Відповідь: Фотоапарат Якщо є багато мегапікселів то можна знайти брови Мони Лізи. http://www.lenta.ru/news/2007/10/18/eyebrows/
Відповідь: Фотоапарат І всеж хоч 55мегапіеселів хоч 155 цифрове зображення не зрівняєтся з аналоговим, звичайно якщо не змінятся технології. Вже є 39 мегапіксельний апарат- Хассельблад Н39, але там матриця має фізичні розміри середньоформатного кадру 6х6 см, на матрицях мнеших розмірів навіть фулфрейм 24х36 мм ( а така матриця лише у деяких професійних апаратів, а зазвичай ще менше) роздільність більше 10 мегапікселів немає ніякого сенсу, так як такої роздільності просто "невитягне" оптика. Хороший обьектив дає 60-70 ліній на міліметр по центру кадра, і дещо менше по краю, який сенс мати на цему міліметрі більше пікселів? До того ж роздільність- вже давно не є основним показником якості, високою різкістю нікого зараз не здивуєш, та й різкість цифрового зображення вже давно досягла ( і навіть перевищила) різкість плівки. Більш важливим показником є динамічний діапазон, тобто інтервал яскравостей які можливо відтворити вмежах кадру, кількість відтінків та напівтонів. А тут мегапіксели не допоможуть, і скільки б їх небуло цифрове зображення буде програвати аналоговому, звичайно якщо не буде знайдена нова тежнологія, яка зможе розширити динамічний діапазон. Крім того субєктивне сприйняття зображення не завжди виражаєтся кількістними показниками. Скажімо такий показник як пластичність зображення- як його виміряти кількістно?
Відповідь: Фотоапарат Мені. По-перше, мої вуха страждають, прослуховуючи 16-бітну музику (як очі Stanley від уифрової фотографії). По-друге, телекамери - не матричні ("піксельні"), а три- і навіть 4-трубкові, важили 46-54 кг (без об"єктива та штатива)... Була приказка: "Творчість вимірюється кілограмо-метрами". Додано через 2 хвилини Stanley, у моєї мами досі жива "Лейка". Трофейна, батько привіз із фронту. На корпусі - орел (свастику батько забив керном). Корекція візира під діопртії Об"єктив теж замінено.
Відповідь: Фотоапарат -------------------------------------------------------------------------------- Безумовно, але в даному разі під дискретністю маєтся на увазі не лише скінченна кількість та окремість елементів зображення ( пікселів чи зерен) А перш за все дискретність напівтонів, рівнів яскравості, а тут простим механічним нарощуванням кількості пікселів не зарадиш.
Відповідь: Фотоапарат Ніякої фішки немає. Клікнувши, попадаємо на фр. форум, де виставлено купу фоток, які зроблені цим апаратом. P.S. На тому форумі є інші гілки, де є фотки зроблені іншими марками апаратів і охарактеризовано користувачами кожний апарат до найменших подробиць.
Відповідь: Фотоапарат У цифрі це поняття залежить від “розрядності” та алгоритму оцифровки (лінійний / нелінійний). Я в теорію фотоматриць не влізав, але прикидка така: Формат JPG (нібито) передає 16 777 216 кольорів – тобто 256 градацій яскравості червоного, 256 зеленого, 256 синього (за умови лінійного кодування). В ідеалі динамічний діапазон = 20*Log(256/2)=42 децибели. (відкинув 1 молодший розряд тобто 6 децибел. Не треба обманюватися). Вийшли приблизно «шуми» вітчизняного ефірного телебачення. Хіба що за рахунок нелінійного кодування цю цифру можна поліпшити. Все одно (старше покоління мене зрозуміє) – кайфу від процесу поменшало: сам вибирав плівку, готував реактиви, чаклував при світлі червоного ліхтаря…
Відповідь: Фотоапарат А я його купила. Пристойна мильничка, але моєму колишньому плівковому Pentax поступається. Ось фотки з Canon G7.
