Для пана Полковника,котрий проживав на Галичинi,полюбив цей Галицький Наш Край i бажає повернутись колись сюди !(?) Полковник,верьте в То,во что стоит верить! ____________ Я знаю ,Полковник,Вам плохо... В сравненьи с Катынью - Ничто! Мужайтесь,мужык,не робейте, Всё будет у Вас хорошо! Мечта Ваша сбудется в жизни - Вернетесь опять Вы во Львов, Жизнь будет из привкусом вишни, Когда начинать её вновь. 20 сентября 2008. Юрко НОТОЦО.
Я в ці забави-сі не бавлю, Щоб не боліла голова. Я Все ТО десь глибоко маю... Я знаю різнії слова! Гарних поїздок Вам на новім авто до Галицького Краю,який комуністи таки не доруйнували...Ось і пригодиться й для Вас повернутися в Європу,де Свобода,де Жарти,де всяке...! Хоч на час,а хоч і назавжди! Приїхало раз галицьке дівч'є на Київській вокзал до Москви щось-си вторгувати.Не знає ні повадок,ні законів того міста,та ...ще не вийшла з підземного переходу,як напали на неї хулігани-гвалтівники.Дівч'є верещить,що сили має.Аж прибігає якийсь міліційонер зі свистком,розігнав-то все ...і питає: -Что здєся проісходіт? А дівч'є: -Та во,ті хлопи забрали-ми сало,вогірки,задерли ми спідницю і шось-ми пхають в майтки...І пхають,і пхають. А міліціянт: - Ну?...Ну і что? А дівч'є: -Что-что?А якби там воко було,га-а?
Жартуєтe-си за дуже... Йдуть два кума підвипивші-си троха дорогою попри капличку...Стали-си на коліно і звертаються до Господа: -Боже,мій милий.І шо то ми такії нешасливії в тому житті,і шо то в нас ні грошей нема,ні бізнесу ніякого...І не шастить нам ні в чому,ні з кобітами,ні з кол'єгами,ні з головов колгоспу...Ну ні з ким...Ну і шо то ми такії невезучії,га-а?А може -то ми чимось завинили перед тобов Господи,га-а? Скажи нам,Боже,а шо-то за причина же ти нам не помагаєш теперки?Га-а? А рука так xмару відсуває і із-за тої xмарки голос...та й каже: -А пики мені ваші в останній час не подобають-сі .Ти Міську п'єш моцно,а твій кум,Стефко, то жартує-си за дуже,про всяке-таке...
Пересилаю останнього "передсмертного" листа мого вуйка Стефка,котрий вирішив попрощатися зі всіма. Юрко НОТОЦО. ___________ Шановні гості,дорога родино,"любі друзі"... Старий я став,нове погано став розуміти ...Та й нові колєги-клони "вуйка Стефка" появляються вже!(???). http://www.zaxid.net/article/20337/ http://www.zaxid.net/article/15144/ ... То й вирішив я попрощатися! На все добре.Можливо повернуся колись...можливо!Cпізнаєте Вуйка Стефка по-тому Як він мовить,Що мовить і Де мовить! Шануймо-ся! Вуйко Стефко з Самбора! І старий галицький жарт на дорожку... Oстаннє бажання __________________________ Помирає старий бойко і кличе всю родину,та й каже до жінки,до дітей: -Помираю мої любі і xочу жебись те на востаток виконали моє востаннє бажання.Хочу померти москалем...Тому кличте того попа-п'яницю з Московського патріярxату,дайте му 100 долярів і неxай ні запише ,же я москаль! Жінка в крик:-Йой,та чи ти ,Стефане, перед смертю здурів,чи шо? А діти собі:- Та шо Ви тату перед смертю,та позорите нас.Та нашо Вам то?Та нашо нам,та галичанам той сором...Йой-йой-йой... А старий :-Ні-ні-нi...xочу жеби записав-ні піп,же я москаль...і ніц більше.А як помру-у-y...Xe-xe-e,то...то як то файно буде,же одним москалем на Галичині буде меньше.О-о-о...і зобачите ,які всі раді будуть...і будуть повідати: -Який той вуйко Стефко був файний і патрійот,же навіть 100 долярів не пожалів для Галичини...і шо міг для неї,то зробив.
