Фото поради

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Мих, 8 лип 2010.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я ж вже писав....

Є знимок. Беру і покращую різкість... без фанатизму. Загальний вид стає значно кращим. Добре проявляються деталі об"єктів. Ну просто супер стає. Застосовую вибрану різкість. Все супер. Тепер тре зберегти файл повністю. В процесі зберігання бачу, як різкість падає до стану, що був до того і якість фотки явно погіршується. І то немає значення, чи роблю "зберегти", чи "зберегти як".

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Во-во!
    І "насиченість" не чіпайте. Пожалійте юзерів.
    Анекдот про Бєлку, Стрєлку і Чукчу в космосі ж знаєте..?
    От і "погодуйте собак".
    Фотокамера - розумний пристрій. Кенони з кольорами потрафлять розібратися.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

От вам фотка:

Чим погана? Насиченість я не рухав, все природньо.

Додаю трошки різкості. Якість просто вражає. Шкода, що я того не можу показати.
    То просто не зрівняти. Там всі дрібні деталі на грибі видно дуже досконало, ну а коли зберігаю то фото, то отримую те, що ви бачите.
    Я не кажу, що воно зовсім зле, але не то.

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ну шо можна сказати? Користуватись для обробки лише Фотошопом, та й вже. Він, як правило, не підводить. Додано контурної різкості тим самим Фотошопом. Трохи надмір, але то я навмисне, для ілюстрації.

Останнє редагування: 13 лип 2010
    • Подобається Подобається x 3
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тим, що поклали на форум не її, природню, а "улучшену", якість которої дійсно "вражає" (с):
    Тому й раджу не вимудровувати, а показувати кадри, в которих "не рухав, все природньо"
    Або нести у відповідну гілку.

Останнє редагування: 13 лип 2010
  6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Потрібен недорогий фотобокс ("лайт куб") для "предметного" фотографування. Порадьте, хто користувався чи купував. Розмір предметів - від 5х5х5 до 50х50х30 см. Тобто, щось приблизно отаке:

7. Orlang

Orlang Member

Виникли 2 зустрічних питання:
    - світло вже якесь є?
    - бажання склеїти зовсім відсутнє?
    Сам повноцінно не користувався, але по відгукам колег: в SmartLight - основна проблема що через розсіяне м'яке освітлення втрачається мікроконтраст, й потребує придбання додаткового освітлення, але компактний та майже універсальний.
    Якщо світа нема можна розглянути такий варіант
    але він дорожчий й не складається.

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Клеїти - запросто. Але не хочу тримати в офісі об"ємний "ящик". Місця вистачає, але не подобається захаращення. Тому готовий складний варіант (а цей фотобокс - якраз нормально. Зробити складний самому - це морока, на яку часу не вистачить.

Додаткове світло -згоден абсолютно, тому думаю, зроблю ось що:

поверх куба буде стояти П-подібний стояк з алюмінієвого профілю, на якому кріпитиму 3 дешеві невеличкі рефлектори на "прищепках", зі звичайними лампами потужністю в 100 Вт кожна. Світитимуть 2 з боків, одна - згори. Однакові лампи дозволять без проблем отримати баланс білого.

Що стосується "мікроконтрасту" - мені здається, що просто неправильно встановлено світло. Крім вірно виставленого світла, варто додатково відкрити одну зі світлорозсіюючих стінок, і освітити предмет напряму - щоб з"явились невеличкі тіні - і тоді "мікроконтраст" з"явиться, якщо він потрібен.

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Колись цікавилась таким наметом. Дивилась на сайті одного магазинчику, де одразу було видно, як встановлювати світло і який буде результат. Виглядає непогано.

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Зробила слайд-шоу з весільних фото. В який формат його найкраще конвертувати для того, щоб додати на Ютуб? Які розміри і параметри?
    Відео на 7 хв. Поки що сконвертувала в mpg з найвищими параметрами, займає 3,1 Гб.
    Робила програмкою ProShow Producer. Там є опція залити відео на Ютуб, але після процесу конвертації мені вибиває помилку про неможливість додання відео на Ютуб.

11. Orlang

Orlang Member

Яка версія ProShow Produce? Тільки що спробував на своєму (4.1.27), все дуже гарно сконвертувалось, та залилось, єдне що при виводі коли після обирання "3aгpyзкa пpeзeнтaции нa YouTube" у вікні відобразилось наступне:
    може в вас модуль youtube не оновлений?

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

3.5
    Який модуль?

13. Orlang

Orlang Member

В ProShow Producer, який відповідає, за завантаження відео на ютуб, я ж скриншот навів... при обиранні "вывод" -> "загрузить видео на youtube" у цьому вікні з'являється напис (скиншот) з пропозицією що є оновлення для завантаження на ютуб, його й тре встановити для нормального завантаження.

А взагалі, ліпше вам оновити весь ProShow Producer, 3.5 застарий, поточний 4.5... якщо що, з лінком на свіжу версію допоможу.

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

У Вас же інша версія, тому і питаю, бо мені такого не видно. В мене тупо комунікат вискакує "Помилка завантаження" і все.
    Якщо маєте кряк до нього, буду вдячна ;) Бо вже скачала 4.5, думала, що тріал версією зроблю те, що треба, та й все. А воно мені до фоток додає захисну стрічку. А ще раз качати крякнуту не вийде, бо в мене нет на ліміт поки що :sad:

15. Sauer

Sauer Well-Known Member

Я не знав де написати, тому пишут тут: на вашу думку що краще купити Нікон Д5000 чи Д90?!...бо в них вроді і є різниця, але щось я не доїду повністю :dntknw:

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В D5000 поворотний екран є, в D90 мінімальна ISO - 200, але більша ємкість аккомулятора (і вага теж).

• Подобається Подобається x 1
  17. Orlang

Orlang Member

Дивлячись для чого вам фотоапарат і чим ви раніше знімкували і що будете знімкувати...
    D90 - кропнута аматорська камера вищого сегменту, D5000 - середнього сегменту.
    D5000 - ліпша для тих хто переходить на дзеркалку, більш зручніша, менша у розмірах менша по вазі, наявність поворотного екрану, але немає приводу фокусування, відповідно об'єктиви af-s.

D90 - більш професійна модель, підтримка мануальних об'єктивів, ліпше зроблений корпус, зручніший в керуванні, більше кнопок винесено на тушку.

Якщо розглядаєте kit-ові, то кіт в D90 кращий, хоча б за ФВ, якщо такий самий об'єктив додати до D5000, ціна майже зрівняється.

Одним словом, саме головне визначитись для чого ви будете його використовувати і які перспективи у фотографуванні ви для себе ставите, якщо будете в подальшому плідно займатись фотосправою - то D90, якщо ні, то D5000 може виявитись для вас зручнішим.

нічого подібного, в D90 - 100 - 6 400 ISO

• Подобається Подобається x 2
  18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

200-3200 (расширение до 100-6400)

19. Orlang

Orlang Member

З приводу апаратного та програмного ІSО згоден...

Тільки в D5000 те саме:
    Джерело - http://www.dpreview.com/reviews/NikonD5000/page2.asp

20. Sauer

Sauer Well-Known Member

Купив Д90 :good:. Балдю :dancer::gamer:.
    Прошу ще підказку: треба сумку (не дуже дорогу) - головне, щоб фотик лягав на бік (всі, що пропонуються то кладеться об'єктивом вниз).
    Дякую

а де твій аватар? :)