Могла би, якби вона де була. Я людина всеядна. Люблю різні слимачки їсти і інші морські потвори, як каже моя братова словачка. А так, Карабіне, то така паляничка мексіканська.
Від цього потрібно й відштовхуватись..Їжа і харчування не має бути якимось культом,чи ще чимось, ми їмо,аби жити , а не навпаки...Хоча не можна переоцінювати також насолоду від отриманої їжі...Навіть саму просто їжу на парі ( я тим зараз бавлюсь ) можна приготувати смачно...І ще я для себ відкрила стеблеву селеру, правда привозять до нас її з Европи, але яка ж то смакотинь.....Вдень обов"язково з"їдаю миску салату з оливковою олією (даю не багато бо дорога вона дуже).... каші теж обов"язково в першій половині(на сніданок) і далі салатики знову і смузі якісь фруктові, зараз є чорниця,то з неї готую смузі можу дати знежирений кефір, м"яско тільки на пару, або тушковане (літом майже не їмо м"яса) рибка запечена з лимоном, картопелька відварена 1-2 рази в тиждень... сир ( влітку він смачний)... ну і хліба не їмо вже десь кілька місяців....цукор нажаль годі виключити,то як наркотик, і ще моє професійне спробувати крем на смак мушу,хоч не хоч....
нажаль цукор є наркотик. Тому і виключити його вам важко, бо він спонукає до вживання ще більше. Я відмовилась і перейшла на фруктозу, але в дуже обмежених кількостях, в розумінні тої що штучно добута. А так, то цукор отримую з фруктів. Доречі, я дуже люблю рисові хлібці з арахісовим маслом (його я роблю сама, просто беру арахіс, підсушую і в блендері до консистенції масла) і бананом. Один такий канапка із склянкою кефіру і я на сьомому небі.
ЩОсь таке цікаве,треба собі спробувати...А рисові хлібці я не люблю, вони такі повітряні, я їх не їм...а їм злакові хлібці,вони не такі повітряні і місять багато висівок і трав всяких...
Так я злакових культур не вживаю. Окрім чистої, неочищеної вівсянки. Я люблю ті рисові, за їх повітряність.
Олю, слово "смузі" (smoothie) , пішло від слова smooth, що означає однорідний, гладенький. А слово коктейль тут вживають тільки для алкогольних напоїв, де все намішано. А взагалі, українці (не знаю з якої причини) понабиралися тих модних словечок з англійської "смузі", "фреш", "інгрідієнти", "вікЕнд", та ще й часом не в тому значенні, яке воно є в англійській мові ( як останнє). Сумно. А є ж свої зрозумілі відповідні слова.
От, а поки я робила мостики, вдалось також спекти пляцочок. Знизу тонеееесеньке пісочне тісто, на ньому шар вершків з ваніліновим цукром, далі грушки скибками, а залите все це діло помаранчовим желе, аби додати кислинку.
В мене все просто, тушкую м"ясо,за цле літо мабуть перший раз.....зараз буду варити овочеву зупку з тюфтельками, салати нароблю, і баааааагато чорниці з нежирним кефірчиком. Смакота!!!!!!
У мене період помідоровий. Помідори в салатах, помідори без салатів, помідорові канапки з оселедцем ( ммм, страшенно люблю таке поєднання ), помідорові зупки, соуси помідорові, помідори з помідорами. Ох, добре що ми зовнішньо не перетворюємося на те що любимо їсти ). Цікаво, про що може свідчити така надмірна літня любов до помідорів? ну, крім того, що влітку вони більш доступні і смачніші ) ?
Я так люблю помідори, що їм їх з кетчупом, і запиваю томатним соком! Не слухаймо всяких вчених, їжмо -наздоров'я!