Фотокритика

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Annjutka, 18 січ 2009.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Хочеться дізнатись що ви думаєте про це фото. Хочу навчитись робити портрети в студії, мені сподобалось це діло :)

• Подобається Подобається x 8
  2. syavych

syavych копач

Якась вона перелякана :pardon:

3. StYura

StYura New Member

фокус похоже на маске а не на глазах, волосы слились с фоном, пальцы на грани пересвета, светотеневой рисунок слабо выраженый совсем. Это технические минусы работы. Желаю успехов, я тож пробовался в студии и очень понравилось.

• Подобається Подобається x 4
  4. Annjutka

Annjutka New Member

Может не перелякана, а серьёзная, сюда бы полуулыбку или чуть хитринки в глаза :good::good::good:

• Подобається Подобається x 2
  5. Varvar

Varvar Well-Known Member

теж звернув увагу і думаю чи то такий задум ....
    я не спец, але можна було б пробувати 3 варіати: фокус на масці, на обличчі і десь по середині, але "збільшити" зону різкозті. А потім вибрати :)
    ну і вираз обличчя дісно якийсь загадковіший мав би бути, враховуючи маску в кадрі ...
    ух настрочив я, фотокрітік блін ... :)

6. artemgukasov

artemgukasov New Member

да клевое фото:) чего вы?
    Кто сказал что макро-объектив не портретник? :)) продолжай эксперименты. Начни с 1го источника:) вообще ты молодец!

• Подобається Подобається x 3
  7. StYura

StYura New Member

клевое, просто ветка "фотокритика", а меня хлебом не корми дай покритиковать)))

• Подобається Подобається x 3
  8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Мала бути типу таємнича, але щось не дуже вийшло.. То була сьома година зйомки, моделька мала четверту стилізацію.. :wacko: Напевно це втома так помітна.
    Ага, з фокусом в мене постійно проблеми :sad: В тому кадрі впіймав руку, ногті, маску, а око трошки вже ні.. Діафрагма на 5.6 стояла, треба ставити більше?
    Це я намагалась в фотошопі зробити так, щоб фону як такого видно не було.. Переборщила :shy:
    Ага.. Не помітила зразу..
    Поясніть будь-ласка це, бо мені незрозуміло.. :shy:

А взагалі - дуже Вам дякую! Саме така критика мені і потрібна. Хочу зразу виявляти мінуси, щоб потім не повторювати їх, думаючи, що так і має бути.
    Завжди стараюсь фокус на очах брати, але часто не вдається :shy: Вручну не виходить наставляти фокус, тому роблю в автоматі. А такі об'єкти, як от тут маска, яка попереду очей, забирає на себе весь фокус.. Знову ж таки, напевно 5.6 тут замало, так?
    От скажу Вам, що мені ніяк не виходить ним макро класне зробити, тому і переключила свою діяльність на портрети :)))

9. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

на мій любительський - всьо гарно, тільки праве плече якось окремо.

• Подобається Подобається x 1
  10. StYura

StYura New Member

ну на твоей(давай на "ты") фотке студийныйсвет использован очень слабо, просто для того чтоб было видно модель. А ведь его можно использовать для того чтоб сделать акцент или скрыть какие-нибудь детали, в т.ч. подчеркнуть или изменить характер модели.
    Приведу просто пару примеров портретов где свет (тени, блики, и рассеяный свет) использован очень удачно
    http://photographers.com.ua/pictures/show/aleksandr_70822/
    http://photographers.com.ua/pictures/show/shelegeda_olga_76297/
    http://photographers.com.ua/pictures/show/jurkin_portret_64370/

11. Annjutka

Annjutka New Member

Почему?
    Если так задумано, то лучше модель подальше от фона отодвинуть, чтоб свет не попадал на него, тогда он будет тёмным. И фотошопом лучше подправлять небольшие ошибки, а снимать стараться сразу как задумано... Я немножко люблю поумничать - а сама фоткаю тяп-ляп, потом только думаю - что же я такого наснимала. :) А насчёт фокуса - дело конечно "хозяйское". Зрение у меня -3, а в очках неудобно, поэтому получается чуть-ли не на ощупь, поэтому я ставлю диафрагму в районе 13, чтобы не промахнуться, но тогда и свет посильней...

