Я собі придбала Кенон, абсолютно ним задоволена, радує мене усіма своїми характеристиками, і фото чудові робить... Не порівняти з моїм стареньким Кодаком, яким можна тарганів бити!
Ну вже що маємо, то маємо. До того ж викласти "чайнику" кругленьку суму за класний фотік батьки не дали
Вибір є завджи. Можливо не вистачає терпіння. Я зі своїм також поспішив. Купив собі Соні, а через буквально три тижні вже мав можливість купити Nikon D60 ... а різниця то 100 баксів всього навсього.
Мартине, Мартине!!! Не "всього-навсього 100 баксів", а "аж 100 баксів"...подивись, що з тими зеленими паперами робиться...
Кожен бренд має апарати різного класу, різні переваги. Серед дзеркалок лідери - Кенон, Нікон. Соні і Олімпус пробують підтягуватись до них, Панасонік схоже взгалі змістить акцент на мікро4/3 - недзеркальні камери із змінними об"єктивами. Переважно всі недзеркалки Кенона хороші. В інших брендів є також багато моделей, які заслуговують на увагу. Співвідношення ціна-якість серед мильничок Кенона було хороше десь до powershot S3is. Вже у S5is ціна була невиправдано високою - майже на рівні бюджетних дзеркалок інших брендів (наприклад Нікон Д40кіт, Олімпус Е-410,420кіт), які все ж таки гіпотетично кращі знімки робитимуть. крім того зараз проблема якщо сім"я отримує доходи у гривні. Може Діма продасть вам "в кредит". Той набір, що він пропонує хороший, правда невідома ціна питання.
На той час коли зявився ФІС5 то між ними була велика різниця. Процесори різних поколінь а ще кількість мегапікселів, свіітлочуливість, розмір Рк дисплею ....... отак і назбиралось.
серед переліченого лише розмір дисплею є плюсом, хоча таким, що не впливає на якість знімку. А збільшена кількість мегапікселів і світочутливості при незмінній скоріше мінус. Більше шуму.
Для друку фоток 10х15 або 13х18 цього достатньо. Ці фотоапарати якраз для цього і призначені, а для більших форматів вихід один Дзеркалки.
Звичайно, якраз для таких фоток і не треба збільшувати к-ть пікселів, що зробили у С5. Мова йшла не про те що С5 поганий, а про те, що значно дорожчий від С3 при наявності сумнівних переваг.
Звісно що мінус, а позиціонує себе як псевдозеркалка. Згідний. От тільки не розумію навіщо пхати в компакти на мініатюрні матриці 8 і більше МП. Невже цей комерційних хід ще себе не вичерпав?
Хлопчики та дівчатка) можливо хтось допоможе) мені запропонували камеру Олімпус Е400 Дабл кіт (два об,єктиви 14-42 та 40-150) ледь б.в., +2ГБ + сумка = 2500 грн що скажете?.. сумніви беруть того, що не збиралась брати Олімпус..
враховуючи курс доляра, то є менше 400, що дуже файно. сам взяв пару місяців тому за 700 у.о. наступника е-420 даблкіт, тоді то коштувало мені ~ 3300 у гривнях. якщо до того не було у Вас дзерклаки, треба трохи звикати - спочатку розчарування (бо тут вже важливо "фокус", "глибина різкозті" і т.д., не просто навів щоб і зняв), потім радість, особливо коли порівнюєш якість знімків із попередньою мильничкою - видно як на екрані так і на паперовій знимці (10Х15). Це я про 420, думається що 400 не дуже різниться, але точно не скажу. Є цілий розділ на олімпусовському форумі по апарату, який вас цікавить: http://olympus.ourlife.ru/forum/index.php?showforum=74 А загалом бюджетна дзеркалка олімпус файний варіант, коли на кенона грошей не вистачає.
просто я не думаю, що мені на початковому рівні знадобляться всі плюси кенону.. тим паче, що це моя перша камера, вчитись буду так... ато якщо не побачу великого прогресу, може й не судилось мені фотографом бути)
основні плюси, імхо - краща матриця, доступніша (на початковому рівні по грошам і по наявності в Україні) оптика (особливо наявність відносно недорого світосильного фікса 50мм та відносно недорогої оптики "сторонніх" виробників) і аксесуари (спалахи і т.д.) Якщо є бажання, прогрес обов"язково буде у порівнянні з мильничкою. Звичайно, що знімає фотограф, а камера лише інструмент, але все ж таки багато чого мильничкою не зняти так як найпростішою зеркалкою, імхо.