Гаррі Поттер 7

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем Deus igrok, 25 лип 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Гаррі Поттер 7

пане Миху - якщо у вашому селі невідомо - то я вам повім, що "фетезі" - напрям фантастичної літератури, побудований саме на відьомських шабашах. популярний у всьому світі, і не викликає негативу з боку католицбкої церкви. І навіть московський автор лук'яненко вдало виступив у цьому жанрі зі своїми дозорами - висловіть "фе" і проти його книг.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я висловлюю свою думку і вона має право на життя. а напрям фантастики з відьмами.... масонські рухи також є різні, в тому числі і сатанинського спрямування.

3. Princess

Princess Well-Known Member

якщо у Поттері і є відьомський шабаш, то у негативному контексті. Добрі чаклуни там сумирні, і переважно сильно нещасні ;)

і ще, церква принаймні у свій час (2003 рік) навіть "благословила" книгу, бо вона "допомагала побачити різницю між добром і злом" http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/2722077.stm
    та й зараз, є думка, що книги ці про мораль, довіру, любов, пожертву, http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/kent/6905610.stm тож мабуть це залежить від того як читати ;)

з іншого боку - книги ці надто серйозні як на просто казку, переживання у них реально сильніші, насиченіші. Це не казочки для діток, це казка для підлітків, того ж віку що й головні герої (ну або для тих хто в душі молодий ;))
    навіть якщо порівнювати з підлітковими творами ранішими - ті ж Ліндгрен, Твен, Дікенс чи Верн - там теж порушувались досить серйозні теми, але не настільки оголено, явно і безкомпромісно.
    а з іншого боку - світ теж змінюється, і у цьому контексті Роулінг чітко "вписалась" із своєю книгою у сучасне життя дітей, видавців, режисерів і т.д. :)

• Подобається Подобається x 1
  4. afterstep

гм, Миху - видите - ваша думка суперечить оцінці церкви! щось таки тра' міняти...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

По-перше, я майже ніколи не довіряю всяким посилання, різній пресі, коли питання стосуються релігії та віри. Я вже не раз читав статті, ніби папа Римський думає благословити одностатеві шлюби і т.д. Журналістська братія хоче сенсації і не гребує нічим, навіть власним іміджем, але то їх справа: за кожне слово треба буде відповісти.
    По-друге, я б хотів звернути увагу на те, що книга Гаррі Потер є надзвичайно популярна і це вже має насторожити церковних діячів. Надзвичайна популярність і слава може межувати з магією. Я розумію, що така моя думка може викликати негативні асоціації, мов свобода слова, живемо по-новому (по-модному) і т.д. Але все це є не така проста справа, як здається на перший погляд. Що рухає таку популярність у цій книзі? Захоплююча історія? Так книжок з захоплюючими історіями - греблю гати, їх море. Я думаю, що у книзі закладено якійсь гіпнотичний підтекст, який невиключено діє на свідомість підлітка як наркотик. Ви бачили фрагмент, коли відкрився продаж наступної книги Г. Потера? По ящику показували дівчинку, яка з навіженими очима захоплююче розповідає фрагменти з книги, потім показують молодих дівчаток, які шаленіють і з писком шукають якийсь фрагмент з нової книжки. Скажіть, це нормально? Чи не є це хвороблива пристрасть? І все відбувається о 12 години ночі....

Людина часто не розуміє того, що вона робить. Їй здається, що все це дрібниці. А знаєте, є музика, яка приводить до самогубства? А знаєте, що є книги, які приводять у дипресію, чи у неконтрольований психоз?
    У мене є книжка, яку я, коли починаю читати - починає боліти голова. Може якраз ця книга хоче поміняти щось у моїй підсвідомості? Запитайте любого психолога, що коли свідомість займає 10%, то підсвідомість решту - 90%. Підсвідомість - це є наша програма, за якою ми живемо і її треба берегти, щоб нам не поміняли цю програму життя у момент, коли ми навіть не підозрюємо.

Тому я залишаюся вірним думці, що книга Гарі Потер є шкідливою, виходячи з питань віри, з питань удосконалення, бо для розвитку в християнстві вона нічого корисного не дає, а навіть шкодить.

