Фотокритика

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Annjutka, 18 січ 2009.

1. хельга

хельга Well-Known Member

А хочеться почути критику і в мою сторону. Я не фотограф- я тільки учусь...

• Подобається Подобається x 1
  2. Varvar

Varvar Well-Known Member

я також :) і не є спецом по композиції, але на нижній варто було б зняти так щоб було видно "колоски", приблизно так як другий праворуч .... не зовсім зрозуміло на чому сфокусована камера + обрізані "вершки-колоски" виходить трошки каша ...
    хоча видно що краєвиди в той момент були класні, мають бути ще якісь гарні пейзажні фото ;)
    хоча може у Вас були обмеження по переміщеню, а Вам хотілось дуже червоного сонця крізь камиші (чи як їх там) ... але виглядає так, що зробивши крок-два вліво де "колоски" нижчі можна було цікавіше зняти

3. fuxx

fuxx Member

Перший знимок шикарний, як варіант мож спробувати точку зйомки змістити (чи кадрувати) вправо щоб стовбур на залазив на правий край.

Треба було поекспериментувати з композицією. Наприклад не різати верхи колосків або змістити камеру вправо, щоб показати більше неба і щоб зменшити темну пляму зліва на задньому плані.

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

На першому фото мені сподобалась композиція. Виглядає ніби два дерева цілуються. Дуже гарно! :good:
    Щодо другого, то таки шкода, що фокус не впіймав колосків, і вони обрізані, що обтяжує кадр. Але момент гарний :)

5. Forest

Forest Moderator

На другому фото злить напис "Хельга". Надто він вже контрастний та і шрифт застарілий. А ще відволікає від змісту фото, заставляє даремно шукати асоціації слова з травою. Таке моє перше враження.

6. nastinka

nastinka відсутня

в мене до речі теж таке саме..
    хотілось би вислухати зауваження..:)

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А про що фота?

8. nastinka

nastinka відсутня

"відпочинок і релаксування..." рука повністю розслаблена і легка..ну принаймні мені так здається..

9. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

1 Фото: Композиція для роздумів, особливо, коли смуток або ж інші події підійшли комком до горла... Ч/б варіант виграє у будь-якому випадку. Вдале кутове кадрування основи стовбура дерева.
    2 Фото: Розфокусування елементів трави є цілком зрозумілим та виправданим, через невелику глибину різкості, яка у даній композиції і не потрібна, адже тут автором передається ідеалістична атмосфера стану середовища, настрій природи тощо. Асиметричне розміщення сонця тут набагато є кращим, аніж було би по центру. 1/3 нижня частина водного горизонту вдало збалансована більшим верхнім простором, через що можна в подальшому сміло виконати дане фото без обрізки трави (як варіант, колишня моя робота) "Дотик" ...

P.S. Щодо підпису - можете робити його по кольору того ж самого нижнього фону, але з різницею в 10-20% Успіхів!

• Подобається Подобається x 1
  10. Leopolis

Тут підпис є елементом композиції, так що "не злить". Імя, як і прізвище, псевдонім, нік тощо - не пишіть з початкових малих літер ) Робота з надміром жовтого тону і висвітлена не лише у темних зонах, а загалом - можливо це такий задум автора... Положення кисті руки є чудовим продовженням напрямку геометричних нижніх форм.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

лікарня... хвороба... от асоціяції у даному випадку жовтого коліру. ІМХО. І фокус трохи втік з руки...

12. nastinka

nastinka відсутня

там взагалі в приміщенні все жовте..і лампи світять жовтим..тому я нічого не могла зробити :)
    хіба ще в ч/б кинути...

13. Leopolis

Якщо фото виконувалось цифровиком, то в нього, як правило у більшості моделей, є хоч мінімум налаштувань колір-корекції, експозиції тощо. Наприклад, можна було перевести у той режим, який забезпечує вдале виконання фотографії при лампах накалювання...

14. nastinka

nastinka відсутня

ну...трішечки тормознула напевне..не було часу про то думати......))

15. Varvar

Varvar Well-Known Member

схожа на скановану обкладинку якоїсь книги під авторством Насті Гримак :)
    п.с. перепрошую якщо неправильно "транслітерував"

16. nastinka

nastinka відсутня

ха!
    відки вам відомо моє призвіще?)))
    а як вам оце?

та й

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Друге краще.... краще вибрано експозицію...

18. Varvar

Varvar Well-Known Member

якщо маєте на увазі експопару (витримка, діафрагма), то думаю що ні, бо небо пересвічене ...
    в ідеалі тре знімати на штативі з брекетингом експозиції - тоді на одному буде файне озеро на другому, на іншому -небо і склеїти у фотошопі.
    можна у рав-форматі і звідти тягнути чи у фотошопі є інструменти відповідні, але тягнути можна коли темні ділянки не є абсолютно чорні, а світлі не є абсолютно білі (як тут небо)
    треба було трошки "темніше" зняти і потім трохи витягнути озеро-ліс.

п.с. доречі, а де знято ? є в мене одна підозра :)

ще як варіант підкласти небо з іншої знимки правда то вже не фотознімок, а фотомонтаж :)
    хоча ліпше брекетинг навіть з рук зміщення неба мінімальне буде

Останнє редагування модератором: 25 лип 2009
  19. syavych

syavych копач

Все набагато простіше робиться без фотошопів і брекетингів - достатньо поляризаційного фільтра почепити і буде вам щастя:

П.С. А ліпша таки 2-га фота - на першій відчувається обрізання зверху

20. nastinka

nastinka відсутня

то казервальд.

в мене нема штативу...і я не професіонал :) я тільки починаю..та й прекрасно розумію, що я тільки у той фотоапарат вкладати гроші буду, а отримувати ніц..хіба плюсики на ЛФі..і то приємно ;)
    м..крім того ну мені тре більше займатись..)

пи.си. і ви не відповіли на питання.

а де твій аватар? :)