Форумні стереотипи: чи то правда, а чи ні?

Тема у розділі 'Життя форуму', створена користувачем Бійцівська Рибка, 7 січ 2009.

1. Ganna

Ganna Member

Абсолютно нормальний, якщо від початку поведінка нещира. Просто тоді вона корегується згідно обставин, якщо кажуть - "попит породжує пропозицію". Але такі метаморфози легко викриваються коли люди помічають суперечливість дописів або якісь конфліти у заявах дописувача.
    Якщо ж людина щира у своїх словах, то про яке порушення може бути мова. Єдине що може мати місце в такому разі - то лише ступінь відвертості, зпочатку людина освоюється трохи, звикає до середовища, а далі починає розкриватися все більше.
    Все залежить від того за чим людина прийшла на форум.

• Подобається Подобається x 10
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Люди залишаються людьми..
    Те.що з’явився інтернет і можливість спілкуватися на відстані,не змінило їх..
    Як не змінило в свій час поява телефонів,мобільного зв’язку...

3. Багіра

Багіра Well-Known Member

люди при віртуальному спілкуванні зовсім інші... зокрема, закомплексовані в неті більш розкуті і т.п. хоча людина уважна і розсудлива завжди розбереться хто є хто лише по написаному кимось тексту...

• Подобається Подобається x 6
  4. Romko

От,зустрінетесь на форумівці з усіма нашими,побачите,що я маю рацію...:)

5. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Ну, якщо так глибоко брати, то у реалі хіба не така сама картина? Круг тем для обговорення і ступінь відвертості цього обговорення дуже варіюється залежно від кола співбесідників. А якими вони будуть --реальними чи віртуальними, -- це, до речі, неважливо. Тому я якраз мав на увазі дещо інший аспект -- стилістику, ту саму "маску", "роль", про яку дещо несхвально відізвалися трохи вище по гілці. Знов-таки, якщо потреби у цих масках, тимчасових перетвореннях не було, -- не було б, імхо, і купи-купезної форумів, що є підчас антиподами далеко не тільки за тематикою; вистачило б і одного, просто дуже великого за розміром.

"Порушення" я використав у значенні "еволюція" :) Скажу за себе: з 1996 р., коли я почав віртуальне спілкування, мій стиль змінився. Звісно, не беру на себе нахабство екстраполювати власний досвід на усіх, але якщо стиль еволюціонує в реальному спілкуванні (а він еволюціонуе, бо ми міняємося з часом), то чому не еволюціонувати стилеві віртуальному?

...або не починає :mocking:

Ну, я виходжу з припущення, що приходять за спілкуванням "взагалі", якщо його недостатньо у реалі, або за спілкуванням у певному форматі, якщо цього формату у реалі недостатньо або важко отримати.

Але ж не заперечуватимете, що усі перелічені комунікації дещо доповнили традиційні форми спілкування?

Останнє редагування модератором: 12 січ 2009
  6. Багіра

Багіра Well-Known Member

та я купу раз переводила віртуальне спілкування в реальне:) ще з підліткового віку...і завжди я була здивована...
    але файне від поганого відрізняла... подруги дивувались,як можна такі знайомства заводити.. але я по одному допису можу про людину багато сказати, тому впевнена була в людях, з якими спілкуюся...

• Подобається Подобається x 9
  7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

як про себе прочитала.моя інтуіция мене ще ні разу не підвела .Зразу бачу з ким спілкуюсь і чи варто й надалі продовжувати

• Подобається Подобається x 8
  8. Romko

але люди лишиоись тими,ким вони є..
    З усіма їхніми чеснотами і недоліками і...ваганнями..і думками...

9. Ganna

Ganna Member

Не вистачило б одного, так не буває. Бо суспільство любить дробитися на угруповування за інтересами та смаками, ніколи наміри загнати всіх докупи не приводили ні до чого доброго. Важко спілкуватися у величезному об'єднанні. І одна річ - стиль мовлення, а зовсім інша - маска, інша личина яку обирає собі дописувач. Хоча часом через стилістичні оберти буває багато непорозумінь - "а ось тут Ви написали... Ви ж цим сказали..." і поїхало.

