Питання до продвинутих просвітлених фотографів: який обєктив брати nikon 50mm f/1.8g чи f/1.4g. В яких випадках може знадобитися ця додаткова світосила, яка між іншим буде додатково коштувати 1400 грн.???
настройка залежить від ISO плівки. При ISO100 в сонячну зимову погоду витримка 400, діафрагма 11 В інеті можна таблички пошукати А якість хороша, де ж в ще за такі гроші 35мм матрицю знайдете
thinkers, я купив плівку на KODAK ISO200? то зле? іншої просто не було в районі Санти мені більше фуджі подобається......
Доречі, глянув я на сайт "дешевше.нет" ціну Canon EOS 6D і побачив, що ціна там "дорожче нет". Дорожчу ціну не бачив.
Там я бачу стоїть об"єктив Геліос-44, він чисто портретний і м"якорисуючий. Фотки получаються якіть наче не достатньо різкі, як в легкій димці.
во, знайшов фотки , ним зроблені http://elpikito.blogspot.com/2010/08/blog-post.html видно, головне зфокусуватись на об'єкті фотографування
Чому ж зле? Просто в два рази чутливіша за сотку. Відповідно треба зменшувати діафрагму чи витримку (наприклад в таких умовах, як я наводив в прикладі, при витримці 400 діафрагму ставте 16). Ці цифри є знаменниками, тому при їх збільшенні маємо насправді зменшення показників. Ось, знайшов таблицю:
Я би вам радив, поки руку не наб"єте, записувати всі параметри кадрів, щоб потім робити відповідні висновки. Бо поки доклацаєте плівку, поки проявите... Можна все забути.
Так в цьому апараті є фотоекспонометр, для чого думати-гадати яку витримку ставити? Якщо знімаєте людей чи предмети на фоні снігу чи контрового світла - витримку треба давати на одну ступінь довшу, ніж показує експонометр, бо люди вийдуть на фото темними. Правда фотоелемент з часом зі старістю "сідає", то зробивши декілька кадрів можна виявити в яку сторону дає похибку і потім робити поправку - виставляти на експонометрі більшу чи меншу чутливість плівки, ніж реальна, а потім вибирати підходящу пару витримка-діафрагма". Хоча плівка не цифра. На плівці значно більший динамічний діапазон і неточність експозиції виправляється при друці.
Зі всіх зенітів тільки в ТТЛ експонометр був на трієчку, решта моделей - тверда одиниця. Самостійно - так. Але хто ж зараз вдома друкує...
Щоб не плодити зайвих тем. Спитаю тут. Хто якими акумуляторами користується для Nikon d600? Цікавлять відгуки про сторонніх виробників. Зокрема придивився такий Аккумулятор NIKON EN-EL15 2000 mAh купить в Одессе, Киеве, Харькове, Днепропетровске, Запорожье, Львове, Николаеве, Кривой Рог, Виннице, Херсоне, Чернигове, Полтаве, Хмельницке, Черновцы, Ивано-Франковск, Ровно, Луцке, Ужгороде | batteries.in.ua може хтось сказати щось путнє?