Відповідь: Галичани і східняки-2 Ё - моё! И всего-то! И сразу мир и покой наступит на планете? Здорово, НоТоЦомус! Подавайте заявку на Нобелевскую премию! :moskali:
Відповідь: Галичани і східняки-2 Так пан Полковник в Москві живе а не в Львові. На вулиці Безкуднікова. Чого не можу сказати про Дарте Степановича.
Відповідь: Галичани і східняки-2 Закликаєте до шанобливого ставлення одне до одного, а по мені пройшлися, і навіть не помітили. Але мене не обходить ось такі Ваші образи, скільки вже тут на форумі надивився... Навчили не придавати значення. Що до ТАКих коментарів, не зрозумів. Може поясните, де я був некоректним? Мова йшла про розбіжності у ментальності... Ви ж не заперечуєте що вони дійсно існують? Ну і на останок, зроблю таки Вам комплімент. Ви на загальному ментальному, вкрай обмеженому, примітивному східному тлі (мова про "постсовкове населення ")виділяєтеся непоганою манерою написання та кругозором, що безумовно робить Вам честь. Але не дає Вам права судити Вуйка Стефка, бо ж Ви ніц не знаєте що це за людина, нє? Якщо Ви є патріотом України, згодом я певен переконаєтеся що той вуйко теж патріот, тільки і різниця між Вами і ним, як кажуть: "коли Ви тільки йшли до Бога, він вже від Нього вертався." Але здається, що ці вуйки-патріоти доволі сильно Вас дратують, і навіть помітно десь, Вам важко тримати себе у рамках, намагатися бути кимсь, ким Ви не є. І ще помітно бажання неодмінно і швидко всіх поставити у рамки, змусити виконувати правила і ніякої свободи, навіщо вона? Це вольнодумство вже призвело до розпаду імперії, якщо ТАК піде може і Росію розвалити. :D
Відповідь: Галичани і східняки-2 А від Бога вертатись не треба Але це я, як завжди, до слів чіпляюсь. Існують, але чому через ці розбіжності треба на людей вішати ярлики: якщо, східняк - то обов'язково несвідомий (саме це мене і зачепило) русофіл, якщо галичанин, - то обов'язково патріот України? Може відійдемо від цього? Ви приїдьте на Схід, подивіться які там люди (це до речі, не тільки Данила стосується), а потім робіть висновки. А то подивились у "ящик", де показали "януковичей", і одразу все нібито зрозуміли. НЕ можна настільки довіряти ТБ. Даниле, іноді мені дійсно соромно за те, коли люди зі Сходу, не знаючи історії, та не маючи більш-меньш повної картини того, що відбувається, несуть нісинітниці про Західну Україну. Але скажіть, хіба вам хоч на хвилиночку не стає соромно за тих же самих западенців, які не маючи жодного уявлення про Схід, вважають нас якимось бидлом? Ніби в одній країни живемо, а гавкаємо одне на одного, немов закляті вороги. Оце мені й не подобається. Але і в нього немає права судити інших, чи я не права? Чи знову виноувата розбіжність менталітетів? Але годі, не хочу вже про це. Гаразд, розкусили ви мене, старого трансвестита. Вєрку-Сердючку бачили - ото й я з таких. Тож, Лаша Тумбай! Звісно чемними можна бути тільки з жінками, літніми та патріотами (у розумінні пана Лоцмана). Всі інші на повагу не заслуговують. Так, пан є знавцем етикету, то сперечатись з ним з цього приводу марно. Щось я вже перестаю розуміти - я на Львівському форумі, чи на якомусь сайті знайомств? Невже стать тут є найважливіши кртерієм? Спочатку мене ніби хочуть закадрити, а у відповідь отримавши мовчання, починають поливати брудом? Так, це знана позиція слабких чоловіків, я з нею стикалась. Перепрошую, стикаВСЯ. Адже ми домовились, що я є трансвестіт. А для того, щоб добре замаскуватись, я навіть у суто жіночому розділі відмітиВСЯ http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=25279&page=3. Почитайте, пане Лоцмане, про Рулет із крабових паличок. Цей рецепт такий простий, що і чоловік (тим рпаче, трансвестіт) зробить. Може, коли відійдете від форумних "баталій", потішете свій шлунок? Полковнику, на жаль, не бути нам разом! По-перше, я вже одружена, а по-друге, я чоловік. Вибачте, шановний пане Лоцмане. Доповідаю вам, що на вихідних ми з чоловіком (так, у трансвеститів теж бувають чоловіки), їздили до