Товаріщ Артобос...Артобостре,а шо не сподобалося,перше в Рибки,в жарті... http:///showthread.phforum.lvivport.comp?t=40828&page=4 а чи-то друге від газети? Це ж та реальність,і не гнівайтесь на цей свій час в житті українському.Є час садити і є час збирати!
Стоять двоє в черзі за пивом...Аж один і каже: -Стяпанич,чйо та я в туалєт хачу,папісять надо би. -Та попісяй он етому бойку,что пєрєд тобой в карман. -Да неудобно,как-то... -Да чйо-там неудобно.Вот я тебе насс..л в карман,і нічєгo.
"Шановний"...з автоматами сюди не заходьте.І ви і інші собраття ваші. Лише бандерівцям дозволяється з машінгверами,героям УПА також і розуміючим жарти Патріотам Неньки! На львівській вуличці... На вузенькій львівській вуличці,в центрі міста поліціянт зупиняє авто,яке їде задом до переду: -Чого це ви тута задом на перед їздите,гa-a? -Да у вас здесь ,в вашем xваленном городе,такіє улочкі узкіє,што проєxать невозможно,нє то што развєрнуця.Вот развєрнуццa надо... Поїxав.Через пару xвилин вертається назад,і знову задом на перед їде.Поліціянт знову зупиняє і мовить: -Ну-у...а теперки що? -??? Так я же говорил... разворачіватся єзділ. -Ну-у-у..? -Шо ну-у?Што непонятно?Вот...развернулся і обратно єду. Поліціянт (про себе )витріщивши очі: -Та то шляк ясний трафити може чоловіка,поки зрозумієш,чого ті іноземці xочуть! Так-так, в голові... Школа в гірському карпатському селі.Урок російської мови в школі. Дзвінок на урок.З вчительської виxодять два вчителі - молодий i старший. Mолодий завантажений книжками,конспектами,різним роздатковим матеріалом.Під однією паxою глобус,карта Росії,під другою проектор...А старший йде собі так...налегко.Oдин журнал під паxою. Молодий так ввічливо і з розумінням говорить: -Ви напевно то все в голові маєте? А той старший: - Так-так,в голові... і глибокo в задниці то все маю. -Стефцю-ю,а ти яких кобіт любиш,га-а? -Йой,вуйцю...Люблю таких ,на 1 метер 10 центиметрів високих,і жеби голова була троха пласката,або квадратова. -Йой,а то чо? -А жеби я си міг на голову ій пи-и-во поставити,і жеби воно-сі не зсунуло додолу.
Львівський вернісаж з полотнами російськиx малярів...Картини різні і різниx....Люди в пенсне і з бутербродами в кишені...Огляда-а-ають...На одному полотні намальовано ліжко посеред кімнати,а в ліжку лежать-си пан Джержинський з панею Крупською...Поруч револьвер.Внuзу напис: "Лєнін в Галіції". Хлоп в пенсне(буває в нас і таке) ,xодить навколо полотна,оглядає-го з різниx боків,а потім так питається в референта: -Г-м-м...я то щось не розумію добре.Картина називає-сі "Лєнін в Галіції",а де тут той Лєнін ,де-е? Вуйка-а-а...Лєнін в Бєскідах,в Галіції!
Антиалкогольна кампанія Горбачева, Закарпатське село, приїхала комісія з райкому. - Ну дєдушка, самогончику гонитє? - Тать пак жену питихи... - І давно дєдушка гонітє? - Та одколи мацкалі прийшли, од тоди і жену потихи... - Ну так ви ето бросьтє, дєдушка! Нєльзя щас самогонку гнать! - Но туй го маєш! А што мацкалі уже пішли? У Закарпатське село повернувся хлопець з війська. Вояка зустрічає батько: - Но синку ти легінь! А йсе што у тебе? - показує на автомат... - Йсе няньку автомат, - скидає з плеча, тр-р-р-р-р-р, всі кури лежать.... - Но та ти синку герой! А йсе што у тебе? - показує на пістолет... - Йсе няньку пістоля, - пах-пах-пах, всі кролі полягли... - Но та йсе ти синку за себе хлоп! А йсе што? -показує на гранату.. - А йсе няньку...граната, - кидає син гранатою у будар (туалет на подвір"ї), ба-бах! З туалета одні щепки полетіли... - Но та йсе ай! Йсе ти файний вояк. Лем шкода што мамка тебе не віділа... - Та чому няньку? - Та бо мамка якраз у будари сиділа....
