В мене така ідея виникла ще у 2004 році, але за час існування сайту з 2005 жодної фотки не купили, хоча цікавились роздільною здатністю 2400х1600. Важко знайти кінцевого клієнта на "стокове" фото.
А можно портфолио глянуть? Я знаю ребят, которые имея основную работу - свободное время отдавали стокам. Не просто сидели, клацали затвором и слали шо попало, а анализировали этот рынок, учились снимать как надо и обрабатывать, для этого есть специальные форумы, где это обсуждается. Так вот с мая по январь вышли на уровень 500-600 уёв с одного только Шаттера... Я не думаю что правильным подходом будет ждать пока вода под камень затечёт... Если хотите результатов - учитесь и работайте! Есть люди которые зарабатывают только на "предметке" на белом фоне, есть "аутдорщики" которые снимают только на улице, есть только те кто любят портреты в студии... Да куча всего.. Просто посмотрите самые популярные продающиеся снимки и подумайте что Вам конкретно ближе. Если оно вообще Вам нужно ))) Вот это фото (автор - Liv friis-larsen) думаю видели многие - его изображения на молочной продукции кажется "Гурманика"- йогуртах и всяких кефирах, и как реклама на машинах, которые ездят у нас по городу. Уже долгое время снимок в топ-50... Скажите оно какое-то сверхестественное? Я думаю многие могли бы снять подобное, просто оказалось что тут прекрасное качество плюс симпатичные модели, а главное - позитив. Неужели это нереально? На одном только Айстоке 2060 скачиваний.. а ещё куча других фотобанков. Посчитайте даже по самой дешёвой цене...ну хоть по 25 центов это 515 уёв. За одну фоту на одном стоке... Делайте выводы.
Я люблю малювати, так для себе і виходить ніби непогано. Хочу попробувати на компютері а не знаю яку програму використовують для векторних. Тепер можу спробувати. Дякую.
Оскільки Вадима немає, спробую відповісти за нього. Він, здається, користується корелом (CorelDraw) - найпростіша в освоєнні програма з дуже широкими можливостями. Ще є, згадуваний вже, ілюстратор (Adobe Illustrator) - найпоширеніша в світі серед профі програма - але з не таким інтуїтивним, як у корела, інтерфейом. Доволі складна для освоєння для тих хто ні разу не користувався подібними програмами. Є ще Freehand - простіша, але теж доволі популярна програма.
Малюю найчастіше руками на папері. Звичайний лінійний малюнок. Потім сканую і обмальовую вектором в Corel Draw одночасно виправляючи недоліки, потім заливаю кольори які хочу. Також буває малюю зразу в комп’ютері за допомогою графічного планшета. Векторні зображення добрі тим, що можуть збільшуватись до будь-яких розмірів без втрати якості, а також тим, що людина може за пару секунд щось поміняти в зображенні, наприклад кольори.
Насправді не так класно, як іноді можна прочитати десь. Планшет тут незамінимий тільки для одного — обробки волосся, обмальовування маски довкола волосся і тп. Для всього іншого мишка всеодно зручніша. Оскільки вирізанням фону я ніколи не бавлюся, то планшет в мене тільик для малювання або правки сканованих малюнків.
Да, волосы сложно обрабатывать... Вот девушка с планшетом какие вещи вытворяет... Вырезает лошадей из фона, меняет фоны... Очень сложная работа... Была где-то её статья с подробным описанием Там справа нажмите View Portfolio http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=807275
Мене подружка вже пів-року тормосить на шаттерстоці повіситись Ну от нарешті я підзбирав трохи такого, що не шкода і вдома валяється - тай завісив туди: http://www.shutterstock.com/gallery.mhtml?id=347416 Продалося за перший тиждень 5 векторних малюноцків (1.25$). Растрові покищо тільки фони, зате вони доволі великі: 25-26Мп, причому я ще на 20-40% зменшував для більшої різкості. От я тільки не зрозумів: за більший розмір платять більше чи так само?