батьків. Розумію, що причина занадто несерйозна, і замість копати картоплю я мала б сидіти тут і відповідати шановному панові. Стосовно статті пана Лемка: я ще раз уважно її перечитала. Від першого слова до останнього. Може, людині й болить доля Сходу. Але я завжди вважала, що патріотизм - от явище позитивне. Одна з цілей патріота - навчити інших любити Батьківщину. Але ніяк не критикувати отих "інших", називаючи їх рабами, ладними за шмат ковбаси хоч рідну мати продати. Це ображає. В мене були знайомі люди з Донецької області - шахтарі (відпочивали разом). Так я була приємно вражена їхньою освіченністю, вмінням підтримати розмову на багато тем, їхнім розумінням того, що зараз відбувається. Як у статті Лемка, де розповідається про демонстрації, на які йшли через погрози, отак і вони підтримують отих Януковичів. В цих людей тяжке життя - і майже завжди шахтар - єдина людина, яка годує родину. І втратити роботу - це означає залишити своїх діточок голодними. Ось вони і голосують, бо іншого вибору в них нема. Цим людям треба допомогти, а не критикувати їх і називати бидлом. Якби ви, чи Ілько хоч раз послухали розповіді шахтарів про загиблих товаришів, про їхні умови роботи, ви б змінили своє до них ставлення. І якщо вже шахтар виходить гримати каскою, то це означає, що в нього почали діти пухнути від голоду і йому немає чого втрачати. Якщо вже пан Лекмо або хтось інший хоче скласти своє враження про східняків або донецьких шахтарів, нехай проїдеться по цих землях та поспілкується з простими людьми. Десь у неділю, бажано за чаркою горілки, бо серед тижня люди геть втомлені від роботи. І нехай його звернення до людей не будуть провокацією (я чула, як один журналіст зі Сходу приїхав до Львова, спілкувався там російською, закидаючи галичанам звинувачення в націоналізмі, а потім написав статтю, які там у Львові всі фашисти). І повірте мені, ставлення Лемка зміниться, і потім він напише статтю із зовсім іншим змістом. Єдине, з чим можу погодитися з ваших дописів: А ви, будь-ласка, самі приїдьте, багато чого цікавого дізнаєтесь. Я ж так категорично не кажу про Львів, у якому я жодного разу не була, то й ви, будь-ласка, не робіть необгрунтованих висновків про Запоріжжя. Головна проблема проспекту Леніна (як взагалі і самого міста) в тому, що він дуже забруднений викидами з заводів. І хоч його назвуть проспекотм Шевченка чи Бандери, легше дихати нам від цього не стане. І взагалі - у Країні Рад багато вулиць назвали іменами всіляких діячів. Але чи це спонукало людей їх полюбити? Отож і шану до героїв власної країни треба виховувати не перейменуванням, а дещо іншими шляхами. І на останок. пане Лоцмане, такого талановитого вчителя ввічливості в мене ще не було. Гадаю, я добре засвоїла ваші уроки. І якщо та враховуючи ось це Пане, Лоцмане, перепрошую, але йдіть ви... Додано через 9 хвилин Нічого проти патріотизму не маю, але занадто він вже у вуйок агресивний. Так, мені важко не відповідати нечемним людям їхньою ж монетою. Але пан Лоцман вже навчив мене, як це робиться.
Відповідь: Галичани і східняки-2 Відносно людей зі Сходу... Почитайте вірші Симоненка,Ліни Костенко,Стуса,того ж таки Шевченка. Ну істинні западенці!:naci:
Відповідь: Галичани і східняки-2 Галичани-Східняки 2:1,але східняки пішли в контратаку,подивимось,шо то буде
Відповідь: Галичани і східняки-2 Тобто я дещо був правий? Скажу чесно, якщо такі випадки дійсно існували б, було б соромно. Ба-більше, пригадую 2004 рік, основне об'єднавче гасло майдану "Ми не бидло, ми не козли! Ми України доньки й сини" Ізольдо. Здається тут у статті мова була про те що в Україні є різні люди. Одні готові за "ковбасу" продавати майбутнє своїх дітей, інші готові стояти за це ж майбутнє на морозі не боячись ані міліції, ані армії. Для того щоб побачити це, мені чи будь-кому не треба навіть їхати до Сходу. Всі до Київа приїжджають. А декого як біомасу привозять. Що поробиш вже як територіально розташовані ці різні менталітети на два боки від центру...
