Відповідь: Фотоапарат Мій чоловік не образиться то точно. Він тим гроші не заробляє. Цікаво, які фотоапарати використовують фотографи, які заробляють тим на хліб. Ви, наприклад, якими фотографуєте?
Відповідь: Фотоапарат Якщо б в мене не було ніякого фотіка, то я б зрадів Кенону40Д хороша камера вцілому. Але тут справа в тому, що дзеркальна камера - це не камера просто як камера (ну тіпа як мобілка: купив не сподобалось - купив іншу) - тут камера - це маленька частинка системи. У мене система Нікон, тому мені коробка від Кенона нічим не поможе, буде даремно валятися на полиці. Під Нікон же у мене всі об’єктиви, спалах, бустер, акумулятори - то все добро всумі коштує більше, ніж сама камера, тож щоб мати рівнозначний набір від Кенона мені б довелося ще купувати купу причандалля до нього . Я не буду тут обмусолювати що краще - кенон чи нікон, чи пентакс, чи сонька, чи олімпус, чи ще щось - кожен вибирає що йому ближче (але вибирати треба пильно, бо в кожної системи свої особливості), тільки зайвий раз нагадаю, що якість кінцевого фото залежить не стільки від камери, скільки від того, який на ній об’єктив і як ведеться зйомка. Для мого теперішнього стилю зйомки достатньо двох камер Д80. Можливо дві Д300 (чи Д3) було б краще, але це ще невідомо, адже є два ВЕЛИКИХ мінуси, які (для мене) перекреслюють плюси покищо - вага і ціна. Причому, якщо ціна - поняття відносне і його можна вирішити, то як вирішити проблему зйомки 10-15 годин поспіль камерою, яка з об’єктивом і спалахом важить більше 2,5кг(!) а якщо їх ще й дві???? (а дві бажано щоб було два різніх об’єктива завжди в готовності). Мене часто від моєї, яка важить біля 1,5кг рука болить (часто доводиться одною рукою тримати камеру і нею маніпулювати). А основний критерій у виборі був саме зручність - попробував в роботі одне, друге і третє - і однозначний вибір було зроблено. Що і всім раджу - які б хвалебні оди ви не чули про якусь камеру - спочатку бодай потримайте в руках різні моделі - тоді вибір стає очевиднішим.
Відповідь: Фотоапарат У нас гроші заробляти можна практично будь-якою камерою. Справа не в ній. Дехто професійною технікою знімає гірше, ніж хтось мобілкою. Зрозуміла річ, що для рекламної чи фешн фотографії потрібні і камера, і оптика, і освітлення, і фотограф - якнайкращі. Просто на нашому ринку, де всі стараються економити на всьому, знайдеться робота і для аматора з мильничкою, і для майстра з "Хассельбладом". Особисто я бачив як знімають речі для каталогів - нормальна "мильниця" + штатив + фон + прожектор і клієнти задоволені - вони ж не готові платити за використання студії і роботу професіонала зі стажем. (яскравий приклад - рекламні газетки від "Арсену" і тп) Якщо говорити про весільну зйомку - тут теж не все однозначно, але ясно, що професіонали стараються чимшвидше закупити чимкращу техніку по кількох причинах: а) нею трошки легше працювати, вона менше помиляється і краще "слухається", швидше працює і краще "лежить в руці" б) вона надійніша, і довше прослужить (ресурс деталей, пиле-волого-ударостійкість і тп) в) вона іноді може дати якісніший результат (при умілому використанні). г) крутизна - теж не останній критерій бо знаходяться клієнти, які питають "чим ви знімаєте", я іноді відповідаю "плівковою мильничкою "Xren-teck" а хіба не видно?" :radist: Початківці знімають будь-чим, потім, коли бачать, що їхньої камери їм "не вистачає" купують найдешевші дзеркалки, або й дзеркалки напівпрофесійного рівня. Якщо людина вміє знімати, то цілком достатньо, якщо в неї камера класу НіконД80(Д200) чи Кенон20(30,40)Д. Люди, які за зйомку беруть від тисячі і більше, і фото - їхній єдиний заробіток, переважно купують топ-моделі типу Canon1D(s)MarkIII, NikonD3(D2x,D300) + хороші фікс-об’єктиви, або зуми від 1000$
Відповідь: Фотоапарат Як каже один мій знайомий- для зйомки весіль і блондинок камера має задовольняти лише двом умовам- бути обов"язково великою і чорною
Відповідь: Фотоапарат Ну що, почитав, почитав, мало що толком написано... одне зрозумів, варто більше уваги на Кенон чи Нікон звернути... Хочу оце купити, але щось серйозніше за мильницю... я знаю, на 300-400€, та й на 600€ теж може бути... В фотосправі я профан, продавцям не вірю, тут на гілці не дуже то прояснилося... То може хтось посиланнячко скине на толкову статтю типу "Вибираємо цифровий фотоапарат"?!
