Фотоапарат

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Мих, 4 жов 2007.

1. syavych

syavych копач

Особисто я ще ручним фокусом не користувався, хоча річ звичайно в деяких випадках корисна.
    Знову ж таки - в багатьох випадках потрібна, але не завжди.
    Мені особисто дзеркалка потрібна була через 2 причини: 1) до свого s3 зовнішнього спалаху не прикрутиш, а його мені частенько бракувало; 2) можливість прикрутити конкретний об'єктив під конкретне завдання (імхо це і є основна перевага дзеркала, власне вони і купуються для об'єктивів). Наприклад, такого фото як з фіксом 50/1.4 в приміщенні жодною мильницею не зробиш.

• Подобається Подобається x 1
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Швидкість - це дуже зручно. Цифровик доки включиться, доки фокус наведе - вже й кадр пропав. При чому на включення-виключення він тратить заряд батареї.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

аааааа... :yahoo: і за то віддавати ееееееееее пару американських президентів? а шо? ви й так всіми кнопками користуватися не будете... ааааааааа.... еееееее... от Левандівка каже ліпше ті гроші до церкви занести:shutup:.... я заніс і сидю з старим фотоапаратом....:crazy:

• Подобається Подобається x 5
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Сонька розробила новий апарат серії А начебто. Він поєднує переваги дзеркалки і мильнички. (призма якась стоїть)

Може на неї увагу звернути? :)

---------- Додано в 10:57 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ----------

П.С.
    http://itc.ua/news/sony_predstavila_fotokamery_s_poluprozrachnym_zerkalom_-_alpha_a55_i_a33_48159

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

З недовірю ставлюся до продукції SONY. Не до всієї, думаю ноутбуки і відеотехніка хороші, а от в мене був телефон Sony Ericsson - продав через тиждень і фотоапарат Sony H3 - взагалі херня рідкісна. Якесь все попсове таке, як іграшки.

До речі колись памятаю зайшов на форум фотографів - там навіть теми, які стосуються дзеркалок Sony знаходяться в окремому розділі (а решта виробників не поділяються) і по-моєму їх власники Ніконів-Кенонів серйозно не сприймають.

6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Я взагалі крім ніконів і кенонів іншої техніки не признаю

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не слід сперечатися з технологіями, тим більше не слід щось оцінювати по дешевих виробах. Клас Альфа - унікальний, тому його немає серед інших...

П.С. Соні-Еріксон - це не Соні.
    Маю телефончик класу J300 - батарея тримає 5-6 днів вже 4 роки...

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А що це? Еріксон, чи що? По підходу до маркетингу видно відразу - в них по ходу цільова аудиторія якийсь офісний планктон жіночої статі і тінейджери.

9. Locke

Locke невиправний реаліст

А який зміст? За практично такі самі гроші, ну може чуть більші (десь на $100-150) можна купити нормальну сучасну дзеркалку, яка при потребі і відео знімає кращої якості, ніж більшість непрофесійних відеокамер. Дзеркалка - то вещь! Там і розмір матриці більший, і динамічний діапазон кращий. Крім різних об'єктивів ще й можна прикупити спалах, який інтелектуально взаємодіє з фотоапаратом і в більшості випадків його можна направляти чи на об'єкт "в лоб" чи в стелю - все одно система "апарат-спалах" видасть нормальний кадр. Яке на мене, то дуже важливим в дзеркалок є швидкість серійної зйомки: від 5 кадрів в секунду, до 25 в дорогих професійних. В мильничках це 1 кадр в секунду, а то і один в півтори секунди. Якщо знімати фотки типу "я і пам'ятник", то це можна робити будь яким фотоапаратом при умові, що "я" буду стояти як вкопаний і дивитися туди, куди треба. Та ще мильниці, навіть самі продвинуті, дуже довго наводять на фокус, деколи при недостатньому світлі і по кілька секунд. Та й час між натисканням кнопки і спрацюванням затвору може досягати до 1 секунди. А якщо знімати непосидющих малих дітей, які постійно крутять головами, тварин чи спортивні міроприємства. Тоді з мильницями треба покладатися тільки на удачу і щасливий збіг обставин.
    Сам користуюся великою мильницею розмірами з пристойну дзеркалку Fuji FinePix S9500. Апарат досить таки непоганий, має практично всі можливі ручні регулювання, яб навіть сказав заскладний для недосвідченого фотографа. Але вивчивши і випробувавши на практиці всі його можливості бачу, що для мене є недоступним з такою технікою робити цілий ряд видів фоток на належному рівні.
    Все таки я би купував однозначно дзеркалку. А мильничку теж треба мати, нехай не саму круту і дорогу, але маленьку, щоби влазила в кишеню і можна було її носити з собою.

