Я теж :shy: Хоча і даливилась кучу роликів про студійне світло, але то треба мати своє і багато часу і терпіння, щоб пробувати і вчитись.. Це я попросила фотографа поставити мені світло так, щоб були тіні, бо дуже люблю такі фотки, але то дійсно треба мати до того око.. Ага, мені теж. Але от мене фотограф один починає переконувати, що не обов'язково все має бути в фокусі, бо тоді нема вигляду об'ємності, і нема виділеності окремих місць, на яких потрібно зробити акцент. В неї ще більше ротик був відкритий, то я трохи призакрила в фотошопі Але так, маєте рацію, саме для цього фото треба було повністю ротик закрити. Але є ситуації, коли привідкритий ротик робить фото більш живим чи що..
ребята, достаточно=необходимо глаза как самый важный элемент портрета если они есть конечно в кадре должны быть в зоне резкости, уши - абсолютно не привлекают внимания как ГЛАЗА, РОТ, КИСТИ РУК упражнение на внимание а что тут у нас(какой элемент) привлекает, отвлекает внимание и в резкости ли он? а эти фото иллюстрирует что и резкость не всегда по всей площади кадра важна последнее фото показывает что понятие резкости относительно
так і є, вважається класикою ... інакше знімати мильничкою і там буде все у фокусі від носа до горизонту. правда іноді авторитетні фотографи технічні промахи видають за свої неординарні творчі задуми великоваті в неї передні 2 зубчика - може бути ізюминкою в певному сюжеті, а в інших краще не показувати .... буває таке мені наприклад не треба знимкуватись дуже усміхненим, бо очей зовсім невидно стає.
nirvanka,на счет улыбки, рта, зубов попроси модель улыбнуться во весь рот с зубами, сделать полуулыбку, просто чуток приоткрыть губки, и сделать серьезное лицо. Этим ты избежишь недостатков и сразу их вычислишь
А мне как раз нравится, чувственно так )) Там я настроила, но всё равно плохо видно. В моём случае только линзы помогут... Часто наснимаю всякого, а потом в фотошопе мучаюсь - убираю всякий мусор, который запросто можно было сразу убрать с модели. Особенно это касается детей - за ними не уследишь - то вымажется едой, то ещё что-то. А такая неприятность у взрослых как перхоть или волосина на пиджаке... Короче надо линзы купить, а я их нелюблю ужасно...
Нірванко. Тобі щоб бачити світло потрібно вчитися не в студії. В студії і без того труднощів вистачає якщо ти не вмієш обладнанням користуватися. Якщо хочеш зустрінемось якось у Львові покажу основні принципи наочно. Або спробуй сама: перед собою гіпсова голова Сократа, Гаттамелата або Аполона, в ліву руку ліхтарик, в праву руку камеру і дивися що виходить. В твоєму фото з маскою дуже невистачає підняти світло чуть вище. Немає вертикального світлотіньового об’єму. Бачиш, тіні падають тільки зліва направо, а зверху вниз рельєф взагалі не передано, немає тіней під носом та навіть підборіддя - і то зливається з шиєю. Від того (попри високий) контраст є дивна неприємна плескатість, якої пересічне око не бачить, але відчувається, що "щось не те". Про вухо і про фокус. Потрібно розуміти, що фокус і глибина різкості — це не тільки ознака крутої техніки, а й драматичний інструмент і, головне, частина композиції. Така сама як і колір, тон, геометрія, ритм і т.д. Тобто звісно що можна від цього інструменту відмовитись, як наприклад багато хто відмовляється від кольору і знімає чорно-біле фото. Але якщо навчится користуватися цим засобом, то він дасть свої плоди. А про техніку фокусування не розкажу, то хіба можна показати. Може таки організувати мастеркласи для початківців...
Звичайно!! Гарне фото. Мені тільки той шматок чорний в правому нижньому курту муляє. Бо незрозуміло що це. І він не має форми. Дуже плоско виглядає біля об'ємного коника.
Якщо була б портретна, то був би просто портрет. А так - вийшло ніби коник сумує, в очах якась надія чи прохання.. Або він змучений.. Або відвернувся.. Якийсь ніби сюжет, а не просто коник. (принаймні я так то бачу )
Вирішила спробувати чогось нового, зробити щось не таке, як завжди, інше, цікавіше, нестандартне.. Захотілось вийти за рамки і ризикнути. Скажіть, будь ласка, все що думаєте про те все. Наперед дякую.
Гм-м-м... Асоціюєцця з піснями: http://www.youtube.com/watch?v=lOgtmn81m8A http://www.youtube.com/watch?v=ad9xT8mFDAA Мораль 1: з червоним кольором варто обережніше. ************************ Додано згодом: Є (за?)багато вільного місця, проситься заповнити. наприклад ТАК: Мораль 2: кадрування.
І знову політика.. Розумію Ваш вік, але особисто в мене червоно-чорні барви асоціюються з повстанцями, якщо вже на то пішло.. З цим погоджуюсь. Але Ваш варіант слогану виглядає насмішкою і зовсім недоречний до Іспанки.
не побачив (вишиванки\Тризубу) на фото. До Іспанки насмішки немає. то всьо політика. Мораль 3: своїх моделями виставляти на критику - небезпечно. ЗІ: до підколок можна й звикнути. Нє?
подобається переведення в чорно-біле .... щодо фону важко сказати 50/50 ... цікаво було б побачити ще на дуже світлому, може білому-світло-сірому фоні, так як фото у "високому ключі" (high key)