Тучин-11. Микулин Село сподобалося. Тихо, чисто, свіже повітря в соснині, гарна церква, люди співучі)) На дворі нікого. В церкві нікого... Жутко стало... але помолився і вийшов. Присів на лавці, може хто прийде... Прийшли. Хрестна хода. Соснина
Тучин-11. Останній кидок Залишалися останні сили... мало часу до вечора, тим паче сонце на небо почало закриватися темними хмарами... хоча на сході ще було свіло. Дорога насипна, гравій, йти важко, бо кожний камінець був відчутний( Ну, після такого тяжкого переходу вже далі було відомо, хоча підошви вже "горіли". В 16.15 вийшов в нульову точку, звідки почав похід. Загальний план походу виглядає так:
Берег лівий, берег правий-6. Переправа з комфортом Залишився недокінчений підготовчий похід. Одже, підхід до переправине кожний і знайде... по заростям, а влітку то взагалі, непролазні хащі мабуть) О, крутое корито!)
Берег лівий, берег правий-7. А на том берегу... Місцевий ПАБ Гарне місце, аби перепочити, та краще одинаку минати такі місця, особливо вночі. Бо можуть з'явитися не дуже адекватні люди, і можливо, перегріті алкоголем. Колись у Вигоді (Прикарпаття), в 2019 році, розклався за мостом через Мізунку аби зекономити, так набіжали дикуни аби напитися, що мама рятуй... але все минуло для мене добре. Переспав в готелі.
Завершення сезону 2021. Ремонт Зовсім протерлися мої ... чи то шкарпетки, чи то носки... Навіть не знаю, як то державною мовою правильно( Хай будуть носки) Протерлися і захисні нашивки. Вщент... Добре, що вмію в'язати, тому почну ремонт носків. Для економії залишу резинку , бо більш-менш ціла, та й з додачею мохеру, що дуже плутається, тягнеться і рветься. Ще не таких приводили до ладу) Одже, маємо початок роботи.
Завершення сезону 2021. Ремонт-2 Стандартна процедура в'язання носків передбачає наявність п'яти спиць. Але десь одна пропала.( Поки що пошуки по селу не дали позитивного результату. Але кажуть, що можна і на трьох в'язати. Набрав петлі і вирівняв з іншим носком рівень резинки. Що ще треба для в'язання носків, , крім бажання та вміння? Правильно, шерсть. Знайшов стару в'язану шапку. Розпустив, намотав на руку, перев'язав, виправ і повісив сушитися. Будуть у мене червоні революційні носки) В п'ятку може додам шовкову нитку для міцності. Як закінчу, то побачимо, що вийде.
Стіл мандрівних знахідок. Пророцтво майбутнього 2018 рік. Під'їхав на автобусі до села Победа на сумщині до перепуття на монастирську пустинь, як пішов з Путівля на північ. На зупинці на мене налетіла купа різнокольорових скручених папірців. Одну підняв і прочитав. Тепер, ось маю час на згадку і розказати, що мене підримувало в дорозі, та й не тільки)
Стіл мандрівних знахідок-2. Золотий ключик Травень 2018.. Єзупіль (Жовтень). Духова криниця. Надвечір зайшов до народного релігійного центру. Самі роблять храм, хрестну дорогу зі стаціями, гарну інсталяцію печери з гробом Господнім. Більше роздивився наступного дня, а тоді зайшов до печери, приліг на холодному одрі, помолився, а коли вийшов з печери, то все небо заволокло темрявою, тільки сонце пробивалося... Дуже вражаюча була картина. Коли заспокоївся, то попросив допомогти грошима, або місце, де їх заробити. Подивився на землю і побачив ключик, який неначе світився у темряві.. А потім темрява розсіялася одразу і я пішов ночувати в закинутому сараї. Наступного дня отримав 1000 гривень на картку) від людини, яка колись образилася на мене, а ключик зі мною і дотепер. Може колись відкрию двері до нового світу?
Стіл мандрівних знахідок-3. Звіримо час на годинниках Весною та літом 2018 року мандрував Україною, звіряючи час з годинником, що колись знайшов, але не носив, бо він був з маятниковим механізмом підкручування пружини ходу. Але в поході стали у пригоді. Ходиш собі зранку до вечора, і не треба накручувати годинника. Але я зняв годинника з браслета і повісив його на шнурку на шию, аби не спокушати людей його золотим кольором на руці. Та під кінець мандрівок вони так розбовталися, що аж почали крутитися всередині самого корпуса. І ось під час останньої мандрівки на Тучин, під час перерви на обід знайшов знову годинника. Поставив нову батарейку і маю собі часи, аби звірятися з небом на майбутні події) Але важкі... 135 г важать( Будуть за еталон ваги на ринку)
Стіл мандрівних знахідок-4. Мені на користь, комусь від гріха подалі 2018 рік. Шлях від Херсона до Музикалки. В кущах обабіч дороги знайшов розкладного ножа і пачку сигарет. Сигарети потім подарував, а ножа собі залишив. Мені він корисніший, а комусь не дав згрішити)
Завершення сезону 2021. Ремонт-3 Нарешті почав сьогодні в' язати носка. Крім нього є що робити по дому. А тут треба змотати в клубки, а тримати нікому, як мене мати завжди змушувала на руках ті нитки тримати. Скоріше то було домашнє виховання, бо потім купила собі верстат, з якого змотувала нитки. А тут простіше мені) Потім розщепляв з 4-х зробив дво ниткову. Та дві затонко, а чотири - товста пряжа. Привіз пару спиць, ще ниток. В пятку добавив шовкову чорну нитку. Гадаю, що до вихідних дороблю перший носок, а то й більше. Важко чиюсь дороблювати роботу, а ще й з нестандартним набором петель .
Завершення сезону 2021. Ремонт-4 Якось сів і довязав того носка . На вулиці відлига, сніг тане на очах... Білі великі ще під собою ховають шкарпетки, а нові якраз на зимове взуття.
Всі горіхи перебрані, носки дов'язані, починаємо підсумовувати 2021 рік минулий Перше відео про архаїчний млин зроблено. Тут ще інтернет підкинув звіта про мене. Правда, деяки моменти спірні, але воно вчиться. Майже про всі мої дні знає , де я був.