Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Слепой сказал - посмотрим... :)
    От себя замечу - "демократические" и "проукраинские" силы ничего не сделали, чтобы выбить этот "козырь" из рук сине-белых. Видимо - и им нужно это противостояние - не находите? :)
    Давні кияни писали старослов’янською мовою, молилися нею, але не використовували її як розмовну. Поряд із тим у Київській Русі та в її столиці використовувалася й інша літературна мова. Вона базувалася не лише на південнослов’янських (болгарсько-македонських), а й на власне східнослов’янських джерелах, і отримала назву давньоруської. Обидві писемні мови Київської Русі взаємодіяли, впливали одна на одну. Давньоруською мовою створені такі визначні тексти, як “Слово о полку Ігоревім”, “Повість временних літ”, “Руська правда”.
    Господин полковник ошибся. Первые слова были древнерусскими. Ни просто русского. ни украинского во времена Христа еще не было... :)

• Подобається Подобається x 2
  2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

зато тепер є,прошу вчити,любити і шанувати мову держави в якій живете,гірше вам від того не буде

3. Дальневосточник

Это у вас сталинский взгляд, уважаемый. Это у кремлевского грузина был человек для государства Да и государство было - тоталитарным. В демократическом и свободном обществе все с точностью до наоборот. Государство для человека. И гражданин решает, на каком языке ему общаться со служащим ему государством. А посему - уважайте все языки, на котором говорят ваши сограждане. А не пытайтесь строить сталинский тоталитаризм. :)

4. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

я і поважаю
    повинні ЗНАТИ мову держави в якій живуть
    наведу маленький приклад
    по сусідству живе один чолов'яга,сирієць, він вже 7 років громадянин України але по українськи він розмовляє так ніби він все життя прожив тут а не в Сирії
    на запитання чому він вивчив мову він відповів-а як би я тут жив не знаючи мови?

так шо вчіть мат...еее, мову

5. kitana

kitana Banned

До речі, є у нас на форумі тема День української мови :)

Так от там мені ВасМТ виклав своє правило: Якщо до нього хтось звертається мовою, яку він знає, то він цією ж мовою і відповідає.
    Тобто якщо Ви звертаєтесь до нього російською, то і він Вам відповідає російською.

Ви не поділяєте таку позицію?
    Я ніколи не бачила, щоб Ви відповіли ВасМТ українською, хоча казали, що її знаєте. :)

• Подобається Подобається x 1
  6. Дальневосточник

Вже відповів там.
    Не майте ілюзій, шо сталіністи десь там. у минулому. :)
    "Загоним всех в счастье железным кулаком!"

оце - ваше кредо.

7. kitana

kitana Banned

це Ви мені?

8. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ні, не вам
    це плач,"шо ж ви хаааахлииии кляяяааатііі так нас не любиииитеееее"

9. Дальневосточник

Мне просто даже в голову не приходит желание принуждать кого-то говорить или писать на неродном ему языке, создавать человеку неудобства. Из элементарного чувства уважения к чужому достоинству.
    Тому, кто написал
    Пропоную ввести на ЛФ день української мови.
    Один день на тиждень всі балачки в Салуні - виключно українською.

есть над чем подумать.

10. kitana

kitana Banned

За останні два роки телевізор дивилась хіба що разів п'ять, в тому числі вчора - футбол.

Зараз проводжу експромт-експеримент - перемикаю головні українські національні канали:

Перший канал - якесь ток-шоу. Мова в основному російська.
    1+1 - якась передача-шопінг. Мова російська.
    Інтер - російське кіно. Мова російська.
    ictv - російський серіал (нібито Менти). Мова російська.
    5 канал - новини. Мова українська.
    2+2 (це ще що таке?) - заморський серіал. Мова українська (озвучка)
    НТН - заморський серіал. Мова українська (озвучка)
    Новий - якийсь заморський дитячий серіал. Мова українська (озвучка).
    Україна - російське кіно (про бандитів). Мова російська.
    СТБ - передача про російського актора. Мова російська.
    ТЕТ - серіал. Мова українська (озвучка)

11 каналів, більшість - російською мовою.

Ввечері знову поекспериментую.

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ай-яй-яй... А ще один канал важко було клацнути? Для точності розрахунків... Наприклад 5-й, 24-й, ЗІК, Малятко... Щоби не шість до п"яти і кричати "більшість", а порівну і тихо сказати - "половина".

• Подобається Подобається x 3
  12. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ше є 12 ЛОДТРК

13. kitana

kitana Banned

5-й є в переліку.

Я на дачі, в мене антена. 24-го немає. Малятко також. ЗІК - регіональний канал. Я свої регіональні канали не вписала, вони російською, всі три.

Просто клацала все підряд. В переліку - ті канали, які є по всій країні (не кабельні і не супутникові).
    Експеримент чистий. Не шукайте, до чого вчепитись.

14. VasMT

Не попреш...
    Шість проти п"яти, як не крути - більшість... Як і десять проти одного...
    Та й чого чіплятись? Свій висновок Ви вже зробили... Мої слова для Вас, шелест вітру...

15. Полковник

Полковник миється в бані

Вы там поаккуратнее, пожалуйста!

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм.

Таке враження, Дальневосточник, що у Вас особисто є повинність написати щось кожного дня на ЛФі. Також враження, що адміністрація ЛФу справді має важелі якось примусити Вас.

А ще - і сміх, і гріх - стільки російськомовних тут писало:"Та не в мові справа, мову ми поважаємо, мову ми знаємо", а прийшлось до діла - ой, гвалтують, примушують! Покажіть, як ви її любите і поважаєте (а заодно і нам, україномовним, радість влаштуйте). А ще чи ви готові для вашого любимого форуму готові напрягтись. (Для користувачів з айк"ю вище 90, думаю, не проблема).

• Подобається Подобається x 3
  17. VasMT

Гм... А про військових Ви не думаєте?

• Подобається Подобається x 4
  18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вы же в Чехии...Может вам нужно по чешски?
    В мае, был в Ницце, сели в эксурсионный автобус, такой два этажа. Автобус везет, а через наушники и выбор языка рассказывают о Ницце. Зашли чехи, среднего возраста, три семьи...Одели наушники, смотрят на языки, а чешского нет.:) Наткнулись на цифру 8 с трехцветным флагом российским.
    Стали слушать, потом один «О, ооо» и большой палец поднимет, остальные тоже довольны. Так и ехали на русском все слушали....

19. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

роки радянської окупації дались в знаки

якраз по віку підпадають
    молодь не розуміє

---------- Додано в 12:52 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

20. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Это точно! @Сухов

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)