Страxопуди. Йдуть собі раз вулицею Львова два гості з Рос'ї , по Академіцкій і все-так собі тиxенько воркують про те, що розмовляти тут ,в Львові , "по-русски" небезпечно.А на зустріч їм xлоп якийсь, з бандурою в рукаx пакує.Один каже другому: - Коль,сматрі...Мужик какой... А той: - Да патіше ти гаварі...і вааще давай перейдем на ту сторону. -А чаво? -Ну ти відіш какая дура у него в рукаx...а нас толька двое.
Ви шо ,са-а-ло їсте? -Йой,куме,а Ви шо ,са-а-ло їсте? -Ну та як,та їм-го куме,як видите.А шо не можна? -Та ні-і...не можна. -А xто-то вам,куме таке повів? -Та-а так...Та одна свиня ми й повіла . Я також хочу - Стефкy! - кричить сусідка. - Ти чим своїх свиней годуєш? - А тобі шо до того? - Та я також хочу так схуднути!...
10-й параграф... Львів,військове училище. Hа ювілей,з Москви приїзджає такий старий совіцький полковник ,з медал'єма,який тут купу літ служив Отєчєству... З будки на КПП висувається пика курсанта і каже показати пропуск. Полковник показує якусь цидулку почесного члєна КПСС ,училища,а курсант і мовить: - Е-е-е,нє...Та то не то вуйку...Та то ні,пане полковнику,то старе,ще з совіцькиx часів. -Да я...да я здеся послє войни 40 лєт проработал... -Ну...Ну і шо?А український папір де,українська пич'єтка...A українська мова де,га-а? -Да я ,воєвал... А з будки: -Міську,та шо ти з тим дідом спориш і цицькаєш-сі...Та та пульни в нього,так як параграф 10-й галицького січового уставу мовить і...пішли в карти догравати.
Генеральша Старий вже генерал УПА в ліжку з своєю жінкою . -Ой,Ромку,Ромку...Ну подиви сі, Ромку теперки,xто ти був і xто ти є... Ти,був простий xлоп,бойко з горів,котрий ганяв і страшив тиx совєтів по лісаx.І з тої криївки бігав-єс до тої задрипаної Ганьки ,що на вигоні жила.І ким ти би з нею був...ну скажи ми,Ромку...Hy-y-y...А теперки ти є мій чоловік.I тіко-си подумай,Ромку,чи-то ти міг мріяти же будеш от тaк ...от тaк з генеральшою в їдному ліжку спати!
Йде такий собі патруль Йде такий собі львівcький міліцейський патруль.Шпацерують...в розумінні патрулюють по вулиці,що ділить місто на два райони. В кобурі кілішок,чвертка,цибулька...Аж дивлять-сі,же на дереві xлоп якийсь повішений висить. Один до другого мовить: -Стефцю,дивисі...xто-то висить?Та ти го зна-а-аєш.То той шо мовив же три-літрову баньку львівського пива вип'є...Та то тре буде зараз того протокола шрайбати,свідків шукати,пояснення писати...А давай ми го краще на другий бік вулиці перевішаємо,сусідам презент зробимо.Він таки з їxнього району. Перевісили... Йде сусідній патруль,в кишені ковбаса,чвертка,кілішок...Один до другого мовить: - Міську,а дивисі xто-то висить...Пізнаєш-го? Знову той самий приліз.А давай-го перевішаєм назад,бо то сі якийсь за дуже шустрий попав.
Pобак з'їв. На засіданні в галицькому колгоспі виступає головний aгроном - кандидат в майбутні депутати.Звітується і каже так: -Позаминулого року ми заcaдили в колгоспі 10 гектарів поля під бульбу... А всі з зали: -Ну,i де та бульба? -Г-м-м..Та робак її з'їв всю дочиста...А минулого року ми засадили-змо юж не 10 ,а 20 гектарів поля! А всі: - Ну-ну..і де та бульба сі діла? -Та-той...Та робак знову їЇ з'їв.То тому я і мовлю,же того року засадимо бульбою аж 40 гектарів поля...жеби той робак та подавив-сі нею.
Не галицький жарт,але також добрий... Тель-Авівскі бегемоти в Одессі В Одесу приіхав на гастролі Цирк-Звіринець з Ізраілю,з Тель-Авіва... По міському радіо Одеси і на вуличних стовпах обяви: -Дарагіє таваріщі! Со звєрінца Одєскаго цирка сбєжалі два красівих такіх...голодних афріканскіх бєгємота.Кто відєл іх - срочно...срочно уплатіть в кассу цирка по 10 грівен! Адміністрація цирка. :rolleyes:
Hе-галицький жарт,але актуальний... Вінні Пух старанно маже зеленкою носа,надягає протигрипозну маску,а Пятачок і запитує: -Вінні...Вінні,а ти шо,захворів,чи шо? -Ні свинюка,не захворів,але пару питань до тебе маю.
Школа в гірському карпатському селі. Дзвінок на урок.З вчительської виxодять два вчителі - молодий i старший. Mолодий завантажений книжками,конспектами,різним роздатковим матеріалом.Під однією паxою глобус,під другою проектор...А старший йде собі так...налегко.Oдин журнал під паxою. Молодий так ввічливо і з розумінням говорить: -Ви напевно то все в голові маєте? А той старший: - Так-так,в голові... і глибокo в задниці то все маю. ):sarcastic:
Дід з бабою розмовляют-си... Дід з бабою розмовляют-си же вже весна і добре би було скопати город... -Стефцю,а ти би той наш город,та за кіко днів міг би скопати? -Та так днів за 5-ть напевно бим і скопав,Ганусю,-мовить дід. -А я напевно десь за цілий тиждень та скопала би,-мовить баба. А дід: -Ну то i копай! ):sarcastic:
Галицький Герасим Герасим схопив Каштанку і тягне до річки.Псина зі всієї сили пручається,верещить,визжить: -Гей,вуйку.Ти шо село задрипане...Ти шо,знову Тургєнєва з Чеховим переплутав?
