Спецпохід "Westbury"-6 Ну, ось і на ночівлю влаштувався, тепер можна надолужити по фото, бо сонце надто світить і треба вмикати більше свіла для контрасту. Від залізничного у Кам.-Подол. дістався ринку, там звернув напоаво до приват, згяв пару копійок і перевірив туалета. Як всюди. Добре. Ех... То світло заважає, то руки вже не тримають телефона від навантаження(
Спецпохід "Westbury"-10 Хнайшов маршрут їрестної ходи з К-П до Почаїва. Сьогодні пройшов 45 км зі 195 у напрямі Сатанова, де наші шляхи розійдуться. Відстав від графіка на 3 км, бо знайшов місце переночувати. Попереду гори тернопільщини і спека.
Спецпохід "Westbury"-11 Отже, переночував під Свершковцями. Добре було. Тепло. Як заснув, так і проснувся. Майже дійшов до перехрестя, підвезли до Закупного, там підзарядився електрикою і заправився чаєм. Спілкувався з продавчинею, розказував про свої мандри, мету. Взнавпв, як йдуть віряни на свято успіння до Почаєва, бо сам маю проблеми постійно з водою, гігієною тощо, хоча мене це навіть до вподоби. Пройщов 5 км на Сатанів, і тут зупинилися і запропонували підвезти, аж до Скалата, але вілмовився, бо що ж то за хід покаяння, але трішки можна, якщо хочуть допомогти мені тягти мою ношу. Таким чином, вже годину гудяю по Сатанову. Зайшов до костьола...
Спецпохід "Westbury"-12 Сатанівська фортеця Вулиці міста - суміш всіх епох. Одна з веж фортеці Зовнішня стіна Кутова вежа
Спецпохід "Westbury"-13 Мабуть, мені прийдеться затриматися в Сатанові. Вирішив піти на штучний водоспад за 2км. По дорозі побачив церкву на горі, то Святотроїцький жіночий печерний монастир. Завтра схожу туди. А сьогодні відпочинок . Купання, загоряння, лікування ніг тощо. І... Саме неочікуване... Язичицький ідол Святовит! Читав про нього, хотів побачити, але щоб отак, ні с того , ні з чого попасти до нього... А може і є в кого причина, хтозна? Скоро 22 червня... Я в шоці...
Спецпохід "Westbury"-14 Штучний водоспад І повертаючись до ідола... Є два варіанти. Стоїть собі і стоїть, є набагато більше ідолів, які гублять душі. Але, втім, зачекаємо, щодо прояснення ситуації. Шутка... Але...
Спецпохід "Westbury"-15 Інтернет іноді збій дає, а так все в нормі. Пістна їжа - хліб і вода, черешня дика.. Вчора вранці зайшов до монастиря біля водоспаду. Один піп український байдакує і нічого такого... Зробив два знімки і закінчилася енергія. Є нлва церква і старий мур від уніатів. На гору видрався по гравійній стежині, а до Сатанова повертався асфальтовою та мурованою. Там багато санаторіїв. Пройшов Краснє і заповідник "медобори". Добре йшлося. Через темний ліс. О 20-й вже був у селі Вікно.
Спецпохід "Westbury"-16 Назбиралося неопубліковане. Є можливість все викласти і звільнити пам'ять. Так вже вийшло, що майже в раю)) Чиста постіль, чистенький, в міру накормлений (від м'яса відмовився, бо пощу). В першу дні спецпоходу попросив щльопанці, бо в красовках паряться ноги і водянки лізуть. Різні носки - ліньки було шукати парні в рюкзаку. Ще чимось обзавівся, ночував в хаті, де нічого на було, а дві ікони стояли) то було в Заречанці. І був ранок... Тут і пам'ятник. Їх багато по дорозі, воїнам-визволителям і односельчанам, всіх не фотографую, лише цікаві. Синагога в Сатанові Видогляд з муру сатанінської фортеці. Стара міська брама
Спецпохід "Westbury"-17 Деякі примітки до спецпоходу: 1) добре зроблені дороги, по яких я йду. Від самого К-П і до самого Тернополя. В хмельницькій області доволі гарно облаштовані і тротуари, зупинки тощо... У тернопільській пару раз ноги трохи не покривив на обочині. В цілом ствло добре, ніж було. Замість 1,5 години їдуть 40 хвилин, а ось, наприклад, у Скалаті, мабуть і не було ніколи асфальту, бо зараз тільки траса через місто і зроблена за останні роки. Всі радіють ) Особливо мені сподобалися Чемериновці. Чистенько, охайно, тротуари з бруківки. Я б там жив і помер би) якраз там ще випускні були, так що око раділо за файні школи та дитсадки. 2) нема тиші. Собаки ночами лають, зернохранилища гудуть, Рух по дорозі жвавиц У нас відкрию вікно - тільки бджоли гудуть) 3) тричі люди зупинялися і підвозили мене. На 5-7 км. Одного разу з Закупівельного до Скалета хотіли підвезти, але я подякував і доїхав тільки до Сатанова, аби не нагліти. Та й треба дещо побачити, вірніше, щось мені мають показати) Сказав би, що кожний підвіз мене пов'язаний з подальшими подіями. Перший - встиг попасти під дах від дощу і до хати ночувати, другий - побачити неочікуване, втретє - попасти на своє водохрещення) про це - буде далі.