• Подобається Подобається x 5
  10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В кожного, хто захоплюється фотографією, наступає момент, коли він розуміє що уже непогано було б мати дзеркальну камеру. Тут якраз все впирається в гроші - а може краще цифровий, але найдорожчий? А може гібридний, але топовий? Ні, дорогі друзі, нічого не вийде - або зберіться з духом (і з гаманцем), або далі перебувайте в нудному світі милотехнологій. До речі по 1000$ за дзеркальну камеру викладати не обовязково. Можна взяти за 500$ з кітовим об'єктивом, звикнути, зрозуміти чи треба вам ще щось більше. Якщо треба - придбати ще хороший об'єктив, вся справа в них, а не в камерах.

• Подобається Подобається x 2
  11. Locke

Locke невиправний реаліст

Тут ще правда спрацьовує кого яка якість задовільняє і хто що збирається фотографувати. Дехто цілком задоволений фотками зробленими мобільником і від якості яких його аж пре. А хтось вкладає в це душу і професіоналізм. Не забуду одного курйозного випадку. Кілька років тому був гостем на одному весіллі, де батьки молодої по типу 9 класів освіти, інтелект близько нуля зато бабла нємєряно (заробили торгуючи на базарах і чорною роботою за кордоном), чим і перед всіма хизувалися. Щоби показати свій достаток запросили фотографувати весілля за астрономічну суму дуже відомого іменитого фотографа- члена правління спілки фотографів, члена EFIAR та кількох інших міжнародних фотоспілок. Я як завжди мав в кишені маленьку цифромильничку і в мене спрацював мисливський інстинкт - почав також фотографувати чисто для себе. Ясна річ, що не бігав туди-сюди перед молодими, заважаючи фотографу і церемонії шлюбу, а стояв на місці і фотографував те, що було доступно. Про ніяку там дуже композицію не могло бути і мови. Коли через кілька тижнів скинув їм свої фотки і відповідно подивився фотки Майстра, то був у захваті. Це були справжні шедеври. Видно що людина митець і професіонал своєї справи. Проте господарі були протилежної думки: що то він нам назнімав - задній фон нерізкий, людина обрізана, ніг не видно, знімав людей в півоберта а не в фас, та й не попереджував, щоби дивилися в об'єктив і сміялися, а знімав несподівано. А от від моїх фоток, які не тягнули на слабку трієчку і мені соромно було їх комусь показувати, були в захваті. Казали, якби знати що так буде, то попросили би мене знімати мильничкою задурно. Так що смаки і вимоги в людей різні.

• Подобається Подобається x 3
  12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це не смаки різні, це відсутність смаку. До речі не перший раз таке чую про фотосесії весіль. А шо в тети Марійки нового костюма не видно? А шо тово килим новий розмитий? А шо то якісь пляшки на знимкові, тай видельця, а молоді де за столом? Шо-шо? Світло було цікаве? Йой, дайте спокій.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а я ше Фольксваген....

14. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У Вас і холодильник Фоксвальген?:mocking:

15. storozh

storozh глухому хірургу наркоз не потрібен....

Є мерседес і інщі машини....... (мерседесоводи кажуть):mocking:

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Для більшості - це і є умова.
    Для більш-менш гарантованих фотографій - таки краще дзеркалку.

Мені особисто достатньо того, що в мене є.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Питання на засипку.
    Екран на фотоапараті варто прикрити якоюсь захисною плівкою, щоб уберегти від царапин? (Перші дрібненькі іноді на сонці фонять...) :dntknw:

18. storozh

storozh глухому хірургу наркоз не потрібен....

дуже варто
    є спеціальна плівка для бронювання екранів планшетників.........

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Зі свого досвіду.
    Перша мильниця багато пережила: була в активному і екстремальному вживанні (і в спеку, і в мороз, падала, мокла..). Дійшло до проблем із живленням, спалахом. Але екранчику хоч би що!

Другим була дзеркалка. 2,5 роки дуже активної дії, була в ремонті, але не падала і була постійно в сумці, а не будь-де. Її берегла значно більше, ніж мильницю. Тому екранчик досі цілий, навіть нема царапин.

Третій от недавно купувала. В магазині порадили взяти зразу захисний екранчик. Я б не брала, бо з досвіду знаю, що навряд чи пригодиться. Але ціна того екранчика в 250 разів була меншою від вартості апарату, тому вирішила на всякий випадок купити. Виглядає екранчик як звичайне скло в "рамочці", якою власне і приклеюється до екрану фотоапарату. Чуть чуть об'ємнішим від того робиться екран, але незручностей нема. Екран такий - це не плівка, яка з часом здирається чи має пухирці від нещільного приклеювання.

Мій висновок: якщо бережно користуватись недорогим фотоапаратом, то захист на екранчик і не пригодиться. А якщо знаєте, що може пошкодитись (наприклад, не тільки Ви ним користуєтесь, або буває, що лежить де попало), або просто дорогий апарат, то варто таки вже його купити. З мого досвіду - ремонт обходиться мінімум в 3-5 разів більше, ніж така штучка.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

А як кріпиться? (Можна фото чи посилання :) )

а де твій аватар? :)