Фотоапарат

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Мих, 4 жов 2007.

1. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Відповідь: Фотоапарат

Андрію, ось цей фотоапарат Kodak EasyShare Z1285 взяли у подарунок старшому, керуючись вимогами щодо розмірів та якості - не прогадали! Ціна 1289 у Форсмарті. 12 Мп, об’єктив Shneider-Kreuznach 35-175мм, SD/SDHC, 89,5×64,5×31,6мм, 161 г

• Подобається Подобається x 2
  2. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Сьогодні відбулося те, чого чекали фото-професіонали і любителі по всьому світу. Кінець всім чуткам - Nikon D700 дійсно існує! Компанія Nikon офіційно представила широкій громадськості плід наполегливої інженерної праці. Як мовиться в прес-релізі, модель D700 зможе потягатися і навіть перевершити легендарну камеру D3. Мабуть, так воно і буде, адже у нового флагмана є 12-мегапіксельний CMOS-сенсор з функцією очищення від пилу, який гарантує низький рівень шумів. Також для D700 характерний рекорд широкий діапазон світлочутливості - ISO 200 - 6400. Вражає і скорострільність камери. Якщо використовувати стандартний акумулятор (у комплекті), D700 легко знімає до 5 кдр/с. При підключенні додаткової батареї, швидкість зростає до 8 кдр/с! Камера, взагалі-то, швидка в усіх відношеннях - час старту складає 0,12 с. Завдяки функції Live View, Nikon D700 дозволяє фотографам використовувати 3-дюймовий LCD-дисплей як видошукач. Природно, це тільки альтернатива стандартному видошукачу, який охоплює до 95% кадру. Також вражає автофокус - орієнтир на 51 крапку! Камера підтримує карти формату UDMA Compactflash, плюс до всього оснащена HDMI-виходом. Уся ця пишність близько 3000$

• Подобається Подобається x 4
  3. syavych

syavych копач

:)

• Подобається Подобається x 2
  4. Michel

Michel Member

Привіт хвотоґрахвам і любителям. :)

Віддав Olympus (віддали єври), бо він робив фотки подібні на ці що тут:
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=339688&postcount=2842
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=339691&postcount=2843
    Не знаю чи то я попав випадково на такий апарат, чи ціла серія така? Чіткості/різкості не було такої, до якої я привик.
    Порівняв з фотами Kodak Z710 і рішив інший пробувати, правда, не знаю який, може підкажете?
    Результат провірки/порівняння Olympys (якщо цікаво).
    Kodak Z710.
    http://nsa02.casimages.com/img/2008/07/02/0807020630463905306.jpg
    Olympus SP-560.
    http://nsa02.casimages.com/img/2008/07/02/0807020632003905324.jpg

Слідуючий хочу пробувати ось цей. Може хто підкаже щось цікавіше?

5. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

У Кенона дуже коректний рідний ZoomBrowser.

6. syavych

syavych копач

Перешарпені фоти тоже не дуже добре. Але раз ви в Ювропі, а не тут, то пробуйте той нікон - не сподобається - поміняєте на ще інший :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Michel

Michel Member

Буду пробувати поки не знайду.
    Я вже знайшов (Kodak 812 i Canon S5IS), але в цих апаратиках широкого кута немає, а я хочу всьо в однiй коробці: великий кут і великий зум.
    Вибір не дуже великий: Fujifilm S8000fd, Panasonic DMC-FZ18, Nikon P80 і Olympus SP-570 UZ.
    З Olympus-ом SP-560 не повезло, напевно попався брак, маю охоту ще один такий же попробувати з іншого магазину. :p
    Olympus SP-550 UZ дуже гарні фоти робить, але в нього швидкість не задовільна, довго возиться поки фокус знайде як світла бракує.

8. syavych

syavych копач

А стосовно широкого кута - вкупіть собі до нього ширку і всьо :)

9. Michel

Michel Member

Знаю, але то вже не то... :sad:
    До Олімпуса теж є ширки, але я не люблю з цим возитись. На крайній випадок - фільтр, а всьо решта не для мене.

Вчора знайшов Nikon Coolpix P80 тільки в одному магазині, не продали бо мають тільки один на вітрині, яким всі там бавляться (пообіцяли що будуть в продажі через 10-15 днів). Я теж побавився, ніби файний. Реагує нормально, швидко, і взагалі сподобався.
    А тим часом буду пробувати інші. Сьогодні візьму Fujifilm FinePix S8000fd і маю охоту на кишеньковий Nikon Coolpix P 50. Треба їх провірити в роботі.
    Бум посмотреть... :p

10. Stanley

Відповідь: Ваші власні фото

До більшої кількості мегапікселів потрібна і краща оптика. Особисто переконався що мій кітовий об"єктив на моєму Кеноні 350Д (8 МП) дає нормальну ( як для нього :) ) різкість, та якщо його поставити на 400Д (10МП) "мило" стає значно помітнішим. І це цілком зрозуміло- кількість мегапікселів більша, але ж розмір матриці той же, отже розмір піксела менший, а отже вимоги до обькетива вищі. А що стосуєтся компактів то там якщо більше 6 МП то це вже суто маркетингова замануха. Ну не може простенький об"єктив дати таку роздільність на мініатюрній матриці!

