FreeWare

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем 1h0r, 9 кві 2008.

1. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Відповідь: FreeWare

Музика, це річ без якої спокійно можна працювати, киньте або на флешку, або на мп3 плеєр, або включіть радіо (яке як правило нічого путьного не крутить але всетаки...).
    І взагалі, невже найдеться хто буде придиратися щодо неліцензійної музики? Як на мене це вже параноя.

2. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Колсь бачив таку ОС Lindows.
    Її фішка була в тому що це була ос сумісна з Linux і Wondows.
    Щоправда незнаю наскільки ця ОС жива досі.

• Подобається Подобається x 1
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо переходити на все ліцензійне та фрішне, то все має бути таким. А якщо музика буде неліцензійна, то тоді можна залишити віндовс і все решта, до чого звик.. Але в цьому випадку треба буде витягувати і ховати хард, якщо прийде перевірка :sad: (мій комп буде стояти типу в офісі фірми..)

4. 1h0r

1h0r Well-Known Member

nirvanka, ну через музику ховати хард це вже занадто, я думаю ніхто ніякої уваги на музику і так звертати не буде, а якщо і буде то вам вже пропонували, записуєте собі музику на флешку і ніяких проблем...
    а то прийде перевірка а у вас комп без харда і то притому у всіх працівників
    ні віндовс, ні офіс, ні музики ні харда,що найголовніше,

може тоді легше просто комп винести?

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це був мій план "Б" :D

Фірма чоловіка. Зареєстрована на квартиру домашню. На фірмі типу тільки він і я.
    Щодо харда витягувати. Я мала на увазі: на один хард поставити ОС і все фрі, а на другому музика і решта.. І от цей другий можна витягувати :) Але не хочеться це робити щоразу, коли хтось в двері буде дзвонити :8:

Ще маю таке питання. Якщо довго користуватись віндовсом, при переході на лінукс які незручності відчуватиються? Я не маю на увазі навики клікання і т.д., бо до цього можна звикнути, а питаю про формати віндосівських файлів, якісь несумісноті програм тощо.

6. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Встановіть краще нормальні двері і замок ;)

Будь які програми залишають свої записи в реєстрі, тобто найти що ви користуютесь нелегальним ПЗ, навіть якщо воно на іншому харді не складе жодних труднощів.

Додано через 2 хвилини
    Якщо я не помиляюсь то формати doc і xls сумісні сумісні з Опенофісе

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Так, сумісні, але можуть втрачатись особливості форматування, якщо відкривати doc в Опенофісі чи навпаки.

8. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Для якого саме виду діяльності цей параметр є суттєво важливим?

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не знаю, я тільки раз мала таку проблему, але тоді форматування не мало значення..

10. 1h0r

1h0r Well-Known Member

От власне
    Ворд, Ексель, ППоінт, замінити можна без проблем

Складніше вже з іншими програмами, наприклад той же ФайнРідер, річ корисна і аналогу за фрі я ще не зустрічав

А ще складніше наприклад з САПР (Автокад і т.п.)

Тобто моя думка така що скласти нормальний "домашній комп"ютер для студента", чи робочий для "середньостатистичного" офісного працівника чи працівника обліку, бугалтерії на малій фірмі використовуючи виключно безплатний софт цілком можливо, а от щось більш спеціалізоване то вже складно... (або й неможливо)

11. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Ось що гугля сказала про OCR (optical character recognition)та Linux
    http://www.freedownloadscenter.com/Best/free-ocr-linux.html

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не користуюсь.

Вже не користуюсь :)

Ви мені додали впевненості в тому, що я таки зможу перейти на лінукс.. (якщо в ньому RQ буде працювати добре ;) ).

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

якраз найскладніше

"не зустрічав" зазвичай не факт, що такого немає - але саме у йьому випадку - ситуація саме така. тобто самі програми розпізнавання є, от з розпізнаванням російської - складно :)

І от власне в цей момент в мене виникло запитання: що то за вид діяльності, що вимагає масово розпізнавати тексти, і використовувати спеціалізовані системи автоматизованого проектування?!
    ==
    Домашній скласти - неможливо, бо вдома цяцьки в основному ганяють. Там якраз пововтузитися треба.
    А от з сапрами якраз - все значно простіше :) якщо, звичайно, необхідні для бізнесу програми таки купувати :)

14. 1h0r

1h0r Well-Known Member

не факт, я не стверджую що факт

а української?

яка різниця масово чи не масово? Якщо розпізнавати треба хоч раз на якийсь час то всеодно треба.

Додано через 12 хвилин
    Купити Асад за 40 000 грн :)
    тоді вибачте, нафіг мені потрібний Лінукс+Офіс+ все решта Ще + 5-6 тис і все є ліцензоване з підтримкою, оновленнями і т.д. (і чистою совістю)
    -----

Додано через 13 хвилин
    Навчальний комп для студента/учня можна забезпечити безплатним ПО
    (ОС, текстовий редактор, електронні таблиці, бровзер, якийсь типу "паскаль" чи "бейсик", якась фрішна САД прога, для вивчення основ, якщо потрібно)
    Так само офісний комп для секретарки (ОС, текстовий редактор, табличний редактор)
    Для "малої" бугалтерії (колись бачив як працювали і то довгий час на суперСалк, здається так воно називалось, думаю сучасні фрішні табл. ред. мають значно розширеніші функції)

На таких "наборах" на мою думку застосування фрі софта закінчилось, ну хіба далі для окремих ентузіастів

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А от і неправда! Треба зробити курсак в Автокаді чи в Комспасі - мусиш використовувати неліцензійні і нікого не обходить нічого - не маєш, то викладач принесе копію. І нікого не хвилює, що в тебе ОС не підтримую цю програму. І нікому і в голову не приходить комусь скаржитись про це, що нас заставляють використовувати неліцензійне ПЗ, бо нікому не хочеться проблем.. Але то вже окрема тема..

• Подобається Подобається x 4
  16. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Правда, є не складні, Акад (dwg) сумісні проги, яких на мою думку достатньо для навчальних цілей.

Але з іншої сторони є позитив, велика кількість неліцінзійного софту дає можливість випробувати різні варіанти, а для студентів вивчити (оволодіти) різними прогами

Додано через 1 годину 4 хвилини
    В тему

17. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Требуется бесплатная утилитка для извлечения аудио из видео (mpeg, avi) и для последующего преобразования извлеченного в mp3.

Сколько не ищу - везде одни шаровары, бесплатных нет чего-то.

Кто подскажет где взять?
    Спасибо огромное.

18. syavych

syavych копач

http://www.virtualdub.org/

19. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Спасибо огромное!
    Конечно, дико извиняюсь, но мне б чего попроще... :) Ибо, скачав по указанной Вами ссылке VirtualDub 1.7.8 (stable), 32-bit version, ниасилил, собственно, каким именно образом произвести требуемые задачи.
    Прошу прощения ещё раз - чайник-с. :)

20. syavych

syavych копач

Так що ж тут "асиливать"? :) Запускаєм virtualdub.exe, File -> Open video file..., чекаємо поки відкриється файл. Далі File -> Save WAV... і чекаємо поки іде процес збереження. От і все :). Якщо при відкритті відео програма "матерится" про наявність аудіо змінного бітрейту, або просто хочете кращу якість аудіо, то перед виконанням команди Save WAV, зайдіть в меню Audio і виберіть Full Processing Mode. Далі стандартно File -> Save WAV...

а де твій аватар? :)