"В українській мові немає мата "курва"! Матюкалися по російськи, тепер по польськи.((( Хто був в Польщі зрозуміє, від їх матюків аж вивертає, там хліба не куплять поки не покурвають. "
якась Голда Меєр... що народилася у Києві... "ми не можемо дозволити собі таку розкіш, як песимізм..."
слово "шампанське" запатентоване французами для наших вин його використовувати не можна для ігристих вин мовознавці пропонують заміну зокрема: винограй, грайвинець
Лишь бы не так, как у москалей! З.Ы. https://www.eurointegration.com.ua/rus/news/2021/07/3/7125078/#:~:text=В РФ запретили называть шампанским игристое вино из Шампани,-Суббота, 3 июля&text=Поделиться:,правда" со ссылкой на РБК.
Вроде Бен-Гурион сказал, что она— единственный мужчина в его кабинете.) Тетка была очень умная. Это тоже она: «Моисей водил нас по пустыне 40 лет, чтобы привести к единственному месту на Ближнем Востоке, где нет никакой нефти».
ковбаса по 2,20... без мняса... кругом обман ------------------------------------------------ Сьогодні знову почув в магазині ковбас: "От колись в СРСР ковбаса була... Із мняса, не те що зараз. І не було тоді отієї хімії, що зараз..." І оскільки досі люди вірять у ті магічні гости, знову дозвольте звернутися: Е497, Е407, Е451, Е252, Е339 - це все те, що клали у радянську ковбаску. І то ще не повний список. Просто це зараз за законом виробники зобовязані писати на упаковці, що у ковбасі, а тоді... А тоді присали приблизно так: ГОСТ 23670-79 і все. Що там під тим ГОСТом ховається - знали лише технологи на мясокомбінатах. Те саме із "суцільним мнясом у радянській ковбасі". Подумаймо, чи могла радянська ковбаса "Чайна" при ціні у магазинах 1 карбованець 30 копійок або знаменита "Докторська" по 2.20 складатися з мняса, якщо закупівельна ціна рогатої худоби на мнясокомбінатах України була 81 копійка за кіло, а у росії - 91 копійка. Але це живою вагою, разом із шкірою, копитами, мослами і рогами? Тому в тому ж таки ГОСТі на кількох сторінках детально описувалося чим дозволялося у ковбасі мнясо замінювати. А це "чим" були крохмаль, соя та борошно. І виварка з копит. І мелені кістки (кісткове борошно). Тому, вибачте, якщо когось розчарую. Але нинішні часи від радянських відрізняються у вигіднішу сторону тим, що зараз є вибір - купувати менш якісну ковбасу але дешевшу, або дорожчу, але й за якості значно вищої. Можна брати "варенку" по 120 гривень за кіло, а можна по 280. В СРСР такого вибору не було.
Сьогодні насміялася: малий (скоро 5 років) каже мамі: " Як я виросту, я тобі на всі гроші куплю Гелек(Геленваген тобто) за мільйон. Вона каже: "Як це за всі гроші, а їсти, вдягатися та жити де?". І тут воно каже: "Та ні, я спочатку хату куплю")) Ото такі малі зараз)Директором, мабуть, стане.