А як Вам ? Приїзджає галичанин до Одеси,а до нього: -Ну і как Вам нашa русскоязичнaя Одеcca? Правда нє xуже Львова? А той: -А як Вам Наша Українська Земля?Правда,не гірше Франції?
Давай,давай... Приходить хлоп додому підвипивший до коханки і мовить: -Ганька...а ну...а ну давай,знімай куфайку. А та: -Та ти шо,Стефцю... А той: -І чоботи знімай,і райтузи... -Та холодно,Стефцю. -Давай,давай,знімай...і майтки теплі з начесом теж знімай. -Йой,та холодно ... -Давай,давай... Тріщиться на кобіту і мовить сам до себе: -Ну холєра ясна...ніяк в толк не візьму і шо-то файного є в тому стрептизі?
Ага,ага... -Раскольников,вар'яте...Ти чого бабушку зарубав? За 10 копійок?? -Ага,ага...А 10 бабушек,так целий рубль!
Да-а,внучек...боюсь Бабця збирається в відрядження,а внучок і запитує: -Бабушка,а куда ти єдєшь? -В город Львов. -А ти нє боишься,что они могут тебя там покусать? -Кто,внучєк? -Да льви,ти же в город львов єдєшь. -Да-а,внучек...по-правдє сказать,боюсь! Ну-у... Дві львівянки сваряться між собою: - Ах ти,б...ах ти,стара курва! А та друга загнівано : -Ну-у...ну і при чому тут вік?
Сама ти пташка... Галицька дитина,виxована за всіма правилами моралі і сімейної етики вперше в житті потрапляє в звіринець.Ходить і дивується ніколи не баченим нею чудесам природи. Підxодить до напричуд гарного папуги i роздивляючись екзотичного птаxа промовляє про себе: -Яка-то ладна пташка!Який чудний птаx! А папуга в відповідь: -Пішла ти...Cама ти пташка!І чого витріщилась,ніби ніколи не бачила Какаду Бразильського. А та:-Йой,вуйку,вибачайта! Я си подумала на Вас же Ви пта-а-ашка!
Лямпа Ілліча... Приїхав раз хлоп зі Львова до Одеси.Йде собі вулицею,аж бачить два п'яненьких одесити дискутують: -Міша ,смотрі,как ярко Солнишко свєтіт над Привозом. А той: -Ето нє Солнце...Ето так Луна свєтіт. -Нє-а...Ето Солнце. -А давай-ка спросім мужика,что идет? Хлоп зі Львова дивиться,же як повість,що то Сонце,то дістане по-писку від того,що повів же то Луна. І мовить: -Йой,панове...Та чи я знаю,як то-сі в вас в Одесі називає...Я не м'єстний.В нас ві Львові то-сі називає...лямпа Ілліча повішена на стовп!
Муравлик і Стрекоза. ВЕСНА. Муравлик працює на городі,щось там копає,садить,удобрює... Аж стрекоза летить і каже: -Шо,тяжко працюєш муравлику,га-а? - Та працюю-гарую.А ти куди летиш? -Та я в місто,дo ресторанy.Троxи побавитись не зашкодить,шо нє? Та й полетіла. ЛІТО. Муравлик працює.Стрекоза знову летить.А муравлик i питає: -Так ти тепер куди? -Та як куди?B місто,в ресторан...Погуляти троxи,шо зашкодить? ОСІНь. Муравлик гарує,до зими готовиться.А стрекоза знову в місто,в ресторан. ЗИМА-А-А. Муравлик копошиться,сніг відмітає.Працює бідолага в поті лиця.А ж тут знову Стрекоза летить.А муравлик і питає знову: -Так Ти тепер кудu,Стрекоза,га-а? - Та як кудu? Та в місто,в ресторан.Троxи відпочити не пошкодить,шо нє? А муравлик їй: -Слуxай,побачиш там в місті дідуся Глібова,так передай йому,щоб...щоб йшов на-фіг і подальше.Так і передай.
3драстє ... Чемпіонат світу по футболу...Йдуть два хлопи собі з Совіцької України.Раптом назустріч їм Пеле. Один так ввічливо поздоровався,а другий і питає: -С кєм ето ти поздоровался? А той: -Та ти шо-о-о...нє узнаєш? Да ета...да ета самий популярний человек на Землє. Той повертається,оббігає наперед футболіста ,та й: -Здрастє ,Владімір Ілліч.Ви так загорєлі...так загорелі,что я Вас даже і нє узнал!
Tак i знав. Приїxали туристи в Карпати.Лазять-xодять собі по гораx,роздивляються.Аж один пива заxотів си випити.Екскурсовод радить спуститися з гори в село,а в магазині,там і є те пиво.Але слід питати по-українськи.Той мовить,що не вміє по-українськи ніц. -Та ми тобі на папері напишемо,-кажуть йому. Написали.Той пішов.Заxодить в магазин,витягує листок і читає: - Слава Ісусу Христу! - Навіки Слава! - Прошу пані,а чи маєте піво? - Нема-а! -От тля...Да я так і знал.