Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А яке це має відношення до українського форуму?

Я Вам поясню.

Ці люди - жертви гусаківської атд освіти, коли більша частина вивчала як іноземну саме російську. Якщо взяти до уваги 68й рік - уявляєте, з яким бажанням. Тому в ешелоні моїх чеських ровесників переважна більшість вчила саме російську, котрою не володіє в повній мірі, і котрі спішно вчать англійську і німецьку для того, щоб просунутись по службі.

Чи Ви думали, що ці Ваші чехи просто шалено люблять російську? :)

• Подобається Подобається x 3
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я Вам задал прямой вопрос в теме о "дне" - как представителю администрации форума. Ответ получил предсказуемый - "я - не я и шапка не моя".... :)
    А до дела - вижу - очень идея пришлась по нраву, моментально новый пункт в Правилах появился.
    Пани "идеетворец" запрета на русский язык по пятницам - проводит "исследования". Я уже не раз писал - есть два пути изменить то, что Вам не нравиться. Один - общечеловеческий. Создаваийте телепрограммы, печатайте газеты\журналы\книги. Не покупайте издания, не смотрите телеканалы - которые Вас не устраивают. Голосуйте гривней - и делайте хоть что-то, а не плачьтесь. И второй - сталинско-большевицкий. Запретить. История всегда учит тому, что ничему не учит. Подумать, чем завершился большевистский эксперемент - некогда. Надо "держать и не пущать"..

Стыдитесь. В Европе за намеки об умственных способностях можно и под суд попасть. Но - тут не Европа? Можно?

• Подобається Подобається x 3
  3. kitana

kitana Banned

Нє, висновок ще не зробила. :) Ще ввечері подивлюсь.

Скільки росіян в Україні? Не підкажете? У відсотках.

Видання журналів - 90% російською. В російськомовних регіонах знайти українську книжку чи газету - взагалі проблема.

Зате вимагають захисту російської мови, посилаючись на Хартію. А Хартія, до речі, стосується мов національних меншин, і в першу чергу тих мов, які є під загрозою вимирання.
    Так нє, дайте нам російську всюди, нам мало! Нафіг нам українську знати, якщо нас і так всі розуміють.

Після французької революції у Франції лише 50% розмовляли французькою.

http://dt.ua/POLITICS/movne_zakonod...ni_u_frantsiyi_poglyad_kriz_viki-1-87153.html

• Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви знову все переплутали.
    По першому пункту, щодо кількості медіапродукту, шановний Дальнєвосточнік тільки що відповів - видавайте свій, український журнал. Наприклад як кляті совєти - "Радянську жінку", видавайте свою газету - "Бабусині поради"... Або (і) не купляйте російськомовне.
    Ну а про захист - взагалі смішно. Не про захист іде мова. а про законне право на її застосування. Ні більше, ні менше. Один раз зафіксувати питання мов у законах і все, до скону це питання захлохне.
    І на рахунок "Нафіг нам українську знати, якщо нас і так всі розуміють.", ви як завжди, в своєму репертуарі - не в курсі, але проти... Жодного слова про заборону чи підміну державної мови регіональною не йдеться... Але Йуля сказяля, то таки так... Треба вірити...

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ні, Ви отримали відповідь від модератора, пряму відповідь - є людина, адмін, котрий вирішує зміни в Правилах.

О. Ну то керуйтесь ним. Не пишіть в п"ятницю українською.

Які такі натяки? Я говорила лише про те, що серед користувачів ЛФу не знаю нікого недоумкуватого, що впевнена, що тих декілька дописів у п"ятницю кожен зможе написати.

6. kitana

kitana Banned

Я не в курсі, що там ваша Йюля сказяля, це Ви в нас експерт по її промовах.
    А щодо регіональних мов - такого визначення немає в Конституції.

Вибачте, але треба бути дуже поверхнево-мислячою людиною, щоб не розуміти сутність цього новоспеченого законопроекту про мовну політику.

