Гаррі Поттер 7

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем Deus igrok, 25 лип 2007.

1. Princess

Princess Well-Known Member

Відповідь: Гаррі Поттер 7

коми, географія, сатаністи... - гілка-то про Гаррі Поттера!!! :feminist:

• Подобається Подобається x 1
  2. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Недавно прочитав „Гаррі Поттера 7” – чудова книжка. Те, що ці книги популярні серед дітей – означає тільки те, що в ній є добро і світло, дітям не подобається зло. Це казка з християнським підтекстом, чарівники, відьми, ельфи, упирі, чарівні палички, іт.д. – це зовнішнє, суть – в перемозі добра над злом, в самопожертві, в Любові. Наведу один уривок з „Хронік Нарнії”:”Мы поняли, что зачастую вещи бывают не такими, какими кажутся поначалу… Как мы узнаем, что вы нам друг? – Вы не можете этого узнать, вы можете либо верить, либо нет...” :)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А може там підмінили справжнє Добро з несправжнім, а може там подається те, що добро може існувати й без Бога? Дивно, що Добро виграє за допомогою чарівної палочки, відьмства та магії, нє?

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, що не кажіть, а Ви таки протестант.:) У нас теж ту книгу не сприймають.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

:) :) :) :) :) :) :)
    Просто ми не такі далекі, як близькі ... у вірі.

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Правду кажете. :)
    А за того Потера. Вчителька дала завдання в школі малому книжку ту прочитати. А я пішла до школи і сказала, що я проти. Релігії в школі нема, а всяка магія дозволяється.

• Подобається Подобається x 2
  7. Калиниченко

Не пам”ятаю, де вичитав, але а в казці то, що було раніше, в реальності, в минулому серйозним, а часом і небезпечним, стає смішним, фантастичним, а потім – казковим, казка – це як розлучення з минулим. Коли в дитинстві я читав міфи древньої Греції, я сприймав це як казки, хоча для древніх греків це була певна реальність, культ, міфи, в які вони вірили. А добро – чому в „Гаррі Поттері” несправжнє? Материнська самопожертва, яка захищає, заступитись чи допомогти товаришеві – це хіба не справжнє добро? А те, що там немає про Бога, то це – казка, Бог не може бути персонажем казки. Я не хотів би, щоб діти грали в Бога, Ісуса Христа, апостолів, пророків, бо це недобре закічується. Мені просто пригадується один з найкривавіших в історії лідерів тоталітарних сект Джім Джонс, який в дитинстві грався в „священника”, заіграшки „проповідував”, „хрестив” своїх однолітків і друзів,мати для нього пошила „священничу” одежу для його ігр. Про трагедію в джунглях Гайани і 911 трупів знають всі. В Гаррі Поттері добро виграє не за рахунок магії, відьомства, чи чарівних паличок, бо це атрибути казки(тай володіють ними майже всі персонажі казки) так само, як і платформа дев”ять і три четверті – це небувальщина, фантазія; а саме за рахунок власного морального вибору добра Гаррі, Роном, Герміоною, Сіріусом, Дамблдором чи Снейпом.. А ще що там мені сподобалось – сім”я як цінність – сцена між Гаррі і Люпином на площі Грімо

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Казка в дитячому віці майже реальність - так і у підлітків з Ге. Потером.

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Пане Калиниченко, ось знайшла відгук Православної церкви про Гаррі Поттера. Прочитайте.

http://svitlo-p.narod.ru/2002/n5/02_5s20.htm

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Памятаю,кілька років тому цькували "Код да Вінчі".Зробили Брауну колосальну рекламу.А книга - посередненький детектив з претензією на щось.Там хоч зачіпається Ісус.
    А тут...Таке враження ,що комусь щось переклинило.То,певно треба ще й заборонити казки - там теж магія і чарівники,фантастику -то,взагалі якийсь бздур,іншу подібну літературу.
    P.S.Мені це перекликається з випадком,коли один священник виганяв і на всю церкву ганьбив дівчат,що прийшли на службу в брюках(!).Мовляв
    Матір Божа не ходила в брюках і ви не повинні.

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Ромку. Ви щось не про то говорите. Десь Ви в простих казках читали детальні описи магії?
    А тепер прочитайте ось ще одне посилання, яке не має нічого спільного з релігією, як на то пішло. Це просто сайт книжкового огляду.

http://www.web-standart.net/magaz.php?aid=5874

А тепер ось такі цитати звідти.

В одному зі своїх інтерв’ю Джоан Роулінг зізналася, що спеціально досліджувала магічні ритуальні практики і що як мінімум третина описаних у “Гаррі Поттері” чаклунських прийомів грунтуються на реальній окультній практиці.

В одному зі своїх інтерв’ю Джоан Роулінг сказала, що продумувала свої книги протягом п’яти років. “Гаррі Поттер” був її “нав’язливою ідеєю (підказаною, поза всякими сумнівами, “обслугою лівого плеча”), від якої вона змогла позбавитися, тільки перенісши її на папір. Письменниця побудувала складну систему образів, систему кількох ступенів захисту (дитяча казка, фентезі, літературний дайджест, поверхове моралізаторство, карикатура на феномени реального світу, – такі як бюрократія і політкоректність), і лише за всім цим ховається справжня – люциферична – глибина. Після “Гаррі Поттера” не лише діти, але й дорослі перестають сумніватися в тому, що магія і чаклунство можуть діяти насправді і що їх можна використовувати стосовно інших людей.

