Форумне меню!!!

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Dzeko, 2 сер 2011.

  1. Redhotchilly

    Redhotchilly Well-Known Member

    Влітку експериментуємо кожен день. Мій чоловік української кухні не їсть, то вже і забула про салати з майонезом. Часто купюю свіжі морепродукти і рибу- готую з білим вином і лимоном. Салати зі свіжих овочів, заправлені оливковою олією, бальзамічним оцтом або гірчицею в зернах.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Мда, так ніби ото українці ті майонези тисячу років їдять. Тьху, вийшли ми всі з совка, а совок з нас не повиходив. Ну скільки можна плутати нашу традиційну кухню з кухнею, адаптованою під планову економіку СРСР?
    Навіть деякі люди, які дуже добре розуміються на кухні, зокрема на нашій рідній галицькій, роблять банальні помилки. Читаю ото постійно на "Посиденьках", мовляв карманадлі - то по нашому відбивна. Та тіпун вам на язик. Ніколи в житті карманадлі не відбивали в товщину паперу, як то з відбивною робиться (злегка відбивані, як битки), і не обмакували в клярі! Або в булці, або по смаженню підтушковані в соусі!
    А той самий майонез? Та то запозичення спочатку французьке, а потім до нього такий інтерес підкріплений тим, що в радянські часи був ажіотажний попит. А попри те галицька кухня знає сотні рецептів салаток - власне питомо тутешніх - з олією, сметаною, цитриною, гірчицею чи іншими заправками без майонезу.
    Народ, научайтеся трохи і своєму, але научайтеся, а не стереотипи відтворюйте!
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. Redhotchilly

    Redhotchilly Well-Known Member

    Я цікавилась галицькою кухнею, і згідна з вами про совкові псевдорецепти. Але на жаль, коли ідеш вгості, то переважно "шуба, олів/є і салат з крабових палочок" - це стандартний набір.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Coffe13

    Coffe13 Дуже важлива персона

    Несподіваний бананово-сирний експеримент:
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Печінковий паштет з вишнями та петрушкою (в морозилці ще не скуштовані з грибами і морквою з вершковим маслом )

    [​IMG]

    [​IMG]

    Відбивні з вишнями

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 7
  6. Finya

    Finya enjoy the silence

    Обожнюю кінзу) А от базилік - навпаки.
    Що б не стояло на столі - саме ці салати розходяться найшвидше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Варенички :nyam2: DSC05954.JPG
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. manur

    manur Well-Known Member

    Шуба, олів"є, з крабових паличок - рідко смакує (мені). Квашені помідори (бажано бурі або зелені), квашені ж огірки і капуста - і мені більш жодних салатів не тре:)
     
  9. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Пампушки з часником

    DSC06000.JPG DSC06003.JPG
     
    • Подобається Подобається x 5
  10. prius

    prius Well-Known Member

    А де борщ?
     
  11. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Був і борщ. Але поки я фоткала би той борщ, то вже пампушок не було б :)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  12. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Пиріг з сиру ,шпинату, щавлю та петрушки
    DSC08729.JPG DSC08738.JPG
    Тісто:
    125 г вершкового масла
    250 г борошна
    1 яйце
    дрібка солі
    Начинка:
    По одному пучку шпинату, щавлю та петрушки
    3 яйця
    400 г сиру (творог)
    1 ст.л лимонного соку
    сіль
    паприка

    Холодне масло дрібно порізати і перетерти з борошном, додати яйце і швидко замісити тісто.
    Сформувати диск,завернути в плівку та покласти до холодильника на 30 хв.

    Включити духовку на 175 град.

    Сир перетерти з жовтками та соком.
    Зелень промити, обсушити і нарізати.
    Змішати з сиром.
    Білки збити та обережно ввести до сиру

    Тісто розкачати , роз"ємну форму змастити маслом і викласти тісто формуючи високі бортики.
    Вилити начинку,розрівняти, загорнути бортики тіста на начинку(у мене не вийшло, бо форма була більша ніж треба)
    Випікати 30-40 хв.

    Пиріг соковитий , смачний . з доступних продуктів і готується легко.Можна їсти з сметаною :nyam2:
    У кого немає роз"ємної форми випікайте у звичайній вистеливши її пергаментом. Тоді витягти пиріг буде без проблем.

    Смачного!
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  13. prius

    prius Well-Known Member

  14. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Пампушки з часником

    Дуже пухкі, м"які, ніжні ,ароматні пампушки
    450 г борошна (просіяти)
    240 -250 мл води
    25 г цукру
    1 ч.л. солі.
    1 ч.л.лимонного соку
    2 ст.л. олії
    7 г сухих дріжджів
    1 яйце для смазки.

    Для часникової заправки
    3великих зубчика часника
    0,5 ч.ложки солі
    2 ст.ложки олії
    50мл холодної кип"яченої води

    Замісити тісто. Вийде трохи липкуватим але дуже еластичним і приємним на дотик.
    Викласти в посуд змащений олією, накрити плівкою і дати підійти 90 хв.


    Духовку розігріти до 180 град.

    Тісто злегка обім"яти і сформувати 16 кульок

    Затянути плівкою і дати підійти ще 30-40 хв.

    Змастити яйцем.
    Поставити в духовку і випікати 20-25 хв.


    Гарячі пампушки полити часниковою заправкою .
    Смачного!
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  15. prius

    prius Well-Known Member

    @Alias дуже дякую
     
а де твій аватар? :)