Імхо, порівняння некоректне - різні "вагові" (і цінові) категорії. 550 варто порівнювати з 3100, а не 3000
ІМХО, порівнювати, коли камеру уже купили - мазохізм. Треба нею працювати. і радіти, що якісних фот на форумі стає більше. Нє?
Допоможіть вибрати фотокамеру. Недавно з'явилось бажання навчитись красиво фотографувати. Хотіла піти на курси фотографів але прочитавши дописи форумчан прийшла до висновку що потрібно спершу купити фотокамеру і з нею освоїтись. А потім вже йти на курси. Маю бажання придбати професійну фотокамеру з змінним об'єктивом. Фотографувати планую природу, тварин і ралійні авто (тобто фотозйомка в русі). Підкажіть будь ласка на що звертати увагу при виборі фотокамери, від чого залежить їх ціна. Можливо можете порадити конкретні варіанти або чим користуєтесь Ви. Бюджет до 5000 грн. Всім вдячна за допомогу.
Опс. Ну до трохи недотягує. За 5к +/- можна купити щось файне з сердитих вище-середняків, але не професійне. Нікон -файна якість . І напевно з усього що я мав, найбільше подобався ніконівський (правда придбав його не тут). А от як для аматора у Львові радив би Соні. Чисто з умов сервісу. Хто з цим стикався, той розуміє про що я
угу. Такий собі перпетум фотікус апаратус винайшли напевно Різниця між сервісом у Львові Соні і Кенонів та Ніконів буде вичислятися тижнями. А далі нехай кожен думає сам
Є бородатий анекдот. Питають у туристів, що повертаються на кородоні: -як вам дороги в Україні? -які дороги? Їх там нема! Так і сервіс у Львові: нема, ніякого.
тут Audunа підтримаю - D3100 + 18-55VR цілком достойний варіант за вказані гроші. також підтримаю Picasso на рахунок сервісів.. Соні і Кенон у Львові ремонтують, а Нікон - возять до Києва... а це на довго (( а Олімпуси взагалі - до Москви тягають ---------- Додано в 13:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:02 ---------- Категорично не погоджуюсь ))
А фотоапарати так часто ламаються? Розумію що питання мабуть дурне. Але я в сучасних фотоапаратах не орієнтуюсь. Мої мильниці ніколи не ламались.
На здоров'я! А мій спалах за 500 баків куплений, лежить трупом уже зо 3 роки навіть не лежить, а загубився у ремонтників. Модель не стара. Нема запчастин. Це - СЕРВІС?
Олимпусы в Киеве ремонтируют, а вот с Пентаксом действительно беда, его и правда в Россию возят Я пришел к выводу, что в официальный сервис нужно обращаться только пока фот на гарантии (или слишком специфические работы вроде юстировки тушки-объектива) в остальных случаях лучше сдавать технику на ремонт в частные конторы или к знакомым умельцам. ---------- Додано в 07:35 ---------- Попередній допис був написаний в 07:32 ---------- +1 Иногда быстрее самому запчасть найти, чем дождаться пока сервис ее привезет.
думаю прикупити си якусь недорогу цифромильничку сподобались вотіво http://rozetka.com.ua/fujifilm_finepix_s2980/p200857/ http://rozetka.com.ua/nikon_coolpix_s4300_black/p199246/ шо скажуть профі?
А не профі ззя? Пропустимо затасканий боян про колір і смак фломастерів, про решту: Фуджі великий, щоб таскати по відпочинках для фоток я і кущ, я і монумент. Бальсой зум без штатива як зайцю стоп-сигнал. Нікон, здається, має свій акумулятор. Трохи незручно з зарядками/дозарядками. Можна купити підмінну/запасну, але вона коштувала як нуйогонафіг. Як на мене, то краще підібрати щось подібне, але щоб був на акумуляторах типу АА.
в мене колєга купив фуджі з мільйонкратним зближенням. правда коли фоткає, то все змазане, бо руки трясуться. а я раджу серію кенон павершот а. ну 800-ку беріть і буде вам щастя. виробники зазвичай беруть викрутку, ставлять кольорову ручку і продають модифіковану дорожче. через пів-року на рукоятку припасовують резинове кільце щоб рука не скользила - ще дорожча ціна. за півроку супер-новинка - викрутка з ефектом "неубийменеструмом" зі спеціальною фігньою що не убьє вас струмом коли ви полізете до дротів. і так далі і так далі. новинки це по суті якась мінімальна фіговіна припасована - чи потрібна вона там чи ні, ніхто не каже, головне це те , що остання модифікація це круто, треба брати. такий принцип продажів усіх гівнодзеркалок: серія нікон д3000, 3100, 5100, кенони 500, 550 д, 600 д запамятайте - усе дзеркальне дешевше за 1500 долларів - це фігня. дешевше за 1000 долларів - це повна фігня, панти для приїжжих. якщо чесно, то по даним і характеристикам гівнозеркалки = цифромильницям на тих же 12 метрів пікселів. тільки запхані в великий корпус і дорожчі рівно в 5 разів ))) так що моя порада - не буде з вас професійного фотографера, ніколи, ви марно викинете 5000 грн, а потім ще 5 на спалах і оптику. скільки ви знаєте відомих фотографів? скільки фоток ви от прямо зараз можете згадати? - тобто такі фоткі які вас вразили. ви не будете заробляти десятки тисяч баксів за фотосет, бо це довга і кропітка праця, люди в асистентах ходять по 10 років у визнаних профі, носять важкі чемодани і міряють світлосилу, тільки б навчитись бути фото-генієм. а оте що людина купує дешеву зеркалку, так це понти. або щоб дівку вразитиі затягти в ліжко, або щоб помріяти 2 рочки. потім, через 30 тисяч клаців затвор ламається, на матрицю потрапляє чийсь ніготь і все, ремонту не підлягає. такщо купуйте кенон а 800 і буде вам щастя ))
а такий піде? http://rozetka.com.ua/nikon_coolpix_l26_silver/p217216/ http://brain.lviv.ua/index.php?15&backPID=16&begin_at=40&category=1589&tt_products=56876
KARABIN, Зараз зе роблять уже апарати розміром як мильниця, але можна об'єктиви міняти, нове покоління.