Фотоапарат

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Мих, 4 жов 2007.

1. StYura

StYura New Member

от тебя ниче не скроешь )))) хАчу Д700

2. Varvar

Varvar Well-Known Member

Випадково побачив такий - Sigma 28 мм f/1.8 EX DG Aspherical Canon, не підходить ? Трохи темніший, але ширший.
    Ціна там 289 у.е.
    http://foto.ua/shop/353/b16/p22338v1619/232890.html

• Подобається Подобається x 1
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо у Львові, то 100$ різниця, якщо в Польщі, то на одно виходить, хоч перший і дорожчий, але можна купити зразу з фільтром і блендою.. Я все таки за перший варіант, бо світліший :).
    Короче, поки і так грошей нема, то нема що думати.. Тут обєктиви час від часу дешевшають, то може втрафлю на щось файне :)
    (а руки вже чешуться до чогось нового :) )

Дякую всім за поради! :)

4. StYura

StYura New Member

Sigma 28 мм f/1.8 EX DG Aspherical Canon
    я тож вначале смотрел такой, но у него качество совсем не то... плохонький он карочь. а 30ка цветом очень радует, просто очень!

• Подобається Подобається x 2
  5. sselev

sselev Well-Known Member

Пиши мені в аську, буде частіше постачальників напрягати щоб шукали!
    Треба 2 шт. 30/1.4 під Нікон?

6. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Якщо ці "страшні" слова не важливі, то залишаєтся обирати фотоапарат за колоьором корпусу, наприклад щоб гармонійно поєднувався з гудзиками Вашого плаща. Але тоді на форумі обговорювати нічого.

7. Varvar

Varvar Well-Known Member

Ви серйозно вважаєте, що для маленької матриці, що є в 99% мильничок, важливий кроп фактор, глибина різкозті (яка там видна лише на макро), динамічний діапазон ? о_О
    Імхо, для мильничок важливіша більш-менш правильна кольоропередача (не синить, зеленить, жовтить), хороша автоматика (але бажано, щоб і ручні режими були), швидкість (без коментарів), зручність користування (кнопочки, поворотний екран, компатність - кому шо)

8. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

9. dimalozz

dimalozz Member

Cкажу тільки, що якщо сильно не придиратися і знімати в чудових умовах освітлення — то будь-якою камерою можна гарно зняти. А варто лише повечоріти... темна оптика, автофокус і маленсенька матриця дадуть про себе знати. На сьогоднішній день є великий вибір мильниць з широким кутом (ЕФР 24-28мм) — я б вибирав серед них.

10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

тобто чим мненший номер отого мм 24-28 а не 30-35 - тим лiпше?

11. fuxx

fuxx Member

Чим менша еквівалентна фокусна відстань (ЕФР) тим більше влізиться в кадр (ширший кут огляду). А чи це краще чи ні - рішати вам.

12. artemgukasov

artemgukasov New Member

Чем меньше этих самых мм тем легче технически снять резкий кадр:)

13. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Я б не сказав. Є як різкі телевики, так і мильні ширококутники. При більш широкому куті зору зображення виходить дрібніше, і якщо виникає потребе кадрування то збільшений фрагмент , як правило втрачає різкість. Тому особисто я надаю перевагу більш довгофокусній оптиці.

14. artemgukasov

artemgukasov New Member

я писал о шевеленке (, а не об оптических свойствах объективов), как извечной болезни начинающих фотолюбителей, особенно если те еще ничего о ней не знают.
    для примера попробуйте снять на выдержке 1\20 объективами 10 мм и 100 мм:) с рук

Останнє редагування: 2 лис 2008
  15. dimalozz

dimalozz Member

З власного досвіду та відгуків знайомих:
    широкого кута забагато не буває: зйомка в приміщеннях, пейзажі і тд.
    Моя знайома брала обєктив 10-20 в Париж і то місцями стикалася з тим, що не все влазить... наприклад Нотр Дам весь не вліз з того ракурсу звідки хотіла. А якби мала обєктив 37мм то хіба вікна би пофоткала )))))

16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В таких випадках можна зробити кілька фот і зібрати їх докупи фотошопом ;) (це називається "панорама", здається)

17. dimalozz

dimalozz Member

Правильно. От для прикладу вона і зробила склейку з трьох кадрів знятих на 10мм. А якби був обєктив 37мм (як у багатьох мильницях) то довелося б робити кадрів 12... і потім склеювати...

18. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Сам попал (так как в фотоаппаратах разбираюсь не очень) и хочу предостеречь остальных:smile:
    Если решили покупать фотик-мыльницу, то не берите Olympus fe-310. Я полгода назад польстился на 8 мегапикселей и 5-кратный оптический зум за 900 грн. Теперь думаю лучше б взял Кенон подороже но с меньшими х-ками.
    Во первых, минимум настроек для сьемки в "ручном" режиме, потом карта памяти XD, а не стандартная SD, долбаный автофокус. Но самая большая фигня с тем как он жрет батарейки и еще перебирает ими как гурман. Новых аккумуляторов Варта 2800 хватает на полдня ну или фоток на 50 со вспышкой если не включать\выключать часто и зумом часто не пользоваться. Батарейки только щелочные (типа Дюрасел), с другими или не включается или включится но не работает.

19. fuxx

fuxx Member

Зазвичай ціна каже про якість апарату. Так що то не є дивно. І я не думаю що то є проблема конкретно Olympus fe-310. Практично у кожного виробника є бюджетні моделі з такими проблемами.

20. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я собі подарунок на свята вибрала. Отакий.

• Подобається Подобається x 7
а де твій аватар? :)