6. afterstep

1) правильно, Миху! Всі брешуть! до речі - є й релігійна преса.... теж журналістика, - то, певно, від лукавого ;)
    ...
    2) Саме так! Миху, - вам респект! саме такі як ви врятували середньовічну Європу від всякої магії! Всіх, хто пробує від "божих стріл" залізними палками рятуватися - забити палицями до смерти!
    "Вчителька хімії на уроці змішала дві прозорі рідини і отримала фіолетовий розчин... Діти подумали, що вона відьма, і спалили її на горілці Бунзена..."
    ...
    ДЕпресія, Миху. Не слід нехтувати мовою.
    3) Так от, акустичні коливання дійсно можуть впливати на людину - викликати занепокоєння, втому, і т.д. Це все гарно пояснено в тих шкідливих книжках - по тій же фізіології, але не в підручниках - а в "бокових відгалуженнях" ;) - правда, в Біблії не пояснено ;)
    А те, що у вас болить голова від важкої для вас книги - Миху, не читайте взагалі. Книги - то від лукавого. То як в армії - в солдата в тумбочці може бути лише одна книга. В солдата в тумбочці повинен бути устав. Висновок замполіта - всі решта книги, знайдені в солдата в тумбочці - в смітник без пересадки...
    ...
    4) Папа вибачився за ті злочини з "питань віри, питань удосконалення", що їх було допущено в минулому... Ви закликаєте до світлого майбутнього, Миху?
    До цих світлих осяних вогнищ, що поглинуть скверну шкідливих книжок, до цього очищуючого вогню, на якому згорядь автори відьомства?....
    --
    До речі, Миху - я не на віру і не на церкву нападаю. І не на вас особисто ;)
    Ви є яскравий приклад ретроградства середньовічного побутового. Тобто не вважайте мене безбожником - я не атеїст. І доводи на користь греко-католицизму - теж знаю - на відміну від вас. Тобто я не церкву критикую - а вас, таких аж надто ревностних "віруючих" - в побуті таке фарисейством називається.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Афтерстепе, я б радив більше почитати про середньовічне відьомство - служителів сатани з використанням християнської крові для жертвоприношення. Може тоді підкажете як треба було боротися з цим явищем, наприклад голосуванням у Євросоюзі, чи засудженням через пресу. Я не говорю, що було перегинання палки, бо цією справою займалися грішні люди, на яких також діяла зла сила...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Вас часто думки міняються на протилежні з 10 секунд?

9. Thror

Thror Well-Known Member

Дійсно є якісь документи щодо сатаністів у середньовіччі? Таки щоб заслуговували хоча трохи довіри. А то скажімо у "молоті відьом" багато чого написано - ви ж не приймаєти це за чисту монету?

Щодо ГП - свого часу читав статтю діакона Кураєва - відомого богослова - не те щоб він її засуджував. Хоча там багато чого написано
    http://www.fictionbook.ru/ru/author..._potter_v_cerkvi_mejdu_anafemoyi_i_uliybkoyi/

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

інквізиція не виникла на порожньому місці.

11. Thror

Thror Well-Known Member

Це виключно логічне припущення. І нічого більше.
    Вам відомі документальні підтвердження цього?
    Інакшке це не більше ніж середньовічне фентезі та трілери.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Невже Ви не цікавилися середньовічям? Розвитком всяких містерій, чаклунства, сатанинських течій, відьомства? Боротьба з цим явищем велася не лише церквою, а й багатьма урядами багатьох країн Європи.
    САме здійснення вироків велося не церквою, а саме урядами, владою країн.

Трохи напишу матеріальчику на цю тему.

13. afterstep

Миху - не позортеся. З вашими знаннями української мови - навіть близько не підходьте до тлумачення біблії ;)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Роблю часто помилки, в основному через неуважність, та до Біблії то немає відношення, бо помилки робить кожен, в тому числі й Ви.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, товаришу Афтерстеп, кіко с ти мали з географії?

16. afterstep

відмінно мав, Миху. Але що ваші сільські мудрування мають до того?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

видно за взятку, бо Львів - то не село, а місто.
    Доречі, не задумувалися над словами: "Місце: звідси"?

18. afterstep

ні, Миху - не рівняйте всіх по своїх досягненнях. Географію знав непогано, на олімпіади не ходив. Правда, приймав участь у інших заходах, що їх організовувала географічка. Екзамен приймали сторонні вчителі - тому оцінили мої знання напевно таки адекватно...
    Стосовно місця - ні, Миху, не задумувався. На відміну від вас - не морочу собі голову, чому кома саме в тому місці...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

тому, що для Вас не важливо суть справи, або не розумієте про що йдеться.

20. Thror

Thror Well-Known Member

Так страта здійснювалась світською владою. Але після цікавих пристроїв які мала на озброєнні інквізіція це було скоріше полегшення.

Щодо сатаністів, то мені про це нічого не відомо. Цікавлять власне сатаністи у їхньому сучасному розумінні, а не всі підряд єретики.
    Про обряди катарів начитався свого часу.

а де твій аватар? :)