З недорогих болгарських вин мені запам'яталась Меча Крев ("Ведмежа кров" тобто.) По причині того, що від неї не тягнуло в сон, як від інших вин))
загуглив... «Ведмежа кров» — це напівсухе вино, яке готується з червоного винограду сорту «Каберне-Совіньйон». в Україні таке росте )
"Питання тільки де взяти некорупціонерів?Тому що таке враження, що у нас все населення прогнило і корупція закладена на генетичному рівні. "
(раніше це називалося "змагання", або "турнір", або "кубок на призи", або "чемпіонат" ... ) з 4 до 6 червня у Києві проходила VI літня Гімназіада України (U-17) з греко-римської боротьби.
- О... а що трапилось? Ви нарешті згодні з моїми психологічними висновками? - Та боже збав... просто в нас зараз все одно інших варіантів немає
В 22 роки я отримав свій перший загранпаспорт. Там я був Igor. В 31 я отримав другий загранпаспорт і став Ihor. Я матюкався, казав що мені такого не треба, але ні: мені сказали що то правильна транслітерація і взагалі, в них програма є, яка краще знає як мене правильно треба називати. Зараз мені 40, в мене третій загранпаспорт і я залишаюсь Ihor. Колеги по роботі, здебільшого поляки та англійці, коли бачать оте Ihor перепитують як мене називати правильно, кожного разу я пояснюю їм оцю дурню про «Г» та відмінності в транслітераціїї, вони регочуть і називають мене Igor. Бо вони знають ім’я Igor, а оте Ihor їм невідомо. що я хочу сказати: йдіть в сраку зі своїм геканям та не псуйте життя оточуючим.
Мене дивує наша англійська назва Херсону Kherson. Американець весь час вимовляє K і виходить Кхерсон. От якби було Herson, хіба не простіше було б? Бо ми кажемо Херсон, а вони Кхерсон.