Розмовляють собі Розмовляють собі католицький ксьондз з еврейським раббі про молитви до Бога. -Плив я якось човном і розігрався шторм,- каже пастор.Біда!Човен ось-ось перевернеться.І став я молитись,щоб Господь спас мене від напасті.І шо ви думаєте - навколо шторм,хвилі,а навколо мого човна штиль. -Хе-е,-каже раббі.Я ось йшов раз в суботу біля Львівської синагоги,дивлюся,а на землі лежить товстенний гаманець,а з нього торчить куча баксів.Але ж субота.Шабат.Я не мав права навіть нахилитися,щоби підняти той гаманець.А ти ж знаєш,як мені таки гроші потрібні.І став я молитись і молився цілу годину.Ну і шо б ти подумав?Навколо субота,а у мене четверг!
B коморі. По коморі бігають миші і тягнуть до нори все хто-що може...Хто xліб,а xто сало.А громадний пацюк несе під однією паxою величезний круг сиру,а під іншою трилітрову банку з сметаною. І так,відсуваючи ногою в сторону мишоловку,з кусником запліснілого сиру мовить: -Ну...ну прямо -таки...ну як діти...як ті українці!
На уроці географії у школі: -Діти! Пограймо у гру. Я описуватиму вдачу якогось народу, а Ви будете відгадувати, що це за народ. Добре? - Домовились! - Отже, гарний народ: і працюють наче, і гостинні трішки, проте як вип’ють - ховайся, бо буде лихо… Петрик викрикує: -Та це ж москалі! -Ну, які ж москалі, Петрику, вони росіянами звуться… А взагалі то правильно! Сідай. Наступне: і хазяйновиті вони, у всьому порядок та рахунок знають, тільки от взимку в них снігу не випросиш… Марічка підскакує: - Я знаю, жиди це! Та які жиди - їх євреями кличуть. А взагалі то правильно! Сідай, Марічко. Остання людність: хазяйновиті, щирі, гостинні люди, а хати в них маленькі-гарненькі, побілені; поряд мальви ростуть… Все як у казці, проте вийде чоловік з хати, подивиться на хатинку сусіди і зціпивши зуби, промовить: “А, бодай вона згоріла…” У класі мовчанка. -Ну, хто це? Що не знаєте? Чого мовчите? Тихенький голос з останньої парти: -Зате ми гарно співаємо…
Цирк на Городецькій Галичина...Кав'ярня...Провінційні розмови: -Вуйку,а чулисте же ве Львові цирк на Городецькій закрили? -Йой...а шо сі стало? -Та їдзення нема для звірів,та i той...слон помер в ниx ... з голоду. -Ти диви-сі...І шо,сумують? -Та де-е-е там...Сидять і жеруть-го вже третій день,та третій день. ------------------------------------------------------------------------ Галицькі жарти то така...то така кумедія,така ненза, же по сміxу деколи плач збирає
Bези,вези... Син до пянющого батька: -Тату,я більше не піду з Тобою кататись на санках. -Досить нити ,Михасю.Давай...давай вези тата додому.
Бах навіяв... Знаменита львівська філярмонія.На сцені велика симфонічна орхестра виконує музику Йогана Баха.В залі шановна львівська публіка.Тиша...лише музика дзвенить. Раптом голос посеред залу: - Кулєго,маєш яку відкривачку,або штопор? А той -Тихо,Тихо...слухай Ба-а-ха! Той наліво до якоїсь пані: -А може пані майе відкривачну? -Йой,та ціхо...Бах же! -А може той лисий,коло вас має,спитайте-сі.А як ні то спитайте-сі в того москаля,же в фуражці сидить і газету читає... Через п'ять хвилин: -Кулєго,вип'єш -сі трохи з горла,га-а?...Йой,та не гвалтуй! -А може пані-си вип'є трохи зі мною?...Йой,ні,та ні... -А може той лисий-си хляпне,троха,га-а?...А того москаля-то не питайте...Він юж готовий,більше му не тре... Через п'ять хвилин...Розпрягайте хло-о-о-пці коней... .А всі: -Та тихо...ціхо.Шо-то з вами? А той(весело так): -Хє-е,а я хіба знаю...Бах напевно навіяв таке на мене !
Львів,квітень... Дорожна пробка.Раптон стук в вікно.Хлоп опускає вікно і питає,що треба. -Та розумієте...тут бандерівці взяли прем'єр-міністра в полон... і вимагають мільйон гривень викупy на ремонт ратуші,інакше вони обілють авто бензиною і підпалять!Ми вирішили пройти по машинах,хто кіко дасть. -Ну...ну та я той-во...зо 5 літрів можу дати!