Ну то повністю міняє суть. Еволюція ето прєкрасно :)

Починає-починає :))) Хоче цього чи не хоче, але у своїх словах людина розкривається. Чим більше дописів, тим більше матеріалу для роздумів (флуд і спам не враховується, хоча також дуууууж характеризує) ;)

Десь так і є. Тільки дехто приходить дійсно спілкуватися - висловлювати свою думку, погляди, настрій, а також сприймати то від інших. А дехто як кажуть "себе показати" - подивіться ось Я, і вклоніться мені. Хоча всі хочуть щоб їх існування помічали і цінували на цій планеті, але обмежуватися тільки власною персоною - таких фокус вдається тільки "обраним" :haha:

10. mavka

mavka Well-Known Member

:) обговорювати нікого за спиною не стану, ясно ж й контролюю, щоб не пасти жертвою стереотипів. але Ви, Рибко :give_rose:, заскочили мене тим, як достойно й розважливо не для Вашого віку повелись, коли фсе село дружньо й радісно з улю-люканням на вас напало у перші дні перебування . усе ж таки Вам не 18 років :), о ні....
    вам всі дев"ятнадцять, бо ж як така юна особа змогла б інакше такі гарні дулі показувати - забирати карму будучи забаненою ?! :good:

мою симпатію Ви завоювали назавжди. :blush:, хоч стереотип у мене про юних 18-літніх дів десь блідою тінню існує.

11. Divcha

Divcha Well-Known Member

+1
    Якщо говорити відверто, ще й як еволюціонує! Мене, до прикладу, підкупив на форумі "галицький мовний стиль", і я із задоволенням вживаю ті цікаві слівця, що й інші форумляни, слідкую за чистотою мови. Хоча у реалі моя мова наповнена суржиком :sad: З одного боку це є проявом мого конформізму, бажання асимілюватися (може це й зле], бо так я, ніби, не є собою), а з іншого - саме в такому нвпрямку я хочу себе змінити.
    А от щодо тем та відвертості...Так само тримаюся загалу у темах, скажімо, історії, але первинною тут є особиста життєва позиція. Це не значить, що поза форумом я - інша людина. Просто середовище спілкування визначає, що і як можна сказати, а що ні (або добре подумати, перш ніж говорити). Може, зароблю цим дописом стереотип пристосуванки, але кажу те, що є:)

• Подобається Подобається x 7
  12. Max_

Max_ кл. москаль

Аха ) Но на специализированных форумах обычно есть трепологические разделы, на dwg.ru, например.
    (уважаемые модераторы, не сочтите за рекламу, этот ресурс ничего не продает/не покупает, там проектировщики общаются на строительные темы)

• Подобається Подобається x 4
  13. О, да! Это я помню. Если б Самойлович не обратил на это внимание, я бы смогла и дольше так делать.
    Просто произошла ошибка. Я могла, сидя в бане, ставить негативную карму (позитивную - нет). Потом у меня и эту возможность забрали. :sad:

• Подобається Подобається x 2
  14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та бо вона була не лише у вас, а й у всіх забанених тоді. Злякалися тяжких наслідків, що всі скористаються тою прогалиною. :)))

• Подобається Подобається x 1
  15. Romko

Мавко,я сподіваюсь.коли Ви заходите до кав’ярні,ви не починаєте на повний голос кричати,що кава - це помиї?

• Подобається Подобається x 3
  16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Нє, у мавки є свої теми... до зашіптувань. :)) :)) :))

Останнє редагування: 13 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  17. А вы напишите БОЛЬШИМИ БУКВАМИ, что это кав’ярня, а то "Львовский форум" и всё.
    Кстати, в кафешках продают далеко не только кофе. И холодец... тоже... :tongue:
    И забанили меня не за это, а за то, что Левандивка в очередной раз ко мне прицепился, я чуть не плакала :sad:. За кофе, кстати, меня вообще не штрафовали (потому что не за что :tongue:).

Кстати, а почему забаненым не разрешается ставить карму, смотреть профили участников, новые посты? Вроде бы должно запрещаться только писать. :dntknw:

Останнє редагування: 13 січ 2009
    • Подобається Подобається x 1
  18. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Шооо?:eek:В кав"ярні холодець?:eek:
    Ромко, Ви чуєте?:pull-pigtails:

19. А его сейчас нету. :ninja:
    Конечно же, там всё продают. И мяско, и сальцо, и салатики, и винцо, и дригли... :haha:

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А Ви ніколи не задумувались, чому цей розділ називається "Життя у кав'ярні"? ;) У нас ще колись теми столиками називались..

а де твій аватар? :)