Хочеться дізнатись що ви думаєте про це фото. Хочу навчитись робити портрети в студії, мені сподобалось це діло
фокус похоже на маске а не на глазах, волосы слились с фоном, пальцы на грани пересвета, светотеневой рисунок слабо выраженый совсем. Это технические минусы работы. Желаю успехов, я тож пробовался в студии и очень понравилось.
теж звернув увагу і думаю чи то такий задум .... я не спец, але можна було б пробувати 3 варіати: фокус на масці, на обличчі і десь по середині, але "збільшити" зону різкозті. А потім вибрати ну і вираз обличчя дісно якийсь загадковіший мав би бути, враховуючи маску в кадрі ... ух настрочив я, фотокрітік блін ...
да клевое фото чего вы? Кто сказал что макро-объектив не портретник? ) продолжай эксперименты. Начни с 1го источника вообще ты молодец!
Мала бути типу таємнича, але щось не дуже вийшло.. То була сьома година зйомки, моделька мала четверту стилізацію.. Напевно це втома так помітна. Ага, з фокусом в мене постійно проблеми В тому кадрі впіймав руку, ногті, маску, а око трошки вже ні.. Діафрагма на 5.6 стояла, треба ставити більше? Це я намагалась в фотошопі зробити так, щоб фону як такого видно не було.. Переборщила :shy: Ага.. Не помітила зразу.. Поясніть будь-ласка це, бо мені незрозуміло.. :shy: А взагалі - дуже Вам дякую! Саме така критика мені і потрібна. Хочу зразу виявляти мінуси, щоб потім не повторювати їх, думаючи, що так і має бути. Завжди стараюсь фокус на очах брати, але часто не вдається :shy: Вручну не виходить наставляти фокус, тому роблю в автоматі. А такі об'єкти, як от тут маска, яка попереду очей, забирає на себе весь фокус.. Знову ж таки, напевно 5.6 тут замало, так? От скажу Вам, що мені ніяк не виходить ним макро класне зробити, тому і переключила свою діяльність на портрети
ну на твоей(давай на "ты") фотке студийныйсвет использован очень слабо, просто для того чтоб было видно модель. А ведь его можно использовать для того чтоб сделать акцент или скрыть какие-нибудь детали, в т.ч. подчеркнуть или изменить характер модели. Приведу просто пару примеров портретов где свет (тени, блики, и рассеяный свет) использован очень удачно http://photographers.com.ua/pictures/show/aleksandr_70822/ http://photographers.com.ua/pictures/show/shelegeda_olga_76297/ http://photographers.com.ua/pictures/show/jurkin_portret_64370/
Почему? Если так задумано, то лучше модель подальше от фона отодвинуть, чтоб свет не попадал на него, тогда он будет тёмным. И фотошопом лучше подправлять небольшие ошибки, а снимать стараться сразу как задумано... Я немножко люблю поумничать - а сама фоткаю тяп-ляп, потом только думаю - что же я такого наснимала. А насчёт фокуса - дело конечно "хозяйское". Зрение у меня -3, а в очках неудобно, поэтому получается чуть-ли не на ощупь, поэтому я ставлю диафрагму в районе 13, чтобы не промахнуться, но тогда и свет посильней...
кльове, просто гілка називається "фотокритика" от і критикуєм "портретники - це всі об"єктиви, якими знімають портрети" (С) хтось на якомусь форумі сказав навіть фішай, тільки портрети з нього шаржами звуться ) вручну не треба, треба "призначити" точки фокусування з розрахунком того де у кадрі будуть очі ... у даному випадку, особливо якщо знімаєте зі штатива, можна призначити центральну, сфокусуватись на оці перекадруватись так як задумали і зняти якщо хочете різкозті і маски і очей можна спробувати "непортретні" 8-9, всерівно зі спалахом знімаєте, а може й не помішало б порахувати значення на ГРИП калькуляторі
Ага, я так делаю всё время, а то пока эти точки попереставляешь... А когда снимаешь детей - то тут сильно не поклацаешь кнопками всякими А свет поставить - до сих пор не умею, так чтобы со смыслом и куда нужно... Опыта нехватает...
Не знаю Може відволікав увагу.. Спробую зробити інкаше.. Бо щось та чорнизна мені вже не подобається.. В мене не було задумки взагалі. Фоткала просто так, щоб попробувати як то в студії виходить. Не думала, що взагалі щось вийде першого разу.. Але щось вийшло, то вже пробую привести в порядок, щоб мало вигляд Не уявляю зйомку в студії зі штативом модельки, яка рухається, фотографом, який постійно переміщається і пристосовується до модельки.. А от з фокусом так і роблю, але все одно з того поспіху промахи і виходять.. Треба буде спробувати поставити десь 9, а то і більше.. Просто я подивилась, що фотограф, в якого ми були, знімав на 5.6 і в нього все гарно і різко було (він свої кадри зразу на ноут скидував відразу). Ну але в нього 51 точка фокусування (здається), а в мене тільки 9.. (а рахувати ГРИП на калькуляторі - я до того ще не доросла. і взагалі я не дуже розбираюсь в тому всьому, все роблю експериментуючи відчуттями.. тільки не кидайтесь капцями :shy
не тільки, а аж ... в мене 3 і "методом" перекадрування переважно нормально "ловиться" .... є інша проблема - моя "модель" - мій малюк, такий динамічненький, який не позує, а Ваша моделька може виконати команду "Замри !" і все ОК з фокусом про калькулятор я пожартував .... а у штативі нема ніц поганого, коли знімається у "тепличних" студійних умовах і сюжет "женщіна с веслом (маскою)", на те воно й постановочне фото, щоб для зручності все що треба/можна поставити, в т.ч. камеру ) "разом нас багато ...." (с)
От власне, що у мене так не буває. Ну наразі ще не було. Тащу на зйомку все, що під рукою, а там вже в процесі підбирається що краще пасує. Я ж не роблю фотку для чогось конкретно, а більше експериментую і вчусь. З маскою то теж цілком спонтанно вийшло.. Хоча я сама не знала як її приліпити (в мене ще проблеми з ідеями), але моделька собі дала раду. Та і то не моделька, а просто дівчина, яка тільки почала фотографуватись, і теж шукає себе і експериментує.. І рухається більше, ніж малюк Скільки її не прошу - стань і не рухайся, щоб я собі підлаштувалась, а вона за той час придумує кращу позицію і от виходить, що мушу за нею бігати А це був експеримент з тінями: Як на мене, тіні її старять..
Чесно кажучи в портретах і освітленні не розуміюся зовсім ) Але мені тут чуть бракує глибини різкості, бо щось вухо з кульчиками випадають.