12. Varvar

Varvar Well-Known Member

кльове, просто гілка називається "фотокритика" от і критикуєм
    "портретники - це всі об"єктиви, якими знімають портрети" (С) хтось на якомусь форумі сказав :)
    навіть фішай, тільки портрети з нього шаржами звуться :))
    вручну не треба, треба "призначити" точки фокусування з розрахунком того де у кадрі будуть очі ...
    у даному випадку, особливо якщо знімаєте зі штатива, можна призначити центральну, сфокусуватись на оці перекадруватись так як задумали і зняти
    якщо хочете різкозті і маски і очей можна спробувати "непортретні" 8-9, всерівно зі спалахом знімаєте, а може й не помішало б порахувати значення на ГРИП калькуляторі :)

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А, зрозуміло. Я пробувала комбінувати зі світлом, але не вийшло вдало зробити..

14. Annjutka

Annjutka New Member

Ага, я так делаю всё время, а то пока эти точки попереставляешь... А когда снимаешь детей - то тут сильно не поклацаешь кнопками всякими :crazy:

А свет поставить - до сих пор не умею, так чтобы со смыслом и куда нужно... Опыта нехватает...:)))

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не знаю :pardon: Може відволікав увагу.. Спробую зробити інкаше.. Бо щось та чорнизна мені вже не подобається..
    В мене не було задумки взагалі. Фоткала просто так, щоб попробувати як то в студії виходить. Не думала, що взагалі щось вийде першого разу.. Але щось вийшло, то вже пробую привести в порядок, щоб мало вигляд :)
    Не уявляю зйомку в студії зі штативом модельки, яка рухається, фотографом, який постійно переміщається і пристосовується до модельки..
    А от з фокусом так і роблю, але все одно з того поспіху промахи і виходять..
    Треба буде спробувати поставити десь 9, а то і більше.. Просто я подивилась, що фотограф, в якого ми були, знімав на 5.6 і в нього все гарно і різко було (він свої кадри зразу на ноут скидував відразу). Ну але в нього 51 точка фокусування (здається), а в мене тільки 9..
    (а рахувати ГРИП на калькуляторі - я до того ще не доросла. і взагалі я не дуже розбираюсь в тому всьому, все роблю експериментуючи відчуттями.. тільки не кидайтесь капцями :shy:)

16. StYura

StYura New Member

а диоптокоррекция не рулит на видоискателе?
    тут опыт решает и не я один так думаю :)

17. Varvar

Varvar Well-Known Member

не тільки, а аж ...
    в мене 3 і "методом" перекадрування переважно нормально "ловиться" ....
    є інша проблема - моя "модель" - мій малюк, такий динамічненький, який не позує, а Ваша моделька може виконати команду "Замри !" :) і все ОК з фокусом
    про калькулятор я пожартував ....
    а у штативі нема ніц поганого, коли знімається у "тепличних" студійних умовах і сюжет "женщіна с веслом (маскою)", на те воно й постановочне фото, щоб для зручності все що треба/можна поставити, в т.ч. камеру :))
    "разом нас багато ...." (с)

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

От власне, що у мене так не буває. Ну наразі ще не було. Тащу на зйомку все, що під рукою, а там вже в процесі підбирається що краще пасує. Я ж не роблю фотку для чогось конкретно, а більше експериментую і вчусь. З маскою то теж цілком спонтанно вийшло.. Хоча я сама не знала як її приліпити (в мене ще проблеми з ідеями), але моделька собі дала раду. Та і то не моделька, а просто дівчина, яка тільки почала фотографуватись, і теж шукає себе і експериментує.. І рухається більше, ніж малюк :))) Скільки її не прошу - стань і не рухайся, щоб я собі підлаштувалась, а вона за той час придумує кращу позицію і от виходить, що мушу за нею бігати :)

А це був експеримент з тінями:

Як на мене, тіні її старять..

• Подобається Подобається x 4
  19. fuxx

fuxx Member

Чесно кажучи в портретах і освітленні не розуміюся зовсім )
    Але мені тут чуть бракує глибини різкості, бо щось вухо з кульчиками випадають.

20. Varvar

Varvar Well-Known Member

імхо, зубки їх краще не показувати, рот не привідкривати
    без образ:pardon:

а де твій аватар? :)