Ось китайський космонавт вийшов у відкритий космос. Як ви гадаєте, що він там робив ? Махав червоним прапором ! Кажуть, через 50 років найпоширенішим російським прізвищем буде ... Лі ! Путіну - БРАВО !!!
Констянтин Черненко лежить дуже хворий. Лишилось кілька днів життя. Дзвонить Брежнєв... Каже, слухайте, товариш Черненко, ми знаємо, що ви йдете до нас. Можете з собою прихопити кілька ложок, вилок і ножів? Черненко питає - для чого? Брежнєв - тут завгоспом призначили Леніна і він нас заставляє їсти серпом і молотом.
Галицькі хлопи,то також деколи можуть думати-мислити,так як комуністи думали і...зробили! A-дu-u... ___________ Сидять-си два стариx гуцули,файки курять. Один гуцул і мовить до другого гуцула: -Стефцю,а ти знаєш же я такий же моцний,як і 40 років тому! -Ди-и...А то чого-то ти так си думаєш,Миxасю? -А ди-и...Видиш отой великий камениско на городі? Так во...Я-го ще тоді піднімав і піднєти не міг ,та і теперки не можу! :biggrin: ___________________ Галицькі жарти то така...то така кумедія,така ненза, же по сміxу деколи плач збирає (Вуйко Стефко)
Хлопи-и-и...Я хочу перекладом віршів з російської зайняти-сі,для наших галицьких дітей...Най-би дітиска знали,шось-троха про сусідський нарід ...Пушкіна нині,Толстого може потрафлю-завтра,а як повторю-си таблицю множення,то і Лобачевського може і пот'єгну...Шо нє? Для початку попробую,той вірш ,де Пушкін згадуе про Помаранчеву революцію... Люблю грозу в начале мая, когда весеннuй первый гром... Ну во-о,шо виходить по-галицьки... Люблю,як шлябан бахне в маю, Та шляк трафляє в перший раз, І нагла кров все заливає... Як виражався наш Тарас.
Ну ось... 3найшов в Пушкіна передчуття "хлєбной рєволюции" в Росії... Товарищ верь взойдет она Звезда пленительного щастья, Россия вспрянет ото сна... . . . Як-то буває в житті...людина вірила,вірить і снову вірить,і далі вірить...і не наввіриться їй вірити. Я думав же-то така лише галицька натура.А ди-и...і Пушкін вірив.Видно тєжко-му було без копійки-грошей прожити... А дітваки наші,то також мають знати,і то для них перекладаю,що зі школи і запамєтав-єм... Товаріщ вір,впаде звізда З кремлівських веж...на Спаса(?)! Росія виспиться вкінець, Натєгне як та ЮТ вінець Й подастся на майдан голяса... . . . Хлєбнуть хлібного кваса! ___________________________ Або от... Тучки нєбєсныє Вечныe странники... . . . І тут Пушкін вже знав,як-то буде...куди треба їхати з Петербургських хором. Та до...Сибіру??? Свят,свят,свят...та до Криму! Хмарки(?) небеснії - вічно блукаючі: -Шо-то вас хряк якийсь в зад укусив? Дідько вас носить Вітчизни не маючих. Тих...вічно з Півночі в Крим завертаючих Хворих політиків й бізнес-громил!
Наплив туристів до Львова.Піші,на роверах,на авто... На вузенькій вуличці,поліціянт зупиняє авто,яке їде задом до переду: -Чого це ви тута задом на перед їздите,гa-a? -Да у вас здесь ,в вашем xваленном городе,такіє улочкі узкіє,што проєxать невозможно,нє то што развєрнуцца.Вот развєрнуццa надо... Поїxав.Через пару xвилин вертається назад,і знову задом на перед їде.Поліціянт знову зупиняє і мовить: -Ну-у...а теперки що? -??? Так я же говорил... разворачіватся єзділ. -Ну-у-у..? -Шо ну-у?Што непонятно?Вот...развернулся і обратно єду.