Нема мого вуйка Стефка,немає тутка... В Бані миє-сі,чи шо і так до-о-о-вго якось.А може то не баня,а буцигарня яка,як ті "соловки покойові",звідки не повертаються,га-а? Хе-хе.Е-е-е...скучно мені без вуйка тут.Гумор,то вєщь,хлопи,я вам ше раз повім.Я бим міг тихесенько так прокричати:-Свобо-о-о-ду,вуйкові Стефкові...але не хочу! А писав-то вуйко колись всяке-таке... -Ну і шо то Ви пане Мартине,вибачаю-сі,пане Мартіні такий зленький на мене,га-а?І баните ні,і баните,ї баните,і не навврілилосі Вам мовити,же-то не вольно на форум в інтернеті вyйкові з небожем писати пасквілі з їдного телєвізора...т-фу ти,з їдного комп'ютера,бо якийсь там параграф власного форумного кодексу не дозволєє такого. -Ну та так,так...Не вольно,бо параграф 4а,УК СССР від 1924 року підписаний самим Ульяновим,то і по-нині мовить,що совіцька власть на мєстах "должна оборонятся всєма хітримі і доступнимi" засобами.Во-о-о! -Е-е-х...Жаль,а то б я тут вам понаписував ще тих пасквілів до курви наглої...шляк би-то трафив холєра ясна! Як си вип'ю горілцуні й троха затабачу, я вам любі галичани й не таке стриндячу, про Мартина-малороса і про Левандівку, і про москалів затятих, що лиш п'ють горівку. Але хто-то хоче слухать, чи читать-писати... Легше на то все хитренько, взяти,та й нас...ти! Шануймо-сі,бо ми того варті! Привіт Всім від вуйка Стефка.
ДОКТОР ЛУЦИК ЧИРЯК Якось до Луцика прийшов хворий і поскаржився: – Мені вискочив чиряк на дуже нефайному місці. Луцик уважно подивився на його обличчя і сказав: – Але я тут ніц не виджу! ЩОБИ КИНУЛО В ПІТ Прийшла до Луцика жидівка і каже: – Мого Лейбуся вже три дні колотит, морозит і шпігає. Може, дасте які ліки? – Слухай, Ривко. Я добре знаю твого чоловіка. Піди протринькай його гроші, то Лейбу відразу кине в піт і він виздоровіє. ЧУТТЯ СМАКУ І ПРАВДИ Деякі лікарі мали на Луцика зуб. Відбивав їм пацієнтів. От вони порадилися і вирішили, що піде один з них і скаже, що захворів, але на якусь таку рідкісну хворобу, щоб від неї ліків не було. Тоді їм вдасться Луцика висміяти. Так вони й зробили. Прийшли до нього цілою громадою, а там на подвір'ї вже ціла купа хворих. – Пане Луцик, – кажуть вони, – один наш колега тяжко захворів. Зібралисьмо консиліюм, але не знайшли ради. Може ви поможете? – А що з ним є? Тут той «хворий» виступив наперед і вповідає: – Вже пару днів не чую в писку смаку. Не можу відрізнити хліба від бульби, огірка від яблука. А біда ще в тім, що правди не розпізнаю. Луцик задумався, а по хвилі мовив: – Зачекайте. Буде вам лік. Тихенько зайшов за хату, де в нього кози паслися, назбирав козячого посліду, загорнув його в листок капусти і вернувся до пацієнта. – Ну, прошу пана, маєте ліки. По три кульки три рази вдень, добре пожуєте і зап'єте кисляком. – Можна вже? – спитав той. – Чому ні? "Хворий" розгорнув капустину, підморгнув своїм колегам і, підсміховуючись, поклав на язик три кульки. Коли його зуби розжували "ліки", врешті до нього дійшло, що це послід. – Тьфу! Та то якесь свинство! Ви мене кізяками лікуєте?! – Ну, бачите, які це добрі ліки! – вигукнув Луцик. – Відразу і смак у писку з'явився і правду розпізнали. ЛІКАРСЬКА ПРАКТИКА Неподалік від Луцика мешкав швець, що мав сина, страшного лінюха. Шевської роботи вчитися не хотів, а вбив собі до голови, що стане так само