Спецпохід "Westbury"-18 Зміна областей поміняла природу і людей. Появилися затяжні підьйоми і швидкі спуски, більше стало храмів греко-католиків, статуй Ісуса, діви Марії, капличок. Не дивно, що віруючі УПЦ МП йдуть до Почаїва по хмельниччині, де в більшості були упц кп і мп, але мп вже менше, і тільки на півночі переходять кордон, ближче до мети. Криве (під Скалатом). Церква діви Марії і стації хрестної ходи Далі по дорозі Погода-природа Йду, роздивляюся навкруги. Помічаю біля дверей будинків віники. Перевернуті. Згадався ЛФ) Зняв обережно, бо чуже краще не фоткати) На дворі 21 сторіччя, а забобони не старішають) P.S. я не одразу все виставляю в дописі, бо програми і телефон іноді дають збій і можна втратити зроблене, тому частинами дописую. Заходьте з часом)
Спецпохід "Westbury"-19 На даний час пройшов більше половини шляху. До завершення всього три-чотири переходи Скалат. Костьол, дві церки великі. Одна блискуча, інша сіра. Не пішов до них. Сучасні храми мені не подобаються, як той збручанський ідол Світовит, який наче є тільки копією, а справжнього вивезли сто років тому до Польщі. А фортецю по дорозі подивився.
Спецпохід "Westbury"-20 На підході села Вікно вирішував питання, йти на Гримайсів до Скалета, чи зрізати шлях через Остап"є. Вирішив скоротити. За селом побачив здалека щось дивне, схоже на религійну споруду. Перевірив по гуглу. Виявилось, що це купіль для водохрещення. Після добової спеки входив у воду як шкварка. П'ять разів поступово охолоджувався, поки тричі не окунувся повністю в джерельну воду. І отак кожний день, маю наприкінці якісь надзвичайні події. Чи запросто все так, чи є в тому якийсь сенс? Для мене є. Це була для мене надподія, бо прийняв хрещення свідомо і з бажанням, бо вірю у задум нашого Творця і особисту долю. Може для когось щастя в речах та грошах, для мене в іншому, навіть не у владі... Але якщо то воля небесна, то нехай буде так, як має статися.
Крок за кроком наближає нас до мети. Не пройшовши меньшого, не прийдеш до великого. Водохрещення ( друге після народження і свідоме) відбулося. Наступне - хрещення Духом Святим. Завершальний етап - помазання.
Спецпохід "Westbury"-21 Зі Скалату завернув до джерела Богородиці в селі Колодіївка. Полями півтора км. Тепер от, рамки бджолині очищую від віску Ввечері Дух Святий окутав мене духмяним ладаном і співом ангелів), як виключення із усіх в потаємному та закритому від усіх бажаючих місці... А це вам не аби що... Без втручання небесних сил не обійшлося Думаю, що має щось статися, бо занадто багато чогомь такого відбувається, що навіть я не можу охопити розумом. Просто відчуваю себе виконавцем чиєїсь волі. Начебто не злої... Але все треба перевіряти, хоч і довіряю своє життя долі. Як кажу, щоб вижити в мандрах, то треба мати благословіння, а якщо нема його, то краще не рипатись нікуди, а молитися, аби лихо вас минуло, якщо немає захисту неба.