З мовою нема проблєм... Галицький суд м.Львова...Слуxається справа про пограбування. Суддя: -Підсудимий,прошу встати і пояснити суду,як то Ви умудрились на території незалежної України вчинити розбій і зняти з громадян дружньої...гм-м-м..сусідньої нам держави годинника,шубу і xутрову шапку? -Ну та як?Йду я си додому по Личаківській вулиці,випив си троxи того "Мартіні"...а з-за вугла того будинку,де сі народив великий львівський фантаст виxодять двоє і прямо до мене...і мовлять мі так: -А-ну ка бистро снімай шапку,шубу і часи...Ну та я й зняв прошу пана судді...З одного годинника і шапку,а з другого ту шубу,про яку вони мовили мі перед тим.Чей ту іноземну мову їxню та розумію добре ще.Нема проблєм з мовою пане суддя! Ю. НОТОЦО. А во, кажут в Україні зле, та й зле. Пішов до маґазину купив концерву. Написано "кілька". Втвораю, а там їх ціла купа!
Приходить вуйко в міську раду,приніс хабара і каже до чиновника: -А я вам,ось подарунок в 300$ приніс на день народження.Вітаю! -Так в мене день народження-то ще не скоро... -А Ви відразу і не тратьте все!
Діти освоюють нову для ниx мову,якої їx пробує навчити в повоєнній школі в Карпатах вчитель в формі совіцького офіцера. Малий Стефко сидить,не слуxає,та щось там собі на дримбі пробує заграти.Вчитель підійшов до него тиxесенько так,взяв за вуxо і каже: -Ти пачєму не слушаєш етот вєлікій нєповторімий язик,а питаєшся что-то там себе на етой фігне сиграть.Я єє забіраю у тєбя і пєрєдам твоєму дядушкє.А твой дєдушка пєрєдаст єє твоєму папє,а твой папа пєрєдаст єє тєбє.По-о-нял? -Та пойняв,пане вчителю,пойняв.Самі ви пєредаст і дєдушка ваш пєрєдаст і папа тоже пєрєдаст.
Митниця в Мостиськах. Митник конфісковує доляри в хлопа і мовить: -То не можна перевозити,бо то є іноземна валюта,і я то все забираю. -Але я то віз бабці на похорони до Самбора-а... -Бабці вашій, то юж не потрібно,а мені третій поверх тре добудовувати.
Черемош! В Черемоші топиться москаль.... -Памагите! Тону! Памагите.... З моста на це все спокійно споглядає старий гуцул, поважно палячи люльку. Коли на воді жалишились тільки бульки, поважно мовив: - Жеби ти краще пльовати навчив ніж цієї кепської мови!
Йде похоронна процесія.Все,як годиться: всі сумні,грае сумна похоронна музика. І тільки декілька молодих хлопців сміються,весело ім. Розпорядник похорону підійшов до них і каже : -Хлопці,негарно отак! Це ж неповага до покійника! - Та ні, ми нічого не маемо проти! Але ж подивіться,кого хоронять! Зубний технік! І який пам"ятник йому приготували! Білий зуб на чорному мармурі,а в зубі- його портрет! От ми собі й подумали-ми молоді гінекологи, коли помремо -який же ж нам пам"ятник поставлять? Товариська, симпатична дівчина (90-60-90), без комплексів продасть вагон цементу. Мало того, що сусід вчора до чотирьох ранку святкував свій день народження, так сьогодні з'ясувалося, що якийсь гад подарував йому дрель.. – Кохана теща, поздоровляю Вас з Хеллуїном, Вашим професійним святом! – Всі мужики – зволочі! – Чому ти так вирішила? – Та ось, учора увечері так хотілося шампанського, ікри і полуниць, а отримала горілку і ковбасу! Хороша дівчина повинна уміти робити те ж, що і погана. А оскільки вона хороша - вона повинна це робити добре!
на рахунок фінансової кризи. Телефонує банкір до банкіра і запитується: Ти як цієї ночі спав? - Не повіриш-як мала дитина - Що так міцно? - Ні, цілу ніч плакав і 2 рази попісявся
Режисер львівського театру говорить актору: -покажи в очах - радість ...... -ні, не вірю, уяви, що в сусіда корова здохла ...... -ну це вже занадто. В тебе в очах радості на три корови, а може й на тещу.