Відповідь: Фотоапарат Збираюсь купити новий фотоапарат, бо той, що був...ну немаэ його вже, залишилась тільки карта пам"яті.Хочу купити Олімпус FE 240 Хто що може сказати, бо я в них не дуже розбираюсь http://xcom-shop.ru/index.php?show=good&key=101691&catalog=1130224583&from=price
Відповідь: Фотоапарат Допоможіть вибрати з цього списку нормальний варіант: FujiFilm S8000 Olympus SP-550 Panasonic DMC-FZ18 Sony DSC-H7.
Відповідь: Фотоапарат Залежить від критерію вибору. Якщо потрібна простота, то FujiFilm S8000. Він працює на пальчикових батарейках/акумуляторах і карта памяті XD/SD/SDHC, що досить не погано. Карти SD/SDHC дешеві і пальчикові батарейки/акумулятори теж. Якщо дешевший, то Olympus SP-550. Він різко подешевів в звязку з тим що появився Olympus SP-560. Фотки робить чудові, стабілізація й оптика теж хороша. Panasonic DMC-FZ18 - характеристики в нього хороші, а на рахунок якості фоток, судячи по форумах, є задоволені, а є й не дуже задоволені. Може користуватись не вміють? Sony DSC-H7 - не цікавився. Думаю що Sony DSC-H3. Він досить плоский, в кишені зручно носити і оптика 10х.
Відповідь: Фотоапарат Ну якщо критерій вибору "щоб зручно було в кишені носити" то можливо.... Ала якщо якийсь інший, наприклад якість отримуваних зображеннь, то не раджу. Фізичний розмір матриці 1/2,5"- менша матриця лише в мобілці. І на цій, мініатюрній, матриці 8 МП- а це призводить до підвишеного шуму. До того ж за великий діапазон зуму доводится розплачуватись зниженням роздільної здатності обьєктива, і при таких розмірах матриці це буде особливо відчутно. Що до Панасоніка, там досить непогана оптика, але дещо за високий рівень шуму матриці, та все ж нижче ніж у наведеного Соні.
Відповідь: Фотоапарат Застарілі погляди на електроніку. Якщо дальше розмірковувати в даному напрямку, то можна взагалі договоритись до того, що лампові телевізори кращі, тому що важчі і процесори тоже треба на лампах робити і продавати на вагу.
Відповідь: Фотоапарат Stanley дав об'єктивну оцінку запропонованим фотоапаратам. Не варто його так критикувати, бо він таки правий. Краще спочатку самому розібратися в цій темі, якщо ви вже беретеся висловлювати свою думку http://www.afanas.ru/video/photo.htm
Відповідь: Фотоапарат Наталя поспішила підтримати Stanley. Похвально. Але справа в тому що він таки не правий. Закон Мура знаєте? То що було вірно півтора року тому, тепер вже не відповідає дійсності. Матриці й дальше будуть зменшуватись в розмірах і збільшувати кількість пікселів, підвищуючи якість фоток, аж поки максимально не приблизяться до якості хімії. По цьому шляху йшла, йде і ще деякий час буде йти вся електроніка. Ось такі то пироги.....
Відповідь: Фотоапарат Електроніка най си йде, куди йшла... Не здивуюся, якщо Соня почне продукувати найтонші/найтАнші кишенькові кавоварки. Але якщо у списку фотокамер немає лідерів (Canon/Nikon) - то нема й пор'єдних камер в списку. ТАК... пукалки кишенькові...
Відповідь: Фотоапарат Абсолютно хибна думка начебто збільшенням роздільності можна нескінченно підвищувати якість фото, і в решті досягти якості хімії. Можливо ця якість і буде колись досягнута , але не за рахунок роздільності (роздільність цифри вже фактично досягла, а то й перевищила роздільність плівки), алише за умови докорінної зміни технологій. Я вже здаєтся писав - роздільна здатність обьектива-50-70 ліній на міліметр, це дуже гарного обьєктива, а не шатного зума, і тим більше не пласмасового гудзика в мильниці. То який сенс мати на цьому міліметрі більше пікселів? Тим більше що при меншому фізичному розмірі матриці на міліметр потрапляє більше пікселів. Зверніть увагу що "найбільш мегапіксельний" фотоапарат на сьогоднішній день Хассельблад Н39 (39 мегапікселів) має матрицю з фізичним розміром 6х6 сантиметрів.