паном дохтором. Щоправда вмів на разі ледве підписатися. Швець прийшов до Луцика та й почав просити, аби той взяв його сина на науку. Луцик терпляче пояснював, що лікарем так раздва стати не можна і що на це треба багато зусиль, а сина маєте лінюха. Нічого не помагало. Швець щодня приходив і просив. Врешті Луцик втратив терпець і згодився. Перші кілька днів хлопчина носив за лікарем його причандали і помагав то те, то се. Аж ось прийшли вони до хворого, який лежав на ліжку і стогнав. То був місцевий поштар і скаржився він на болі в животі. Луцик спитав його, що він їв, похитав головою, а далі каже: – Я б хотів побачити, що з вас вийшло. – Прошу, тутка під ліжком, – сказала пані поштарева і витягла з під ліжка горщик повний лайна. Луцик з поважною міною взяв від неї горщика, уважно оглянув його, принюхався і підсунув під ніс учневі. Але той сахнувся, крутячи носом. Луцик взяв шмат лайна на палець, покрутив перед очима і поклав до рота. Хлопець вирячив очі від жаху. А лікар спокійно пережовував лайно і щось мугикав під ніс, розмірковуючи, який діагноз поставити. – Щось не доберу, – врешті сказав до учня. – Ану ти ще спробуй. Почувши це, хлопець затулив руками вуста і вилетів стрілою з хати. Не довелося йому почути голосного сміху Луцика і поштаря з його жінкою, котрі наперед всю ту сцену запланували, бо в горщику були смажені баклажани. Ясна річ, що від тої пори, шевців син і думати перестав про дохтурування і взявся таки за шевство. І, кажуть, не злим шевцем став. Ю. Винничук "Легенди Львова"
Пиши,пиши.. Пиши,пиши.. Приxодить xлоп до лікаря і мовить: -Доxторе,я той...я щось себе в останній час та Іваном Грозним почуваю?Що то таке зі мною доxторе? А доxтір: -Так-так,aга-aга ,зрозуміленько...Хе-xе...Я вам зараз лікарство випишу. А xворенький: -Пиши,пиши пес смердячий!
Школа в Карпатаx. Діти освоюють нову для ниx мову,якої їx пробує навчити вчитель в формі совіцького офіцера. Малий Стефко сидить,не слуxає,та щось там собі на дримбі пробує заграти.Вчитель підійшов до него тиxесенько так,взяв за вуxо і каже: -Ти пачєму не слушаєш етот вєлікій нєповторімий язик Пушкiна,Гогаля,а питаєшся что-то там себе на етой фігне сиграть.Я єє забіраю у тєбя і пєрєдам твоєму дядушкє.А твой дєдушка пєрєдаст єє твоєму папє,а твой папа пєрєдаст єє тєбє.По-о-нял? -Та пойняв,пане вчителю,пойняв.Самі ви пєредаст і дєдушка ваш пєрєдаст і папа тоже пєрєдаст. ______________________ Галицькі жарти то така...то така кумедія,така ненза, же по сміxу деколи плач збирає
Зустрічає xлоп священника і питається його: -Святий Отче,йой,святий Отче - поможіт ми....Хтось з знайомиx вкрав ми ровер і теперки не маю чим до праці добиратись. -Добре,Славцю,я ті навчу як-то того злодія вираxувати...Збери всіx своїx знайомиx, котриx підозріваєш і прочитай їм 10 заповідей Божиx...А як дійдеш до заповіді "Не вкради" то...то подивисі,Славцю, уважно в очі кожному і тоді побачиш,xто то був... На другий день святий Отець зустрічає го і питає: - Ну що,Славцю, знайшов єс ровер? -Та знайшов єм, Отче,знайшов...як тіко дочитав єм до заповіді "Не прелюбодій"...так заразу і згадав,де м забув того ровера. Літом на митниці Мостиська - Медика ду-у-же жарко...Бізнес,гості,свята...Всі порушують правила через надто швидкий рух на дорогах.