7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

вже зафіксовано

Згідно зі ст. 10, р. 1 Конституції України «державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України, сприяє вивченню мов міжнародного спілкування. В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншинУкраїни»

думаю,більше нічо не треба фіксувати

Згідно зі Всеукраїнським переписом населення 2001 р. українську мову вважають рідною 67,5% населення України, російську — 29,6%.

Останнє редагування: 20 чер 2012
  8. kitana

kitana Banned

Ні, не так. Конституція визначає, що порядок застосування мов визначається законом.
    Тут є два шляхи:
    1. Окремий закон про мови.
    2. Мовні статті в законах, що стосуються тієї чи іншої сфери. Наприклад, у Законі про освіту, у Законі про місцеве самоврядування і т.д.

А цей клоунський законопроект Про мовну політику, то просто позорисько.

Ст.6 п.3
    Обов’язковість застосування державної мови чи сприяння її використанню у тій чи інший сфері суспільного життя не повинні тлумачитися як заперечення або применшення права на користування регіональними мовами або мовами меншин у відповідній сфері та на територіях поширення.

Це тлумачення Конституції. Закони не можуть тлумачити Конституцію, вони мають їй відповідати. Тлумаченням в нас займається один єдиний орган - КС.
    КС вже розтлумачив статтю 10 щодо освіти і органів влади і місцевого самоврядування. Десятки положень законопроекту не відповідають цьому тлумаченню.

В цьому законопроекті не регулюється порядок застосування мов, а визначається їх статус, що також не відповідає Конституції.
    Селищна рада отримує право визначати регіональну мову - це взагалі нонсенс.
    Головна новація - прив'язка не до національних меншин, а до регіонів і територій. Бред повний.

Та там стільки дурні написано, що без валеріанки читати неможливо. )))

Але Вітя сказяв, то всі мають вірити (с)
    Прапор в руки - Уряяя! Ми победили )))

Воістину, народ заслуговує на ту владу, яку має.

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

До речі, перепис проводився раніше раз на 10 років, і планувався на 2011 рік. Але щось і досі не чутно, коли буде.

9. Дальневосточник

Ну чего всегда надо за руку-то ловить? У "шапкокрада" или у Йули научились полуправде? ;)
    Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.
    Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
    В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.
    Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.
    Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.

Перевести на русский - может не понятно? Определяется законом. Вот об этом законе - и речь. :)

P.S. кстати - рекомендую ознакомиться с действующим законом. Он, как не странно, есть :)

Стаття 3. Мови інших національностей в Українській РСР

Українська РСР створює необхідні умови для розвитку і
    використання мов інших національностей в республіці.
    В роботі державних, партійних, громадських органів,
    підприємств, установ і організацій, розташованих у місцях
    проживання більшості громадян інших національностей (міста,
    райони, сільські і селищні Ради, сільські населені пункти, їх
    сукупність), можуть використовуватись поряд з українською і їхні
    національні мови.
    У разі, коли громадяни іншої національності, що становлять
    більшість населення зазначених адміністративно-територіальних
    одиниць, населених пунктів, не володіють в належному обсязі
    національною мовою або коли в межах цих
    адміністративно-територіальних одиниць, населених пунктів
    компактно проживає кілька національностей, жодна з яких не
    становить більшості населення даної місцевості, в роботі названих
    органів і організацій може використовуватись українська мова або
    мова, прийнята для всього населення.

• Подобається Подобається x 2
  10. VasMT

В Конституції нічого не вказано і про довжину Вашого волосся, про кількість пальців на руках, про знання арифметики... Чого ще нема в Конституці? Можливо легше перерахувати те що там є?
    А є там ось що
    То що?
    То мабуть треба взагалі ні про що не думати ,аби у світлі Конституції - Основного закону, заявляти такі нісенітниці.
    Які саме?
    В чому? Чим це питання Вас так обурило? Що станеться із країною, якщо в селі Деревач регіональною мовою буде білоруська?
    СКІЛЬКИ?
    Давайте по пунктам родивимось... Можливо дурня не в законі, а деінде...

