Фотоапарат

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Мих, 4 жов 2007.

1. Locke

Locke невиправний реаліст

Мені з вами дискутувати на цю тему - то марна справа, бо ви професіонал, а я "просунутий" любитель, і безумовно не настільки обізнаний з усіма чудесами техніки. Але наскільки я зрозумів, людина яка задала питання на форумі теж не професіонал і мабуть не збирається собі купувати щось надзвичайно професійне.
    О то ж то і воно. Професіонал він і у Африці професіонал, і зніме якісно практично будь-чим. А побутова відеозйомка є як правило репортажною і сумнівно, що при цьому будуть використовуватися штативи, софіти, розсіювачі світла, затінювачі і т.п. А зручність і оперативність використання відеокамери в любительських випадках є беззаперечною. Крім того цифровий фотік в режимі відеокамери не запише стереозвуку, не кажучи про 5-канальний, та й якість запису того звуку скажімо бажає кращого. Та що це я вам розповідаю елементарні істини, ви ж це мабуть самі краще мене знаєте.

---------- Додано в 13:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:33 ----------

Я не збрехав, як ви висловилися, бо направду не знав, що вже є дзеркалки з функцією відео (відстав від життя:) ), а мав на увазі відео цифромильницями, а там якість самі знаєте яка. До речі, вам якщо не важко і знаєте напам'ять щоби довго не шукати в Інтернеті, які моделі дзеркалок записують відео? Мене це зацікавило.

2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

CANON EOS 7D - "видеосъемкой в формате Full HD"
    Придивляюсь до цього фотоапарату. Може хтось має такий, що скажете?

• Подобається Подобається x 1
  3. Locke

Locke невиправний реаліст

А я ще знайшов ось таку новинку (почали випускати в 2010 р.): Canon EOS 550D

4. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

5. syavych

syavych копач

З дзеркалок плавно зіскочили на мильниці :)

6. ABDURAKHMAN

головне що не дорого.
    Доречі, це не якась там вам мильниця, а напівпрофесійна фотокамера. Вот так.

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А я думала, що в мене дзеркалка (Сanon 400D) напівпрофесійна.. :shy:

8. ABDURAKHMAN

все визначається в порівнянні...
    Але в кожного те порівняння суб'єктивне.
    Як в рекламі хтось бачить напівпорожній стакан, а хтось напівповний.
    Та й так...

9. Fedoriff

Fedoriff New Member

Якщо вже дуже прискіпуватись, то D400 - любительська дзеркалка, напівпрофесійна - це вже D50, професійна - 5D Mark

10. dimalozz

dimalozz Member

5Д теж не професійна. там рівень надійності низький, захист від вологості, пилу та ресурс не вищий ніж у 50Д, а деякі параметри і гірші, вона тільки розміром матриці виграє. А от професійні то вже серія 1Д* та Д300, Д700, Д3 серія нікона

11. Radko

Radko New Member

Відписуюсь по результатах пошуку інформації: відібрав для себе декілька моделей. Зупинився на Canon EOS 50D. Опис подобається, протестував на місці. Ціна трохи кусається - 9087 грн. Розумію, що хороша техніка навряд чи буде дешевша... Що скажете про мій "напівостаточний" вибір? Відклав покупку до коллегіального рішення :)

Останнє редагування модератором: 16 бер 2010
  12. Fedoriff

Fedoriff New Member

Зайдіть в Цифровичок на Наливайка, на їх сайті стоїть ціна 7849, ще й виторгувати знижку зможете.

---------- Додано в 12:18 ---------- Попередній допис був написаний в 11:43 ----------

Ну от, зараз хтось з Hasselblad взагалі скаже, що ми тут про мильнички розмовляємо...

• Подобається Подобається x 2
  13. dimalozz

dimalozz Member

Знайомий собі купив. Без класнючого об‘єктива ті 15мегапікселів швидше зло ніж добро.
    Я не вигадую, це цілком офіційна класифікація.
    Hasselblad не є більш професійною за скажімо Нікон Д3х чи Кенон 1Дм4 це просто дуже вузькоспеціалізовані камери, якщо ти наприклад підеш з такою знімати автогонки то скоріш за все навіть жодного кадра нормального не зробиш, оскільки ця камера має поганий замір, низьку чутливість, неповоротка, а горовне - дуууууже повільна... Її основне призначення - студійна зйомка (можна сказати в тепличних умовах). А єдиний плюс - релика роздільність. Застосовується практично тільки для реклами.

14. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Допоможіть з вибором недорогої мильниці. Знайома хоче брати. В магазині знайшли:
    Nikon Coolpix L20
    Sony Cybershot DSC-S930
    Sony Cybershot DSC-S2000
    Canon Powershot A480
    Samsung ES20

В мене вже майже два роки Nikon Coolpix L16, зарекомендував себе добре, тому схиляюсь до першого варіанту. Може ще які пропозиції? (Ціна близько 1000 грн.)

15. Fedoriff

Fedoriff New Member

Це все практично однакові апарати. Можете глянути порівняння - Порівняння моделей
    Всі параметри практично однакові. Я б не брав Самсунг однозначно. В Нікона екранчик найбільший, беріть його :)

16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я б брала Кенон, бо в мене самої перший апарат був з тої серії. І живе досі в брата (понад 3 роки дууууже активного використання в побуті, в екстримальних поїздках тощо). І багато знайомих мають мильниці Кенона, зокрема тої серії. Ніхто не скаржився. Решти ні в кого не бачила, тому не знаю.

17. nastinka

nastinka відсутня

Nikon d 300?
    тримали в руках?
    яке воно?

18. dimalozz

dimalozz Member

В руках тримав, по зручності камера супер.
    В мене Д700 і Д90, та от Д300 то якраз корпус від Д700, а матриця від Д90. Власники Д90 дуже тішаться своїми камерами, мені судити важко бо з Д700 взагалі будь-яку камеру порівнювати то результат не буде об‘єктивний.
    Скажу так, в мене колись буд Д80 і я його дуже любив, а Д90 як мунімум не гірший. Кажуть бувають проблеми з кольором шкіри в поганих умовах але я не помічав такого. Недавно ми робили порівняльний тест Д80-Д90-Д700, можете глянути тут http://dimalozz.livejournal.com/15215.html
    Хоча достатньо мабуть цієї картинки

(дуже не лякайтесь, подивіться який кадр на якій чутливості знятий, плюс ще кожен на 1/3EV висвітлений, але співвідношення по шумах очевидне)

19. Sten

Sten New Member

З запропонованих варіантів найбільше подобається Sony Cybershot DSC-S2000, або на крайність дешевший Кенон, важливим моментом є те що обидві моделі знімають відео 640х480 - на 4 Гб влізе десь півгодини, але воно потребує конвертації в менш "обємний" формат. Недавно купляв знайомим Кенон 1100, приблизно в ту ж ціну - відео на звичайному телевізорі виглядає цілком пристойно, а от дисплей камери відверто паршивенький, з дуже вузьким кутом огляду, загалом від Sony набагато приємніші враження, ну і кольоропередача в них, як на мене, краща.

20. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Ну не скажiть Canon EOS5D MII якiстю вiдео "порвав" навiть професiйнi вiдеокамери. Там якiсть порiвняна лише з кiно на 35мм плiвцi.

а де твій аватар? :)