Формування характеру...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Un.Known, 30 чер 2010.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Оля колись розказувала про своє дитинство і шкільні роки. Я не дивуюсь. Це молода,жива,привітна дівчина...під захисним панцирем...на чому вона й наголосила в цій темі

• Подобається Подобається x 2
  2. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Проскіпати і забути. А там, гляди, в Рибки думка і зміниться :) і характер трошка за одно ;)
    Бо треба до чогось прив"язати. Точно з таким самим успіхом можна прив"язати до статі, професії чи кольору очей.

---------- Додано в 08:11 ---------- Попередній допис був написаний в 08:07 ----------

Во видите. І Ромко підтвердив шо молодість рулит. А на себе наговорювати то всякий деколи любить :)

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ромку, я пам"ятаю, і я розказувала, що і я певний час такою була.

Тільки якщо вона пустилась до самоаналізу і вже сама розуміє причини певних рис свого характеру, то мала б його продовжувати. І вилізати з панциру.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

я обєднав цю тему з темою Фореста Етап14. Дуже нормально б вийшло.

5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Як каже одно езотерична вчення "позвольте собі бути собою, а іншому бути іншим". В кожного з нас є свій панцир. Тільки не кожен має сміливість то визнати :)

6. Un.Known

Та прошу дуже.

Тільки отой панцир інколи заважає. Принаймі кругозору. Бо якщо на все дивтись з панциря, голови не висовуючи, то видно тільки те, що панцир дозволяє.

• Подобається Подобається x 1
  7. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Не зовсім. Видно все. Питання в сприйнятті побаченого. А сприймаємо ми життя так як нам самим зручніше в конкретний момент.
    З моїх спостережень - спроби різко змінити людину - справа важка, невдячна і небезпечна. Будь який тиск ззовні викликає внутрішній супротив і часто приводить до протилежного результату. А навіть коли і вдаєтьяс шось поміняти, то наш "піддослідний" виявляється не готовим до нового світобачення і набиває собі болючі шишки на чолі. Людина має змінитися сама і зробить то саме тоді коли воно їй буде потрібно і вона буде до того готова. А тому хто стоїть збоку і має бажання допомогти треба уважно слідкувати і непомітно підставити плече в важкий період самозмін.

8. night

night Well-Known Member

я б сказала що менталітет у нас такий. Покоління за поколінням йде виховання без врахувань сучасних тенденцій,змін у світі, підходу до виховання дітей. Наші батьки росли при комунізмі. Там були геть інші убежденія так сказати. Це вони намагались, намагаються перенести на свої дітей.
    Непривітність в нас я думаю від бідності. Формується зависть, злоба до багатших, кращих. Нас не вчать конкурувати, розвиватись. Нас з дитинства вчать завидувати. Словами" а подивись як у сусіда", "ото люди живуть ,а ми..."вбивають в дитячі голови що треба дивитись як інші живуть, а що робити щоб жити краще зазвичай забувають сказати.
    Звідки недовіра...А як в нашій державі можна хоч комусь і в чомусь довіряти.Прозорості немає практично в жодній сфері життя. З дитинства нас вчать бути обережними, обачливими, шукати підводні камені всюди. Бо не може нас бути щось якісне, хороше і дешево чи безплатно. Дальше та недовіра підтверджується при поступанні у ВУЗи (поступає хто хитріший і багатший), дальше працевлаштування (випробувальний термін і слова ви нам не підходите. Попрацювали задурно).

9. Un.Known

Та не хочу я нікого міняти. Просто раджу голову трохи більше висовувати, принаймі.
    Це Ви про мене?

Я росла при комунізмі, і Рибка спокійно могла б бути мені донькою - моїй власній 18.

Тільки не можу сказати, що я на неї щось переношу, оскільки я сама і при комунізмі непривітною не була.

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Не можу погодитись про метналітет і т.д.

Труднощі роблять замкнутою тільки слабку людину. Сильну людину вони вчать, дають досвід. Більше того, сильна людина знаходить задоволення від боротьби з труднощами. Деякі з них, найсильніші, навіть свідомо шукають ті труднощі, щоб перемогти.

