, 22 червня,партія регіонів розповіла, що робитиме в разі неприйняття закону про мовну політику.
    Нагадаємо, вчора, 21 червня, було прийнято рішення, що в рамках роботи Конституційної асамблеї Партія регіонів буде наполягати на введенні російської мови як другої державної.

"звідки вони приїхали, тобто на Луб'янку"- о ключова фраза,їм навіть паспортів російських не треба,корочка ФСБ є? є,-щасливої дороги!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)