11. kitana

kitana Banned

Так, дурня в головах тих, хто вуха має для того, щоб на них лапшу вішати.

Законопроект завеликий, боюсь, що після 2-3 постів мені стане нудно, тож і починати нема сенсу.

Якщо Вас цікавить професійна незаангажована критика цього законопроекту, прошу

картка законопроекту http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=41018

Читайте Висновок Головного науково-експертного управління. Вони зазвичай роблять дуже грамотну і виважену аналітику.

12. VasMT

о_О О, Ви мені очі відкрили :)))

То чого тоді тєльнік рвали? Чи головне "горомко крикнуть из ветвей..."?

13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ви мне не лапайте

яких умов ви ще хочете? тепличних? нема російськомовного ТБ? преси? забороняють під стахом смерті розмовляти на вулиці російською?у школах навчання тільки українською?
    і так живете як огірок в теплиці

14. kitana

kitana Banned

Клоун, що ще скажеш :)))

http://www.youtube.com/watch?v=1c7awXfTvUU

---------- Додано в 14:31 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

Це Ви своїм товаріщам переадресуйте )))) Ну і собі заодно.

15. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

тому придурку в дурдомі вже давно прогули ставлять:crazy:

16. VasMT

Законних. Щоби можна було Законо заткнути писок тому, кому не подобається моя білоруська...
    На віщо? Це ж Вам нудно читати законопроект та обговорювати його положення. Головне крикнути - "Фсьопрапало...!" і дальше з розумним виглядом патякати про недолугість політиків у мовному питанні...

17. Дальневосточник

А вам каких условий надо? Тепличных? Нет украиноязычного ТВ? Прессы? запрещают под страхом смерти разговаривать на улице по-украински? В школах учат только по-русски? И ТАК живете как огурчик в теплице! :)
    Чего-же только рассуждать? Предлагать и проталкивать запрет на общение на форуме по-русски! Намекая политикам, как надо поступать. чего слушать тех, кто возражает? Мне ТАК хочеться!
    И эти люди рассуждают о "прогулах в дурдоме"... Два сапога - пара! :)

18. kitana

kitana Banned

Я цей закон вже прочитала, на відміну від тих заробітчан, що за пр-івські 60 грн. під ВР кучкувалися під пильним оком Беркута, який їх з-під дощу не випускав, а потім бігали по Києву і шукали організаторів, які з ними не розрахувались.
    Українці поставили питання мови на 26 місце по рівню важливості для країни.

Свою думку щодо цього недолугого законопроекту я вже висловила. Можу повторити - юридично безграмотний, неконституційний, популістський, локшина для виборців.
    А розглядати його з Вами на форумі постатейно (а в ньому 11 розділів) вважаю пустим витрачанням часу.
    Вже мала необережність вплутатись у змістовну розмову з Дальневосточником - за відсутністю аргументів закінчив хамством.

Нафіга воно мені тре? :)

19. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Стаття 8. Захист мов
    Будь-які привілеї чи обмеження прав особи за мовною ознакою,
    мовна дискримінація неприпустимі. Публічне приниження чи зневажання, навмисне спотворення
    української або інших мов в офіційних документах і текстах,
    створення перешкод і обмежень у користуванні ними, проповідь
    ворожнечі на мовному грунті тягнуть за собою відповідальність,
    встановлену законом.

http://kodeksy.org.ua/admin-prav/index.htm

20. Дальневосточник

Один день на тиждень всі балачки в Салуні - виключно українською.
    Называть автора не буду - обвинит в хамстве.
    Только предложил бы перечитать ему (автору) пост господина KARABIN'а
    Сейчас узнаем, что и Административный кодекс - безграмотный, неконституционный, популистский, лапша для изберателей... :)))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)