Відповідь: Галичани і східняки-2 Але тих кого привозили поїзди Кирпи не сприйняли того в основній масі, не об'єдналися.:no: Додано через 3 хвилини Изольдо, скажіть як це відбувається коли люди бояться втратити роботу голосують за вказаного "свого кандидата"? Невже так все запущено, стукачі, чи як взагалі можливо взнати хто за кого голосував? Я от навіть не знаю за кого дружина голосує.
Відповідь: Галичани і східняки-2 Якщо буде ще потреба вийти і захистити свободу,я вийду ще раз. Думаю не я 1 Додано через 2 хвилини Просто залякали-тут на Сході народ такий,легко залякати(вибаште шо втрутився)
Відповідь: Галичани і східняки-2 Якщо ви цього не побачили у моєму дописі, то підтверджую цей факт Ой і полюбляєте ви, чоловіки, коли вас правими визнають
Відповідь: Галичани і східняки-2 Ізольда,мешканка Запоріжжя,скажіть будь-ласка,що народ на Сході легко залякати( в основній його масі).Я має на увазі щодо голосування за порібного кандидата чи партію....
Відповідь: Галичани і східняки-2 Єге ж, тільки я дивлю у пана Червоненка не дуже вдало виходить "залякувати" за НУ-НС та проти ПР.:D
Відповідь: Галичани і східняки-2 А ми з чоловіком радимось, за кого віддамо свій голос. Частіше приходимо до спільної думки, але бувають випадки, що й за різних людей голосуємо. І жодних через те образ одне на одного не маємо. Що стосується перевірки голосів виборців та примусового голосування за партії. Наведу лише один приклад однієї з партій (на щастя, в Парламенті їх немає). Партія спиралась на одну величезну всеукраїнську державну службу -маю на увазі, що її боси та їхні "кореша" входили до її верхівки. Працівники ж цього так би мовити підприємства, мали всі поголовно вступити до лав цієї партії. Але це все квіточки. Крім цього під загрозою звільнення їх змушували після роботи виходити та безкоштовно агітувати за партію. Інакше - звільнять. При чому агітаторів записували як платних, але їхню зарплатню місцеві голови штабів забирали собі. Перед виборами ця партія змусила штабних працівників (які до речі, теж здебільшого були працівниками цього підприємства) порахувати, скільки на кожній дільниці є їхніх колег та подати списки. І якщо після підрахунку кількісь голосів, відданих за цю партію буде меньшою, за кількість робітників підприємства на ділянці, то будуть стягнення, звільнення тощо. Зазначу ще, ця партія була "технічною" та її завданням було тільки віттягнути голоси в іношої сили. І ця партія своє завдання виконала. Вже не згадаю, скільки вона набрала.... Деякі люди голосували за неї, деякі на свій страх та ризик йшли за інших... Знаю, що така практика була не тільки в Запоріжжі, але й у багатьох інших містах. Додано через 8 хвилин Коли його призначили, запоріжці зустріли його з недовірою. Але потім він зміг завоювати повагу мешканців області, особливо на контрасті з попереднім губернатором-невдахою Артеменком. І не важливо було, чи помаранчевий він, чи якійсь інший. Але останнім часом ставлення Червоненка до Запоріжжя різко змінилось. Він рідко тут буває, як кажуть працівники облдержадміністрації, раз у два тижні. Проблемами області не опікується, лише красиво виступає під бумажку, текст у якій він бачить вперше. Кажуть, він вже не радий, що ми йому дістались Щодо наших місцевих біло-блакитних.... Дуже багато наших "божків", які вступили до лав ПР, то політичні перевертні. Вони вже встигли побути палкими революціонерами Майдану, але потім, коли розташування сил у місті змінилось, раптом повідривали з себе оранжеві банти. В нас є такий парадокс: деякі люди з тих, хто голосує за Регіони обираючи Верховну Раду, на місцевому рівні віддають голоси представникам інших партій. Додано через 36 хвилин На жаль, це поки що так. Причини цього наступні. На відміну від Заходу та Центру, більшість робітничих місць на Сході надають підприємства-гіганти, які під час свого створення ще за років СРСР були містоутворюючими (згадаймо, що майже всі проимслові потужності країни знаходяться саме у східних та південно-східних регіонах). Тому вся інша діяльність міст та інші їхні організації планувались як ті, що облсговують дане підприємство. За часів незалежності деякі промислові гіганти збанкрутіли, деякі набули нових власників. Багато людей ще пам'ятають безробіття 90-х та своїх голодних та пагано вдягнених