Якщо вже берете дзеркалку, то треба бути готовій до того, що якщо в майбутньому захочете серйозніше фотографувати, мати кращу якісь фоток, то прийдеться купити щось краще, а потім ще щось докупити і так постійно. Тому треба відраз визначитись з системою - чи це буде Олімпус чи Кенон. Бо: 1. якщо спочатку купите Олімпус, а потім якісніший Кенон, то треба буде заново до нього звикати, бо це інший тип. 2. можна купити фотоапарат і добрі обєктиви, а потім купити фотоапарат іншої фірми і вже ці обєктиви не підійдуть. Не знаюсь на Олімпусах, але оце "дабл кіт" мене насторожує. Якщо це мається на увазі кітові обєктиви, то не рекомендую їх брати. Кітові обєктиви на дзеркалках дають не набагато кращі результати, ніж мильниці. Тому краще взяти 1 обєктив, але якісніший.
З однієї сторони ціна дійсно хороша, а з іншої я згідний з Нірванкою - що це вже йде вибір системи з усіма наслідками. Якщо враховувати що це буде першою зеркалкою, то може слід набрати досвіду на кітових обєктивах, а потім вже докуповувати по потребі якісніший.
Я от шкодую, що купила кітовий.. Але в мене, впринципі, не було іншого виходу. Через 3-4 місяці вже було соромно ним фотографувати. То я така прискіплива, хочеться зразу максимально гарних фоток. Але якщо нема можливості відразу купити кращий обєктив, то кітовий підійде. А якщо плануєте в недалекому майбутньому купити щось краще, то варто почекати.
я просто фотограф у мріях..тобто це буде моя перша добра камера, і я не знаю чого очікувати і чого боятися. чи обмежитись версією "Економ" класу, та зекономити грошей, чи придбати щось набагато серйозніше, та потім вияснити, що я не здатна..чи відкласти просто все далеко-далеко. +чи купити щось зараз, чи чекати довше і витратити все..
олимпус вполне подходит для любительской фотографии, денег стоит небольших, вам для творчества хватит с головой, у меня есть на продажу Hoya 135 2.8(под Олимпус) объектив - шикарный портретник
вони у цьому комплекті майже задарма, бо окремо кожен з них коштує 200-300 у.о., перекривають 28-300 ЕФР, то шо темноваті, як усі кіти. Ніконівскі і оліковські кіти кажуть кращі від кенонівських донедавна були. зараз нові кіти кенона кажуть кращі, ніж старі. то так є, але ціна питання така, що напевно не так страшно, можна буде залишити "резервною" камерою.
Можливо моє питання смішне, але в мене сестра загубила в пятницю фотоапарат, тому треба купити новий, ціна +-1000грн. що порадите???
до наступного фотоапарата купити шнурочок на шию , а якщо серйозно то зараз та 1000 гривень дуже знецінились у техніці, в т.ч. фото. п.с. якось двозначно звучить "шнурок на шию"
Вам смішно????.... Бо мені ні... Знаєте я не професійний фотограф.. І наступний фотоапарат ми теж можемо загубити... питаю поради, не маєте що сказати то мовчіть....
ну і для початку подивіться які моделі входять у Ваш бюджет (+-), а потім вже питайте пораду, що з того вибрати п.с. менше емоцій таких майже агресивних, вроді нічого поганого Вам не написав
Щодо Олімпуса дабл кіт. Дивлячись як Ви бачите далі свій розвиток як фотографа. Якщо плануєте "рости" в системі, вдосконалюватись, затрачуючи на це купу грошей, то Олімпус Вам не підійде. Але якщо для Вас зеркалка лише більш якісна альтернатива "мильниці" то цілком задовольнить. Так, у Олімпуса менша ніж у інших матриця ( і відповідно більший кроп-фактор) але вона все одно більша ніж у всіх компактів. До олімпуса малий вибір оптики, але кітові об"єктиви Олімпуса кращі за кітоові об"єктиви буд якої іншої системи, і їх цілком достатньо
Тут, імхо, якщо абстрагуватись і дивитись що можна взяти за ту ціну, то той комплект є більш якісною ціновою альтернативою псевдодзеркалкам, у яких навіть теоретично не може бути "розвитку у системі" будь-якого бренду, через незмінність об"єктивів.
Спершу як щось радити то треба знати що то має бути, які Ви ставите вимоги до майбутнього фотоапарата. Бо якщо оперувати тільки сумою то можна нарадити декілька десятків апаратів (якщо не більше).
Що скажете про ці фотоапарати Canon IXUS 70 Silver або Canon PowerShot A590 IS, Canon PowerShot E1 Pink, Canon PowerShot A1000 is Grey???? Щось є варте уваги???