Особисто я ще ручним фокусом не користувався, хоча річ звичайно в деяких випадках корисна. Знову ж таки - в багатьох випадках потрібна, але не завжди. Мені особисто дзеркалка потрібна була через 2 причини: 1) до свого s3 зовнішнього спалаху не прикрутиш, а його мені частенько бракувало; 2) можливість прикрутити конкретний об'єктив під конкретне завдання (імхо це і є основна перевага дзеркала, власне вони і купуються для об'єктивів). Наприклад, такого фото як з фіксом 50/1.4 в приміщенні жодною мильницею не зробиш.
Швидкість - це дуже зручно. Цифровик доки включиться, доки фокус наведе - вже й кадр пропав. При чому на включення-виключення він тратить заряд батареї.
аааааа... і за то віддавати ееееееееее пару американських президентів? а шо? ви й так всіми кнопками користуватися не будете... ааааааааа.... еееееее... от Левандівка каже ліпше ті гроші до церкви занести:shutup:.... я заніс і сидю з старим фотоапаратом....
Сонька розробила новий апарат серії А начебто. Він поєднує переваги дзеркалки і мильнички. (призма якась стоїть) Може на неї увагу звернути? ---------- Додано в 10:57 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ---------- П.С. http://itc.ua/news/sony_predstavila_fotokamery_s_poluprozrachnym_zerkalom_-_alpha_a55_i_a33_48159
З недовірю ставлюся до продукції SONY. Не до всієї, думаю ноутбуки і відеотехніка хороші, а от в мене був телефон Sony Ericsson - продав через тиждень і фотоапарат Sony H3 - взагалі херня рідкісна. Якесь все попсове таке, як іграшки. До речі колись памятаю зайшов на форум фотографів - там навіть теми, які стосуються дзеркалок Sony знаходяться в окремому розділі (а решта виробників не поділяються) і по-моєму їх власники Ніконів-Кенонів серйозно не сприймають.
Не слід сперечатися з технологіями, тим більше не слід щось оцінювати по дешевих виробах. Клас Альфа - унікальний, тому його немає серед інших... П.С. Соні-Еріксон - це не Соні. Маю телефончик класу J300 - батарея тримає 5-6 днів вже 4 роки...
А що це? Еріксон, чи що? По підходу до маркетингу видно відразу - в них по ходу цільова аудиторія якийсь офісний планктон жіночої статі і тінейджери.
А який зміст? За практично такі самі гроші, ну може чуть більші (десь на $100-150) можна купити нормальну сучасну дзеркалку, яка при потребі і відео знімає кращої якості, ніж більшість непрофесійних відеокамер. Дзеркалка - то вещь! Там і розмір матриці більший, і динамічний діапазон кращий. Крім різних об'єктивів ще й можна прикупити спалах, який інтелектуально взаємодіє з фотоапаратом і в більшості випадків його можна направляти чи на об'єкт "в лоб" чи в стелю - все одно система "апарат-спалах" видасть нормальний кадр. Яке на мене, то дуже важливим в дзеркалок є швидкість серійної зйомки: від 5 кадрів в секунду, до 25 в дорогих професійних. В мильничках це 1 кадр в секунду, а то і один в півтори секунди. Якщо знімати фотки типу "я і пам'ятник", то це можна робити будь яким фотоапаратом при умові, що "я" буду стояти як вкопаний і дивитися туди, куди треба. Та ще мильниці, навіть самі продвинуті, дуже довго наводять на фокус, деколи при недостатньому світлі і по кілька секунд. Та й час між натисканням кнопки і спрацюванням затвору може досягати до 1 секунди. А якщо знімати непосидющих малих дітей, які постійно крутять головами, тварин чи спортивні міроприємства. Тоді з мильницями треба покладатися тільки на удачу і щасливий збіг обставин. Сам користуюся великою мильницею розмірами з пристойну дзеркалку Fuji FinePix S9500. Апарат досить таки непоганий, має практично всі можливі ручні регулювання, яб навіть сказав заскладний для недосвідченого фотографа. Але вивчивши і випробувавши на практиці всі його можливості бачу, що для мене є недоступним з такою технікою робити цілий ряд видів фоток на належному рівні. Все таки я би купував однозначно дзеркалку. А мильничку теж треба мати, нехай не саму круту і дорогу, але маленьку, щоби влазила в кишеню і можна було її носити з собою.