дітей, тому й тримаються за свою роботу. В деяких містах підприємство-гігант є чи не єдиним роботодавцем для мешканців, як-то Криворіжсталь або Нікопльський Феросплавний (дрібні підприємства не враховуються, бо багато робочих місць вони не взмозі надати). Незважаючи на часто пагані умови праці зарплатня на великих підприємствах непагана, є оціальні гарантії. Наскільки я знаю, щоб влаштуватись на одне місцеве підприємство (не буду називати його) навіть простим слюсарем, треба дати хабаря. Так, зараз почав піднімати голову середній бізнес, який пропонує робочі місця. Але з власного досвіду скажу, що у багатьох фірмах немає ані офіційного працевлаштування, ані оплачуванх лікарняних та є багато проблем через затримання зарплатні. Не всі підприємства такі, ми вже вчимося бути цивілізованими. І в робітника з'явився вибір, де працювати. Але повернімось до великих підприємств. Їхні працівники через великий рівень безробіття дуже часто, як і у випадку шахтарів, утримують всю родину. А з отима драконівськими цінами це дуже важко. Тому людина задля збереження свого робочого місця ладна піти на все, бо за її спиною малі діточки. Чи не замислювались ви, чому студенти є найбільш революційним прошарком населення? А тому, що їм нічого втрачати. Своєї родини ще немає, максималізм вирує у крові, немає відповідальності ні за кого (це дуже не часті явища), як правило, студент або ніде не працює або підробляє десь (той студент, в кого стабільна робота, як правило, суспільно пасивний). Та коли з'являється родина, дитина, доля Батьківщини відходить на другий план. Бо воно, маленьке, кричить, їсти просе. І йому байдуже, що може, через кілька років життя дійсно покращиться (а не так, як обіцяють сині), бо дитина хоче їсти ЗАРАЗ. І батькові аж ніяк не можна втрачати роботу. А якщо згадати про пост-радянські колгоспи, де голова Сільради майже Цар і Бог, то взагалі страшно стає. На жаль, спадщина СРСР в нас дуже сильно відчувається . Тому десь у своєму домі робітники великих підприємств сперечаються, критикують та схвалюють, роблять висновки, але голосувати здебільшого йдуть так, як пан накаже. Але це не значить, що наші люди не мають власної думки чи світогляду. Що позитивного я вбачаю у майдані - все ж таки більше людей почало не боятись мати власну думку. А на Сході та Центрі більшість робітничих місць надає середній та дрібний бізнес, де власники, навідміну від хазяїв промислових гігантів, самі у політиці участі не беруть та через те, що людина голосує за когось, звільняти з роботи не будуть (звіно, є і виключення, але в родині не без потвор). Тому робітник більш незалежний у прийнятті рішення, за кого голосувати і при виборі керується власними свідомими (чи нав'язаними) переконаннями, а не вказівкою керівника. Шахраю, отримайте зустрічне питання: яке ставлення у простих донеччан до біло-блакитних? В мене знайомі нещодавно звідти повернулись, так розповідали, що з'явилось чимало Юліних прихильників. Та ще я чула, що на Донбасі багато хто підтримує ПР тільки через те, що багато підприємств мають бізнес з Росією і у приході до влади помаранчевих вбачають загрозу своєму бізнесу. Чи це правда?
Відповідь: Галичани і східняки-2 За донеччан не знаю,бо живу не в Донецьку.Єдино,що можу сказати,коли Юля приїжджала,то голові обласного штабу БЮТ дали в пику прихильники проффесора(спецом організували бійку).Так,в Юлі з"явилось багато прихильників,але це не відобразиться під час виборів.Рахують то бюлетні представники кризової коаліції.В минулий раз на Донеччині БЮТ взяв 3%, в місті,де я живу-8%(цілком пристойний результат).А щодо бізнесу-то дурниці,що помаранчеві знищуть його.Тут отримують власники великих підприємств суперприбутки,подачки дають робітникам.Власники піприємств бояться,що помаранчева влада примусить їх платити чесно-і податки,і зарплати.Тому дурять і лякають народ помаранчевою загрозою Ось так
Відповідь: Галичани і східняки-2 Ага-а-а! Так протистояння таки є?:8: Хто ініціатор і підтримує його?
Відповідь: Галичани і східняки-2 Тобто, як це розуміти, Ви вважаєте що фальсіфікації можливі? А як же ж тоді спостерігачі, встановлені законом про вибори правила? Ізольдо, хочу подякувати за пояснення, та Ваше особисте бачення ситуації на Сході. Ось бачите Степаничу, нема протистояння, не треба роздмухувати.