Відповідь: Фотоапарат В мене на фірмі народ з любительських фотіків вибрав CanonS5 IS. 3-и штуки купили за ост. місяць. ІМХО один з найкращих любительських. Сам купив - дуже задоволений. Гуртова ціна - $460. Альтернатива - Sony Cybershot H9/H7. Для професійної зйомки ІМХО зеркалку треба.
Відповідь: Фотоапарат :eek: Був вражений історичним фактом-виявляєтся перша в світі цифрова дзеркальна фотокамера з"явилась в продажу в 1981!!!!!році Зображення зберірались на дискети. Роздільність вимірювалась не в пікселях, а в лініях телевізійної розгортки. До масової появи цифрових камер залишалось понад 15 років......
Відповідь: Фотоапарат Ну що, не мудрствуя лукаво, виберу я певно Canon PowerShot S5 IS... Шось в мене з технікою від Sony по житті не склалося, завше з нею проблеми мав, видно в нас з нею несумісність... В супермаркеті Canon PowerShot S5 IS - 385 €, в Інеті на серйозних сайтах за ті самі гроші ще картка на 2 Гіга, зарядний пристрій з 4 акумуляторами Varta, і сумка до того всього від Samsonite... тутво... Хоч я техніку в магазині звик купувати, але дуже вже спокуслива пропозиція в Інеті... мало того, кажуть в супермаркеті, що на Кенон всеодно лише рік гарантії(дивина, я вже звик до 3 років гарантії практично на все!), і у випадку чого апарат всеодно безпосередньо на Кенон висилається... Так от, шо воно робити, чесні люди, може таки в Інеті взяти?!
Відповідь: Фотоапарат Тут купляв: http://deshevshe.net.ua/lviv.html обійшлося в 350Євро, фотік, сумка, карточка 2гіга(150Х трансценд) гарантія .... мммм... здається 2-а роки
Відповідь: Фотоапарат Все добре але якщо я правильно зрозумів, то його ціна 390 Євро, окрім того є примітка "Summe der UVP* 457,97", окрім того треба врахувати вартість пересилки з Німеччини до нас та вартість розмитнення товару (наскільки я знаю стягується мито з товару вартість якого перевищує 200Євро).
Відповідь: Фотоапарат я би все таки брав А650 IS - крім зуму, фактично то ж саме, а менше і дешевше (небагато)
Відповідь: Фотоапарат Ок, подякував, але я якраз в Тевтонії і живу... А взагалі, я вже Canon PowerShot S5 IS по 295 € знайшов...
Відповідь: Фотоапарат Якщо не помиляюсь — в S-серії кенона матриця майже вдвічі менша (1/2.5”), ніж в серії А колись була (1/1.8"), правда тепер і їх врізали в моделях А7ХХ серії. Це дозволяє додати більше зуму і стабілізацію дешевше зробити, проте і мінуси вилазять — навіть якщо і не буде більше «шуміти», то глибина різкості буде більша набагато. Це для тих, хто хоче розмитого фону — важливий критерій. Недарма інженери кенона в «топовий» компакт CanonG9 вставили сенсор розміру 1/1.7"... Далеко не зеркалка, про те вже щось. Детальніше про тех.характеристики камер найраще читати тут Там же і зразки фото, і тести і тп. Ще дуже раджу придивлятися до ширококутних можливостей камер. Спочатку всі хочуть «побільше зуму» але насправді широкий кут потрібен частіше, ніж теле. В цьому плані рулять вже інші камери, наприклад Nikon Coolpix P50, Fujifilm Finepix S8000fd, Olympus SP-560UZ з об’єктивом 27 - 486 mm (35 mm equiv), деякі інші моделі. Повірте, 27мм і 36мм — це велика різниця, особливо воно помітно при зйомці пейзажів і всередині приміщень, коли хочеться, щоб «побільше влізло».
Відповідь: Фотоапарат Що до розміру матриці у Кенонв S , точно незнаю, але не виключено що помиляєтесь. Не раз доводилось чути від людей яким у цій справі довіряю, що Кенон S3 та S5 "порве на тряпочки" будь-яку дзеркалку початкового рівня з кітовою оптикою. До того ж там є можливість встановити альтернативну прошивку що дозволяє зберігати знімки в форматі RAW.
Відповідь: Фотоапарат тут ключевые слова з кітовою оптикою, ее можно заменить на недорогую хорошую да и фотик это только инструмент, умеешь пользоваться - будет результат