“Гаррі Поттер”, як це не дивно для когось звучить – не просто шкідливий. За нібито казковою фабулою цієї “дитячої казочки” ховаються небезпечні і страшні речі, тут казка тісно переплелася з реальністю: езотеричні символи оживають і приходять зі сторінок цих смертельно небезпечних книг у кожний дім.

Додано через 7 хвилин
    Вам таке потрібно для Ваших дітей? Мені, особисто, ні! Тому я проти таких книжок, а ще особливо, коли вчителі нав"язують їх дітям в школі. І дітям стараюся пояснити, чому ці книжки шкідливі для них. Правда, мені ще подомагає наука вчителів в недільній школі, яка є для них авторитетом.

Додано через 11 хвилин
    Не смішіть. :) Таке є. І часто. Але то зовсім з іншої опери. У нас теж є такі крайні служителі, які кажуть, що то чоловіча одежа, а її жінкам носити непристойно. На що я весело відповідаю, що я не в чоловічих штанах ходжу, а в дамських. :)

12. dArt

dArt Well-Known Member

Такая полемика, аж самому почитать захотелось, качну я , пожалуй первую часть.
    Когда мой малыш подрастет, обязательно куплю ему весь сборник. Буду читать на ночь. Для теперешних детей, это наверное все равно, что для нас был Карлсон или Питер Пэт.
    А про Магия, есть у меня замечательная сказака "Крабат или волшебная мельница" очень страшная, с элементами черной магии, в детстве я ее очень боялся. Но в конце концов добро побеждает!

ЗЫ У нас продаются только украиноязычние издания или есть и русскоязычные?

13. Romko

Я відверто признаюсь,що Поттера я переріс,для мене то казочка.І не люблю традиційне фентезі,на кшалт"В якомусь царстві,якийсь барон(!)"
    Зате дуже люблю "міське фентезі"(Панов"Тайний город",Лукяненко"Дозори")та й усе життя захоплююсь фантастикою,мабуть з 6 років.Памятаю "Казки Буковини","Казки Підгір"я",чорнокнижники,відьми,мудрі мольнари.
    Але весь цей шум проти Гаррі Поттера тільки створює шалену рекламу Роулінг.Але до віри в Бога це немає жодного стосунку.
    P.S.Колись вчителька розказувала,що Бога нема:"Гагарін в космос літав,а Бога не бачив"

14. Калиниченко

Автор цієї листівки – просто або наклепник, або не читав «Гаррі Поттера». Докази, що Роллінг – сатаністка? З якими священниками бореться Гаррі Поттер? Які біси йому допомагають? Амулети, заклинання, чарівні палички – не справжні, їх неможливо виготовити, а тим більше застосувати! Те, що за допомогою магії можна впливати на людей, було відомо задовго до „Гаррі Поттера”. Про Ісуса Христа в „Гаррі Поттері”взагалі не згадується. Алістер Кроулі більше як півстоліття тому помер, тому ніяк не міг оцінити цикл оповідок, хіба що автор листівки спілкується з духами померлих. А швидше всього ця листівка – це з області описаного мною „параноїдного християнства”, де також і боязнь індентифікаційних номерів, нових паспортів чи певних чисел.А взагалі-то найгірше, що ми зробимо для дітей – коли заборонимо читати „Гаррі Поттера” від імені Церкви.Потрібно разом з дітьми читати цю цікаву книжку і давати свої, християнські коментарі і оцінки – тут казкове, а тут – реальність, чарівництво дійсно реальне, захист від нього – не чарівними паличками,а тільки в Церкві Христовій, через Святі Таїнства.
    Це теж, м”яко,кажучи, не так:p

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Безперечно, так як і для Калиниченка, а для 12 -річної дитини як?

16. Romko

Ой,не кажіть.Нинішні діти прагматичніші від нас,цинічні,практичні(12-ти річні),їх так просто не візьмеш...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мій час в школі не було ЕМО, наркотиків....

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Як на мене Гаррі Потер - це звичайна казка, або фентезі. Немає там нічого магічного, от згідна з dArtом, варто прочитати книжку "Крабат или волшебная мельница", щоб зрозуміти що є книжкою про магію. Я в дитинстві спати не могла після тієї книжки, жахи снились.
    Прочитала 6 книжок про ГП, і ніяких описів магічних дій крім "махнув паличкою і сказв трам-тарам" там немає, як і в будь-якій іншій казці.
    А щодо християнського виховання дітей - то ніхто ж не піднімає питання чому у школі міфологію і древні вірування вивчають, ніхто не боїться що діти почнуть у все це вірити.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як на Вас - так, а як на дитину 10-12 років?

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Наскільки я спілкувалась з дітьми такого віку, то в 10 років не вірять вже ні в Бабу-ягу, ні в св. Миколая, ні тим більше в магію. Сприйняти ГП як реальність могла б дитина 6-8 років, але для таких ці книжки ще заскладні. Знову ж таки як на мене, то більшою, набагато більшою небезпекою для дітей , їх світосприйняття і психічного здоров"я є безконтрольний перегляд сучасних мультфільмів, і фільмів. А ГП - казка яка вчить тому що добро перемагає.
    Ну от прочитає дитина, пофантазує кілька днів, ну можливо спробує зробити чарівну паличку і побавиться нею, і що далі? вона навчиться певним магічним діям в цих книжках? побачить що магія це реальність?

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)