11. Michel

Michel Member

То не зовсім так. Питання починає прояснюватись, але ще не зовсім ясно.
    З 560-им Олімпусом ніби вияснив питання. Апарат працював так як після сильного шоку. В нього деколи звук пропадав, деколи включався тільки з другого натиску на кнопку. Я думаю що він десь впав з солідної висоти і змістився датчик, або оптика, може й ремонтували, або хотіли втюхати апарат з вітрини, яким всі бавились/пробували. Не думаю щоб його такий випустили з фабрики, скоріше всього десь його тряхнуло в транспорті, або щось в тому роді.
    FujiFilm S8000fd має такий самий датчик і оптику, а фотки робить кращі, але ще не зовсім такі як треба. Але то напевно я не привик до апарата, поки що з критикою почекаю. Він мені подобається тим що працює на звичайних батарейках/акумуляторах і різних картах памяті (MMC, SD, xD-Picture Card, SDHC, xD Type H, xD Type M), та й не дорогий, 195,60 €. Але він простий як двері, немає стільки "наворотів", як інші.
    Olympus SP-570 UZ має 10-ти мегапіксельний датчик, в принципі ту ж саму оптику, але фотки робить чіткі (виходить що не в мегапікселях справа). Апарат солідний, приємно тримати в руках, впечатляет :), наворотів купа, але дороговатий і працює тільки на картах xD Type H і xD Type M, а то мені дуже не подобається. Зато функція панорама інтегрована в апараті, прямо видає панорамні фоти.
    Nikon Coolpix P80 маленький, шустрий, треба буде попробувати, обовязково. Але він на акумуляторі, що є великий мінус, не люблю спец. акумуляторів.
    Давно провірений Panasonic DMC-FZ18 - хороший апарат, давно б взяв якби він був на пальчикових батарейках/акумуляторах.

Панорама Olympus SP-570 UZ.

12. Stanley

Чіткі, але якщо придмвитсь до дрібніх деталей, то можно помітити що це насправді зовсім не різкість, а крайовий контраст, який досягаєтся програмним чином.

13. Michel

Michel Member

В форматі RAW ??

P.S. Треба їхати в ГамерИку його купляти, там він дешевий якщо перерахувати доляри на єври. :)

14. sselev

sselev Well-Known Member

Фото-Старт, www.photo-start.com.ua
    Бленди треба брати ті, що рекомендуються виробником під конкретну лінзу.

15. Stanley

Булоб дуже непогано, якбі можна було зберегти RAW і далі обробити за своїм смаком. Але в даному випадку обробляє процесор камери за один раз і назавжди вшитим алгоритмом.

16. Michel

Michel Member

Не зрозумів?
    RAW можна зберегти і обробляти за своїм смаком, то є зображення прямо з датчика без обробки. Апарат записує дві фотки: одну в форматі RAW, а другу в .jpg. Правда, пямять "жре" як дурний в RAW, 12-13 Мб на фотку.
    Ось фотка (SP-570, приклад в .jpg.), велика - 3648 х 2736.

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А навіщо зберігати в jpg, якщо є можливість зберегти в raw? Коли треба - зберігайте в raw, коли ні - в jpg. А в обидвох одночасно - без сенсу, як на мене (або я чогось не розумію).

18. Michel

Michel Member

Він сам писав, а я навіть не знав, тільки потім знайшов на карті продубльовані фотки (не мав охоти читати всі 96 сторінок інструкції). Він навіть робив фотки з звуком (4 секунди). Я провіряв то що мене цікавило, тобто якість знімків, а решту буду вивчати якщо його вкуплю, а тепер швиденько пробую різні апарати в різних режимах.
    В І-неті знайшов ще один, FujiFilm S8100fd, треба буде попробувати ще й його можливості, але в магазинах поки що його не знайшов, сказали що всі продали (напевно заказують по одному?), будуть пізніше. По характеристиках саме він мені найкраще підходить, але треба апарат попробувати в роботі.

19. syavych

syavych копач

Ну S3, наприклад, не може тільки РАВ зберігати, або тільки ЖПЕГ або і то і друге :)

20. Michel

Michel Member

Test FujiFilm S8000fd

а де твій аватар? :)