Галицькі діти змалечку метикуваті й пискаті . Якось у тролейбусі незнайома Женщіна випитує маленьку дівчинку, що сидить у мамці на руках. - А какого коляра у тебя шалік? - Целвоний. - А светрік? - Зовтий. - А что ето за колер? - Зелений. - А де ти живйош? - У Львові. - А как називаєшса? - Галя Поповиц, а ти стала дупа!
Полiз гуцул на стрих щось там на даху поправити. Через хвилю чує - кум прийшов до хати i кричить: - Куме! Та де Ви до-дідька є? - Та на стрихУ я! - Йой,куме! Та я питаю "Де Ви зараз?", а не "Скiльки вас там є?"
Бойківський хлоп Михасьо вирішив допомогти кумові Стефцьові, який сидить у буцигарні. Приходить на прийом в тую тюрму до начальника і мовить: — Тут-во у вашій в’язниці сидить мій кум Стефко з Самбора. Він тепеки є дуже слабий,йой,йой,йой.Хтів бим му помоги. Ото-во я вам презент на Новий рік приніс... Може, би ви му,та яку троха легшу роботу та дали туткай. — Та яку вже легшу! Він у нас і так конверти клеїть! — Га-а,та то вдень. А він мені мовив, же по-ночах якийсь тунель риє.
Помирає старий бойко... - Ганю,ти де,коло мене? - Так,Михасю! - А діти де? - Та тут,тут! - А внучки де? - Та тут,коло тебе! - А світло на кухне чого горить? Виключіть!
Приходить хлоп в чіп додому п'яний,а жона: - Ти кіко випив? - Йой,тіко дві флєжки пива! - Брешеш! - А ти в пса нашого спитай,він бачив,він брехати не вміє ! - А ну,Бобусь,кіко пива він випив? - Гав,гав. - А горілки? - У-у-у-у-у-у!
– Чи ти,Ганусю,та вийдеш за мене заміж,га-а ? – питає молодий бойко дівчиська. – Мабуть, шо ні. Я хіба шо вийду заміж за хлопака сміливого і кмітливого! – мовить дівчє. – Йой,а ти, шо вже не пам'єтаєш, як я ті врятував, коли ти тонула'з в ріци ? – Пам'єтаю,пам'єтаю,ти тоді справді був дуже сміливим, але ти ж ніколи не проявляв свою кмітливість. – Ги-и,а як ти гадаєш, хто-то тоді того човна перевернув ? – скромненько так посміхнувся хлопак.
Дзвонить кум з Італії до кума, додому в Карпати, і питає: – Куме,ну як ви там ?! – Та добре, куме,добре! А чого таким голосом питаєте ? – У вас же там холоднеча страшна ! – Та нормально, мінус 10, ми то вже звикли. – А по радійо тільки-но мовили, же в Карпатах десь мінус 30. - А-а-а,та то на вулице!
Привозять в Самборі до лікарні з горів вуйка з отруєнням. Промили му той'го жилудок, поставили му крапельницю і клізму. Підходить дохтір, дивитьсі,дивитьсі довго на того хлопа і мовить му здивовано: – Йой,вуйку,та вас вже привозили на минулому тижні до нас,з таким самим отруєнням грибами. А то що на цей раз чіпило сі вас? – Ну та шо,шо? У мене ще пів-баняка грибів сі лишило... Я шо... мав їх, викидати,чи шо ? View: https://www.facebook.com/LokalnaIstoria/videos/486513938194703/
Старий кавалок...але актуальний! 1939-й... Совiцькі війська вступили на територію Галичини.Кращі офіцери дістали в нагороду дозвіл на відвідини будинків розпусти... Один такий гарнесенько побавив-сі,і задово-о-олений такий вже, збирається і xоче йти... Аж чує від кобіти: - А п'єньондзи ? "Слонь-покойовий" витріщивши очі бере під-козирьок,віддає честь і мовить: -П'єньондзи?...Какіє-такіє п'єньондзи? Совєцкій офіцер нікакіє п'єньондзи нє бєрьот !
Кобіті вночі сняться жахи, вона голосно кричить, потім будить хлопа – Що з тобою,Ганю? – питається спросоння хлоп. – Йой,та мені ,Михасю,приснило сі, ніби то за мною гналися насильники, я втікала, аж поки не опинилася на краю провалля… – Йой,як то страшно… – Ну-ну… - Мені нічого не залишалося робити, як стрибати вниз. От лечу я лечу, аж раптом бачу – зі скелі стирчить деревце. І то є ціле щістє, же мі вдалося вхопити'сi за цеє деревце. І після того я прокинулася. А тут й ти поруч. Йой,як я ті люблю!... – Ну,видиш, як все сі добре скінчило! Так що можеш теперки то деревце відпустити, поки го з коріннєм не вирвала'c!
Сидить старий дідо на п'єці, курить піпу.Туй до хижі заходить журналіста: – Діду, кажуть, же ви найстаріший житель села? Як ви тулько прожилисту много і курите ? – Ти, синку, ци видів ту копицю сіна, коли йшов до мене ? – Видів. – Но, та я за своє життя скурив дисять таких копиць. – А ви шо,ще й можете випити ? – Пак ти ци видів ти то озеро, колись ішов до мене ? – Видів. – Но, та за життє упив два таких озера! – Діду, але кажуть,шо ви і жон дуже любили ? – Йой,та то не то слово. Пак ти, ци видів над дверима моїми коса висить ? – Видів. – Та то вчорайка Смерть до мене приходила, та її так удримбав, же й косу забула.
Галицькі жарти від Нотоцо На уроці анатомії в галицькій школі.... Мартуся Пилипівна питає y дітей: - Ану-ну,хто повість нам,який-то найбільший орган у людини? Стефцьо з дрогобицького передмісця: - Дупа,пані Мартусю...бо в неї поміщається вся наша Галичина з цілою нашою,тою Вкраїною!