Фотоапарат

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Мих, 4 жов 2007.

1. Michel

Michel Member

Відповідь: Фотоапарат

Сенс різний буває. Якщо його немає то його можна придумати в комерційних цілях напр.
    То на сьогоднішній день... Як кажуть - є більше днів як ковбасів. :)
    Прийде час що будемо робити фотографії 3D.

2. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

От-от! Саме це я й маю на увазі!
    Крім того як бі там не розвивалась електроніка, але є обєктивні фізичні закони, зокрема оптики які обійти неможливо. І більший розмір матриці все одно краще, навіть якщо вдастя повністю уникнути шумів. Порівняйте навіть плівкові фотографіїї зроблені малоформатним апаратом ( розмір кадру 24х36мм) та середньоформатним ( з розміром кадру 6х6см, хоча є варіації 6х4,5 , 6х7, і навіть 6х9) ароздільність світлочутливого матеріалу там одинакова, різниця лише в розмірі.

3. Наталя

Наталя Well-Known Member

Цифрові та плівкові фотоапарати діляться дві категорії: мильнички та якісні (пів-проф та професійні). Мильнички це як в анекдоті: "Виконуємо роботу швидко, дешево та якісно. Вибирайте два з трьох", і варіант якісно з них вже виключено. Якщо б ви поглянули на якісні фотоапарати (останні дзеркальні Canon, Nikon, etc) ви б поміти тенденцію до використання full-frame матриць. Чи на якісні речі закон Мура не поширюється? ;)

• Подобається Подобається x 3
  4. Michel

Michel Member

А куди їи діватись з матрицею CMOS?
    В них просто немає іншого виходу.

5. EntOther

EntOther Well-Known Member

Ну якщо плоский та зручний то вже краще якиїсь припустимо Cyber-shot CyDSC-T2 ..Там і об'єктив Carl Zeiss(тобто схований)...Та й він зручніший..

6. Michel

Michel Member

Ага, головне - правильний колір вибрати. Скоріше всього, для блондинок, найкращий розовий. :) :) :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Stanley

А при чому тут тип матриці? Є обьєктивнеі закони фізики. Роздільність оптики не безмежна, тим більше зум, тим більше мильниця ( дешева). Зменшення розміру кадру веде до зниження якості, навіть на плівці, а на цифрі так тим більше.
    А що до апарата для блондинок. То безумовно так саме воно. Залік!

Додано через 6 хвилин
    А чому "ТОБТО"....Carl Zeiss одна з найкращих і найстаріших оптичних фірм, і обьєктиви під цією маркою є найрізноманітніші ( єдине спільне у них- надзвичайно висока якість). Та й у Sonyякщо не помиляюсь завжди Carl Zeiss.

8. Michel

Michel Member

А при тому що CMOS шумлять більше й чутливість в них нижча.
    Здається ми тут ведемо мову про компактні апарати, а не дзеркальні. Там зовсім інші критерії, головний з яких - світлосильні об'єктиви, при наявності яких иожна використовувати менш чутливі й біль масштабні матриці.
    Носитись з кілограмовою машиною з трьома об'єктивами в придачу не всім пасує. Тай й коштують вони не мало. У великих матриць з такими ж об'єктивами глубина різкості нижча, що особисто мені не подобається, зато є інші плюси, які зовсім не потрібні 95 % публіки.
    Я вважаю що середній, недорогий апарат робить фотки прекрасной якості, особливо в розмірі 10х15 см і що немає потреби морочити собі голову з дорогими, навороченими комбайнами. Для того, щоб робити фотографії типу - тут був Вася - любий апарат підходить, але треба вміти ним користуватись.

• Подобається Подобається x 2
  9. Stanley

Тобто Ви хочите сказати що CMOS матриці однозначно гірші? Але ж чому тоді вони використовуются в апаратах більш високого класу?
    А ФОТКИ ( не ФОТОГРАФІЇ!) типу " тут був Вася" можно дійсно робити будь яким лайном, навіть мобілкою. Та якщо Вас влаштовує така якість, то які взагалі можуть бути поради що до вибору фотоапарата.

Додано через 19 хвилин
    У матриці не може бути глибини різкості. Глибина різкості залежить лише від реальної фокусної відстані, та відносного отвору Діафрагми) обьєктива. І звісно чим менший формат сітлочутливого матеріалу, тим менша реальна фокусна відстань при одинаковому куті поля зображення.
    Стандартним вважаєтся обєктив фокусна відстань якого приблизно дорівнює діагоналі кадру.Так наприклад якщо на 35мм плівці стандартним є обєктив з фокусною відстанню 50 мм ( і кутом зору пиблизно 45 градусів), то на середньому форматі (6х6см) такий же кут зору матиме обєктив з фокусом близько 100мм і глибина різкості звичайно буде менша І відповідно на цифрі, так як розмір матриці менший від розміру малоформатного кадру то і фокусна відстаннь обьєктива який даватиме такий самий "стандартний" кут зору буде менша, а отже глибина різкості більша.
    Ця особливість цифрових фотоапаратів дуже гарно для макрозйомки,
    але абсолютно недоречно в портреті.

• Подобається Подобається x 2
  10. Michel

Michel Member

http://en.wikipedia.org/wiki/Charge-coupled_device
    http://fr.wikipedia.org/wiki/Capteur_photographique
    http://es.wikipedia.org/wiki/CCD_(sensor)
    http://de.wikipedia.org/wiki/Charge-coupled_Device
    Якість фотографій залежить більше від фотографа, ніж від апарата.
    Кожний купляє такий, який хоче, мене то не лоскоче. :p :p
    Мені напр. потрібний універсальний апарат з середніми характеристиками, яким можна робити нормальні фотографії в любій ситуації.
    Тобто: - великий кут, великий зум, висока чутливість, на пальчикових батарейках/акумуляторах, з картою SDHC, стабілізований, компактний (без хобота) і дешевий. Такі апарати є і роблять якісні фотографії.

11. Stanley

Звичайно, прсто у кожного свої поняття що значить "Якісно"

12. Michel

Michel Member

13. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Мені оті цифри про які ви тут так багато говорите, абсолютно нічого не говорять:))
    Вчра купла все ж фтоік.Олімпус 510
    Сидимо з сестрою розбираємось.Скоро будуть фотки

14. Michel

Michel Member

З чим і вітаю!!!

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все! Накінець я купив фотоапарат також.

Canon G7, який я планував - не купив, а замість нього Canon S5. Файна цяцька. Розбираюся що до чого тепер. Будемо завалювати форум новими фотками...

• Подобається Подобається x 3
  16. Michel

Michel Member

Ага!

17. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Чекаєм з великим (не)терпінням :)!

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

еге, ж!

19. Michel

Michel Member

Який? Я знайшов 2, але крім ціни не знайшов чим вони відрвзняються.

20. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

А чого від Canona G7 всі відмовляються?

а де твій аватар? :)