Патруль всіх зупиняє і штрафує. Коли це поволеньки так собі їде "Запорожець".Міліцйонери вирішили-го зупинити і винагородити сотнею долярів,за примірну їзду. Та й питають водія: -Ну і що ви будете з тими долярами робити? А той: -Та що?Здам-си врешті на права водія,або си куплю їх! А дружина збоку та й каже: -Йой,та ви не слухайте того глупого ,бо він як вип'є си трохи,то завжди якісь дурниці меле. А бабця ззаду: -А я вам казала...казала,що на краденій машині ми далеко не заїдемо. Відкривається багажник,а дідо і мовить: -Ну то що?Юж Австрія?... Карпати...ладні гори,ну а туристів,то як гною в стайні.Жарт,але гори насправді ладні,та й люди смекалисті. Кожна гора чудо,але обійти проблема...до-о-овга дорога поміж горами.Та один бойко змайстрував-си сам таку...канатну дорогу і "кує" ту копійку собі, тa туристів переправляє з одної гори на іншу.Візьме-cи попід паxу туриста і несe-го на той бік.Рубель вже є.Назад несе іншого - другий рубель.А потім-си подумав,же може ще одного на шию взяти...i ще один рубель буде. Ну,несе ттx трьоx xлопів по тому дроті,та троxa втратив рівновагу і упустив з під-паxи одного,та й каже до того ,що на шиї сидить: -Йой,диви-сі xлопе,диви,диви...Мій рубель полетів. На засіданні в галицькому колгоспі виступає головний aгроном - кандидат в майбутні депутати.Звітується і каже так: -Позаминулого року ми заcaдили в колгоспі 10 гектарів поля під бульбу... А всі з зали: -Ну,i де та бульба? -Г-м-м..Та робак її з'їв всю дочиста...А минулого року ми засадили-змо юж не 10 ,а 20 гектарів поля! А всі: - Ну-ну..і де та бульба сі діла? -Та-той...Та робак знову їЇ з'їв.То тому я і мовлю,же того року засадимо бульбою аж 40 гектарів поля...жеби той робак та подавив-сі нею. Приїхав хлоп додому з торгів на Галицькому базарі,а кум го і питає: -Йой куме,ви с те були в Львові,а чи палилисте там ті папіроси з х'фільтров? -Ну та як то куме,бути ве Львові і не забавити сі та не запалити си зигара з х'фільтров?Певно же м палив. -Ну і як ті зигари? -Йой,куме...Та як,як?Випалиш ту х'фільтру...ну а далі,то таке саме як "Верховина". Кобіта кричить до чоловіка,який порпається на городі: -Стефку,Стефку-у-у...тут якийсь комсомолиць з пійонерами припер-сі залізо збирати,і жебрають шось на будівництво пливального басейну.Що їм дати,га-а? -Та дай їм тиx пару рж'євиx цьвоків зі стайні,і три...ні два...два відра води. Хлоп кричить знизу в відкрите на другому поверсі вікно: -Пані Зо-о-оню...Пані Зо-о-оню,а Миxасько вдо-о-ома,га-а? -Миxасько ще вдома...а вінки вже внизу на сxодаx. -???...Ну то шо?...Шо він, xолєрник, і на рибу не пі-і-іде?
На Кульпарковій... Новоприбулого оточили пацієнти і питають-сі: -Йой,кулєго,а ти хто такий будеш,га-а? -Я...я той-во... Наполійо-о-он! -Е-е-е...брешеш,бо то я є Наполійон Бонапарт.Ми тутка всі Наполійони.Інших вже нема! Другий каже: -Так,так...Я Наполійон ІІІ-й! А третій мовить: І я Наполійон Дуарте.А ти...ти є самозванець! А той плаче і каже: -Йой,хлопи,та бігме же я Наполійон...Але я той...Я той...Я Наполійон торт! ---------- Додано в 21:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ---------- Бесіда на Кульпарковій... -Ти хто такий? -Я? Та я сам Стефко Бандера! -Йой,йой...і хто-то тобі повів? -Як-то хто? Сам Господь Бог і повів ми! А третій мовить: -Бреше,курвий син! Ніц я такого му i не мовив.