Відповідь: Фотоапарат По-перше, як Юра сказав, затвор міняється (а гарантія 2 роки). По-друге, цей ресурс дай Боже вам використати якщо ви не заробляєте ним на хліб, бо ресурс у 50000 кадрів то не є жарт (а може й 100000 відпрацювати нормально - то вже хто як камеру береже і як пощастить). По-третє, мильниці теж мають свій ресурс! І при чому деякі НАБАГАТО менший, ніж дзеркалки. Виїзджаючий об’єктив, пластикова діафрагма і інша механіка - дають про себе знати рано чи пізно
Відповідь: Фотоапарат Новинка від Фуджі! Плівковий, механічний, далекомірний середнньоформатний (6х7см) розкладний фотоапарат!!! Ех, Коштував би він в межах розумного, купив би!
Відповідь: Фотоапарат Прикольни фуджик, але то надто дорого обійдеться сама плівка-проявка. Тай до кожної камери треба "пристрілятися". Тож поки добре ним оволодієш - то вже викинеш 1000грн на плівку-проявку-друк. ІМхо краще "Київ" середньоформатний тоді. По-перше оптики купа, по-друге камера дешевша. П.С. Може хтось має непотрібний NіkоnF/F2 недорого?
Відповідь: Фотоапарат У мене сестра "захворіла" фотографією.Накупила купу журналів, шукає якийсь ВУЗ де вчать на проф.фотографів.Не підкажете, куди їй можна звернутися?
Відповідь: Фотоапарат Щодо до ВУЗІВ, то мабуть "чистих" спеціальностей по фотосправі немає. Знаю що в ЛНУ на факультеті журналістики читають курс по фотографії. Проте є багато фотокурсів, зокрема на вул.Курбаса,3; ще були фотокурси у студії "Фотовернісаж" -вул.Банківська, 3.
Відповідь: Фотоапарат Я б радив навчання у художньому якомусь вузі чи факультеті для того щоб отримати базові знання з композиції, кольорознавства, психології сприйняття і тп. трошки в стилях художніх розбиратися. Добре те, що в таких закладах багато уваги приділяють портрету (починаючи від боудови черепа - закінчуючи ростовими), анатомія, ракурси, світлотінь - все як в фотографії, так і в живописі. Також добре, якщо є рекламний ухил і навчать правильно подавати свою роботу, у "товарному" вигляді. Також грамотна робота зі шрифтами - теж не шкодить нікому. А чисто по ТЕХНІЦІ фотографування - з цим все простіше і можна навчити кожного і доволі швидко + потрібна практика (кому скільки - від людини залежить, але меж досконалості, як відомо, не існує). При серйозній художній освіті вистачить кілька разів перечитати інструкцію до фотоапарата + кончультація бодай на форумі з кимось, хто трошки більше досвіду має. Цього ІМХО достатньо і це є ідеальним варіантом. У Львові фаворитом худосвіти є ЛАМ + кілька факультетів в інших вузах (дизайн або архітектура в політесі, щось там в лісотесі є але я менше знаю)
Відповідь: Фотоапарат Отчасти я с тобой согласен. НО... обучение в ВУЗе оно конечно всеобъемлюще, но занимает очень много времени. Мне намного было б интереснее что-то вроде курсов или серии мастре-классов. Оно намного насыщеннее по содержанию, нет лишней информации и больше практики. Я вообще считаю что практика и критика намного важнее теории в фото, потому что как ты верно заметил "А чисто по ТЕХНІЦІ фотографування - з цим все простіше і можна навчити кожного і доволі швидко" а дальше остается тока творчество.
Відповідь: Фотоапарат Звичайно. Але то як сказати. Той же ж Мeдвeдeв на семінарі правильно розтлумачив дещо. Я от сам собі в голові трошки по поличках розклав: поки ти початківець і знаєш куди вдосконалюватись - ок, вдосконалюєшся. І можливо спочатку все ясно - отут різкості не вистачає, отут затемно вийшло, а отут засвітло, тут розмазалося... Отак і середній клієнт бачить насамперед технічну якість. На коротких курсах швидко вивалюють багато інформації, яка вже розжована і готова на втілення, але її не вистачить надовго і на все. Ну наприклад ти пройшов курс і тепер знаєш ніби-то всі "секрети": що краще робити теплий передній план на холодному фоні фоні, що світле на темному, а темне - на світлому, про "золоті" пропорції роскажуть, про завали горизонту і про 9-12°, про правило "S" в портреті і про класичну тінь з трикутником в портреті 3/4... ну і ще купу різнього може розкажуть... а може й ні... але головне що будуть вчити - те що в тебе в інструкції до фотоапарата написано (витримка-діафрагма, глибина різкості і іншу технічну грамоту). Є у нас десь такі курси? Чи такі мастер-класи? Чи такі учні, які прийдуть в таку школу і не будуть задавати питань, висвітлених в повній мірі у інструкції "фотіка"? Особисто я не знаю, але цікаво. Дивишся на фотку, бачиш, що щось не так, критики бачуть що щось не так, а що і чому пояснити не можуть... а у вузі достатньо часу, щоб свою теорію викладачі підкріпили твоєю практикою і помилками (твоїми і твоїх одногрупників). Правда і з вузами у нас не все ок... нажаль... і що робити ніхто так і не знає. Хіба вчитися "там" (закордоном), або по "їхніх" книжках і навчальних фільмах .
Відповідь: Фотоапарат Ще не пізно прочитати про те, як перевіряти камеру при покупці Якщо б мені дружина подарувала 40Д я б напевно образився (бо що б я з ним робив?). А от від Д3 не відмовився б :o
Відповідь: Фотоапарат правильно, вначале заморачиваешься про техничность съемки, но это быстро проходит... и дальше уже развиваешь вкус и видиние ситуации. Т.е. технические мастер-классы и курсы я исключаю сразу, а у нас к сожалению только такие и есть. тут ты спросил есть ли у нас курсы по технике или НЕ по технике? Все что у нас преподается насколько я знаю это основы владения фотоаппаратом при разных видах съемки да тут ты 100% прав... в обоих случаях
Відповідь: Фотоапарат 1) Берете з собою табличку для перевірки фронтфокусу/бекфокусу - перевіряєте. Як то робити читати тут, табличку роздруковуємо звідси 2) Фотаєте з закритим об’єктивом на витримці 2-3сек при чутливості 800-1600ISO і перевіряєте наявність битих/гарячих пікселів, скільки їх і де розташовані. Якщо кілька і по краях кадру - то ще може бути. 3) Також бажано перевірити чистоту матриці - на закритій діафрагмі сфоткати білий монітор при 100-200ISO, ато різне може бути... може тою камерою в магазині вже давно бавляться, або хтось її повернув :ninja: 4) Ну і головне - камера щоб була ціленька, гарненька, нова упаковка, гарантійка з голограмою, українська (або бодай російська) інструкція. Комплектацію перевірте повністю. 5) На об’єктиві (якщо з об’єктивом купуєте) не повинно бути подряпин, вмятин, пилюки і тп. Перевіряти камеру можна на свою карту пам’яті і результати ретельно повивчати вдома на компютері (але запишіть серійний номер камери, щоб потім вам дали саме протестовану). П.С. Я свої камери перевіряв "на місці" і по екранчику дивився, але для того треба добре нею вміти вправлятися, бо вам можуть не дати дві години в ній колупатися і розбиратися як там фотку приблизити
Відповідь: Фотоапарат dimalozz, дуже дякую Вам за поради! Шкода, що не я буду купувати камеру і не у Львові, а чоловікові буде лінь то перевіряти.. Але спробую його заставити