В кожного, хто захоплюється фотографією, наступає момент, коли він розуміє що уже непогано було б мати дзеркальну камеру. Тут якраз все впирається в гроші - а може краще цифровий, але найдорожчий? А може гібридний, але топовий? Ні, дорогі друзі, нічого не вийде - або зберіться з духом (і з гаманцем), або далі перебувайте в нудному світі милотехнологій. До речі по 1000$ за дзеркальну камеру викладати не обовязково. Можна взяти за 500$ з кітовим об'єктивом, звикнути, зрозуміти чи треба вам ще щось більше. Якщо треба - придбати ще хороший об'єктив, вся справа в них, а не в камерах.
Тут ще правда спрацьовує кого яка якість задовільняє і хто що збирається фотографувати. Дехто цілком задоволений фотками зробленими мобільником і від якості яких його аж пре. А хтось вкладає в це душу і професіоналізм. Не забуду одного курйозного випадку. Кілька років тому був гостем на одному весіллі, де батьки молодої по типу 9 класів освіти, інтелект близько нуля зато бабла нємєряно (заробили торгуючи на базарах і чорною роботою за кордоном), чим і перед всіма хизувалися. Щоби показати свій достаток запросили фотографувати весілля за астрономічну суму дуже відомого іменитого фотографа- члена правління спілки фотографів, члена EFIAR та кількох інших міжнародних фотоспілок. Я як завжди мав в кишені маленьку цифромильничку і в мене спрацював мисливський інстинкт - почав також фотографувати чисто для себе. Ясна річ, що не бігав туди-сюди перед молодими, заважаючи фотографу і церемонії шлюбу, а стояв на місці і фотографував те, що було доступно. Про ніяку там дуже композицію не могло бути і мови. Коли через кілька тижнів скинув їм свої фотки і відповідно подивився фотки Майстра, то був у захваті. Це були справжні шедеври. Видно що людина митець і професіонал своєї справи. Проте господарі були протилежної думки: що то він нам назнімав - задній фон нерізкий, людина обрізана, ніг не видно, знімав людей в півоберта а не в фас, та й не попереджував, щоби дивилися в об'єктив і сміялися, а знімав несподівано. А от від моїх фоток, які не тягнули на слабку трієчку і мені соромно було їх комусь показувати, були в захваті. Казали, якби знати що так буде, то попросили би мене знімати мильничкою задурно. Так що смаки і вимоги в людей різні.
Це не смаки різні, це відсутність смаку. До речі не перший раз таке чую про фотосесії весіль. А шо в тети Марійки нового костюма не видно? А шо тово килим новий розмитий? А шо то якісь пляшки на знимкові, тай видельця, а молоді де за столом? Шо-шо? Світло було цікаве? Йой, дайте спокій.
Для більшості - це і є умова. Для більш-менш гарантованих фотографій - таки краще дзеркалку. Мені особисто достатньо того, що в мене є. Nikon L120 (Більше мене просто не цікавить )
Питання на засипку. Екран на фотоапараті варто прикрити якоюсь захисною плівкою, щоб уберегти від царапин? (Перші дрібненькі іноді на сонці фонять...) П.С. Народу могла би бути цікава фотофорумівка, де кожен може дати комусь свій фотоапарат зробити кілька пробних знимків, щоб оцінити роботу техніки (особливо тим, хто вагається...). Гадаю було би цікаво як профі так і новачкам - профі мають надійну техніку, але вони могли би оцінити нову техніку, яку беруть переважно початківці. Примітка риторична... Таке може вже є
Зі свого досвіду. Перша мильниця багато пережила: була в активному і екстремальному вживанні (і в спеку, і в мороз, падала, мокла..). Дійшло до проблем із живленням, спалахом. Але екранчику хоч би що! Другим була дзеркалка. 2,5 роки дуже активної дії, була в ремонті, але не падала і була постійно в сумці, а не будь-де. Її берегла значно більше, ніж мильницю. Тому екранчик досі цілий, навіть нема царапин. Третій от недавно купувала. В магазині порадили взяти зразу захисний екранчик. Я б не брала, бо з досвіду знаю, що навряд чи пригодиться. Але ціна того екранчика в 250 разів була меншою від вартості апарату, тому вирішила на всякий випадок купити. Виглядає екранчик як звичайне скло в "рамочці", якою власне і приклеюється до екрану фотоапарату. Чуть чуть об'ємнішим від того робиться екран, але незручностей нема. Екран такий - це не плівка, яка з часом здирається чи має пухирці від нещільного приклеювання. Мій висновок: якщо бережно користуватись недорогим фотоапаратом, то захист на екранчик і не пригодиться. А якщо знаєте, що може пошкодитись (наприклад, не тільки Ви ним користуєтесь, або буває, що лежить де попало), або просто дорогий апарат, то варто таки вже його купити. З мого досвіду - ремонт обходиться мінімум в 3-5 разів більше, ніж така штучка.