Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Comte Mouravieff

Comte Mouravieff миється в бані

Млечный путь лучше

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Звєздей більше?

• Подобається Подобається x 2
  3. Comte Mouravieff

Comte Mouravieff миється в бані

звездов:music: Идут два пьяницы. Один говорит - смотри сколько на небе звездей. Второй - не звездей, а звездов. Первый - нет. звездей. Второй - нет, звездов. Ладно, давайте у милиционера спросим, он умный, он знает. Товарищ милиционер, - как правильно - звездей или звездов? На что тот отвечает: Я и славов таких не знаю.

4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Нема сумнівів, ПР вирішила продавити свій мовний закон. Почув інформацію, що регіонали збирають дуже великий проплачений мітінг у Києві, і бійку у Раді з кривавими наслідками вже запланували.
    От сиджу і гадаю, чи справдяться слова Петра І?
    "Колись Пьотр І в одній зі своїх промов у сенаті заявив: «Сей малороссийский народ и зело умен, и зело лукав: он, яко пчела любодельна, дает российскому государству и лучший мед умственный, и лучший воск для свещи российского просвещения, но у него есть и жало. Доколе россияне будут любить и уважать его, не посягая на свободу и язык, дотоле он будет волом подъяремным и светочью российского царства: но коль скоро посягнут на его свободу и язык, то из него вырастут драконовы зубы, и российское царство останется не в авантаже»."
    http://tyzhden.ua/Columns/50/51697
    Або слухняво підтакнемо на "Гаварітє са мной па рускі"?

• Подобається Подобається x 1
  5. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Опять фальшивка, это цитата из романа "Тень Ирода", автор Мордовцев Д.Л., украинец
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Мордовцев,_Даниил_Лукич

• Подобається Подобається x 7
  6. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

Тим22 ! Пардон, а что так разве говорить о художественном воплощении Петра Первого....нормально ?

Вы что, с ним жили по соседству ? ...Или были ближе Меньшикова ? Свое

"ля-ля-ля" лучше пропойте в парке Щербакова(если вы в Донецке) ... Есть что сказать достоверного о мыслях Петра Первого ?

7. morze

morze Well-Known Member

Папір всЁ стерпить!

8. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

9. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

В свете нынешнего приянтия закона в первом чтении надо читать «ущемляют меня и Шевченко» Хотя он писал и на русском. Так что только убогих ущемляют.

10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Якраз цей закон для вбогих, що нездатні до мови. Лише фєню "ботають".

11. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Честно говоря не знаю зачем одни убогие спрашивают про других убогих.

12. - т.е. неубогих, способных он не ущемляет никак? А чего ж такой "галас" от полиглотов?

• Подобається Подобається x 4
  13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

14. Rozenkranz

Rozenkranz Well-Known Member

Это закон для людей которые хотят на своей родине чувствовать что она для них. Украинский является региональным в 5 европейских странах, он там собственно как собаке второй хвост, но своим существованием символизирует что украинцы проживающие в их странах - народ не чужой, не только по факту гражданства, а и по аспектам куда более глубокими и тонким, но непонятным для свидомого, национал-озабоченного сознания готового гнобить свой же язык выставляя его аборигенским, музейным трупом, сея панику и страх о некой русификации демонстрируя целый набор окраинских комплексов.

Самое печальное что есть индивиды которые готовы проливать кровь лишь бы не украиномовный украинец не дай бог почувствовал украину своей полноценной родиной. Уже прошло пару десятков лет, а кто-то до сих пор оккупирован "советским режимом" в голове своей не здоровой, таких даже жаль :)

• Подобається Подобається x 4
  15. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

---------- Додано в 07:59 ---------- Попередній допис був написаний в 07:57 ----------

16. Leri

Leri Well-Known Member

хм... також зараз працюю оператором, (не на КС)
    що до мови дуже чіткі вимоги.
    і щодо цього особисто у мене - жодних проблем, хоче людина говорити російською - пожалуйста!
    хоче українською - та будь-ласочка!

тільки декілька випадків мене дійсно "обурили"
    часто-густо люди говорять незрозумілим суржиком, і оператор повинен запитати на якій мові буде зручніше говорити

випадок 1-й: вітаюся українською... до мене на ламаній мові абонент, тяжко зрозуміти що він хоче
    переходжу на російську "возможно вам будет удобнее говорить на русском?"
    відповідь мені була якась дуже неприємна

-"ну естественно на русском! (чутно полегшення) давно бы так!"

випадок 2-й: вітаюся українською... і відразу чую "девушка, давайте на русском, а то я вашу телячью не понимаю"
    жах... відразу захотілося збити дзвінок :sad:

випадок 3-й: вихідний дзвінок, поводжу маркетингове опитування, вся інформація у мене на російській тому і говорю з людьми виключно російською, щоб не заплутатися,
    виходить дзвінок у Львів, проводжу опитування і тут помічаю що чоловік намагається зі всієї сили мені відповідати російською, переживаючи, щоб я його зрозуміла
    мені стало соромно, але ніц не поробиш...

випадок 4-й: говорю українською з україномовним абонентом і він мені каже... - "якщо вам важко, можете говорити російською, я вас зрозумію"
    (і все би нічого, але мені так за один день 3-є людей сказало)

випадок 5-й: вітаюся українською, слухаючи абонента переходжу на російську, потім розумію, що напевне все ж ураїнська мова має бути. Уточняю на рахунок мови і чую... "давайте все ж таки українською, в Україні ж живемо..."

• Подобається Подобається x 6
  17. zherech

zherech Well-Known Member

Вы -молодец! Отлично работаете:give_rose:

• Подобається Подобається x 1
  18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Останнє редагування модератором: 15 чер 2012
  19. zherech

zherech Well-Known Member

Интересно,а пан Кличко на украинском хоть пару слов сказать может:)

20. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

більше ніж ви

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)