До мене приїхала мама. Хоче піти в гості до тещі (живуть поряд). Я відсилаю півгодини тому п"ятнадцятирічного сина в магазин, щоб купив десяток тістечок, до чаю в гостях. Дружина каже - "Ні! Зараз спека, тістечка зіпсовані!".
    Ось вона - недовіра! :)))

Я посміявся і кажу синові - коли купуватимеш, обов"язково скажи продавцю, і обов"язково весело - "дайте мені чек, будь-ласка, щоб ми могли його віддати слідчому прокуратури, якщо раптом отруємося." :)))

Ну, побіг він - магазин недалеко...

За 10 хвилин приніс він тістечка і розповів - коли він попросив їх, продавчиня зважила і дає йому. І тут він сказав про чек саме так, як я навчив - весело і впевнено.

Реакція була смішна! Продавчиня вся затрусилася, миттю хапнула назад ті тістечка, ласкаво сказала - "ой, я зараз свіженькі принесу, ще смачніші" - і побігла кудись. Принесла, дешевші і смачніші. Очевидно і свіжіші, бо холоднючі. :haha:

Ото він їх приніс - і зараз ідуть до тещі в гості. :haha:

===================
    Так, все життя - то боротьба. Але боротися можна по-різному... Можна скиглити і жаліти себе, що обдурили, що відмовили і т.д., чи можна злитися на весь світ, а можна - просто сміятися зі злої частини того світу...

• Подобається Подобається x 6
  11. night

night Well-Known Member

Аж ніяк. Я навіть не уявляю скільки Вам років. Не маю звички дивитись інфу про людину. Цікавіше її за дописами розуміти а не прив'язку до віку робити.

12. Un.Known

Ну чому тоді така категоричність?

Отак і взяли і покосили одною косою ціле покоління батьків. Тільки дивно, що Ви - привітна, моя доня - також, а Рибка вважає себе непривітною (деколи так і є).

• Подобається Подобається x 3
  13. night

night Well-Known Member

Які б сучасні не були батьки все одно є ніша де проявляється совок, комунізм, називайте як хочете. Моя мама сучасних поглядів людина. Але інколи як видасть щось то я в шоці. для прикладу: не фарбуйся бо це шкідливо, чи займатись активно спортом може пошкодити.Прикладів можна навести багато. А це все за комунізму вбивали в голову . Та і знання про фізіологію людини, хімію і т.д. були значно слабші

14. Un.Known

То це Вашої мами особливості, не її покоління.

:) Вперше чую.

За комунізму на кожному кроці агітували здавати норми ГТО.

І якщо чесно - то не була одна з найгірших рис совка, чи не так?

15. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Комунізм тут ні при чому. Так було і буде завжди. В любій країні і любій культурі міняються погляди і традиції і батьки завжди будуть підтримувати то шо було раніше.

16. Максим

Максим Well-Known Member

17. Полковник

Полковник миється в бані

18. -
    - собственные качества (реальные и вымышленные) всегда привязываются к национальности, если человек убеждён, что у его национальности вообще какие-то особые качества. И в этом есть часть правды - зависимость от окружения. Вырос человек весёлым и приветливым - скорее всего, родители его весёлые и приветливые - окружение формирует характер, но и друзья такие же - (характер выбирает окружение). Соответственнно, у такого человека есть все основания считать (может, напрасно) что большая часть его соотечественников такие как он.

Смешнее, когда наоборот. Прочитав, что "украинки красивые/украинцы сметливые-и-зажиточные/русские особо-духовные-умом-непонятные" человек не глядя ни в зеркало, ни в глаза собеседников, начинает себя считать таким же :)

19. Un.Known

Хотіла написати, що Ви також узагальнюєте, поки не спотикнулась об слово "если".

Виходить, Рибка переконана, що особлива риса українців - непривітність?

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Дык Россия же сама настаивает на том, чтобы чтить своих (исключительно своих) классиков - поэтому-то тютчевское "Умом Россию не понять..." и незабываемо. :)))

а де твій аватар? :)