Хитра відповідь але не точна, собору в такій близькості до мене не було . До речі, про який собор йдеться?
мені нагадує скверик, де я своїй майбутній дружині зробив речення. на тій вул. обласне управління освіти, нє? (вул Просвіти, по-моєму)
Між Підвальною і Винниченка є скверик... з нього мало б бути видно і Домініканський собор (як то кажут зі спини) і ратушу... Нє? Ну або з одного з будинків на Винниченка чи там на перетині з Лисенка
Не вилазив я нікуди. Стою собі на тротуарі, фоткаю... Гаразд. Загадку можна вважати розгаданою, а переможцем того, хто першим вжив слово "Винниченка". Бись не доколупувалися зізнаюся, що фото зроблено з попід входу в останній будинок на цій вулиці, мені відомий як інститут метерології і стандартизації та НВО "Система". Наступний лот - дуже патиката, мабуть найпатикатіша вулиця в цьому гарному місті. І не забувайте про правила.
Та чекайте, не встигаю постити Ну ок, розгадали то розгадали. Тримайте наступну До речі, як вважаєте, на вершечку середнього будинку то таке велике лице, чи просто плями так поробилися? Я це побачив вже на фотці, здивувався...
Це дійсно обличчя дівчини. Будинок цей виходив на двір буцигарні, зараз там міське управління міліції (вул. Бандери). За легендою, в цій буцигарні відбував покарання хлопець, який вбив свою наречену, як раз це і є її портрет. Як додаткове покарання кожного дня на прогулянці він мав бачити цей образ. На жаль не пам'ятаю деталей, можливо хтось підкоректує чи додасть. А фото зроблено з вул. Коперніка - десь між магазином "Файна пляшка" та кіосками.
Незле, незле. Навіть враховуючи досвід з швидких розгадувань минулого сезону, скажу, що не сподівався настільки швидкої відповіді. Справді, це саме те місце, ось загальніше: па-сталічьнаму палкавая чи то пак палочная, хоча ні, краще мабуть палкаватая... Хм.. знову щось не те Коротше патик це палка, а вулиця на якій виросло стільки аномальних патиків - однозначно патиката. Наступний об'єкт - одна з головних вулиць, яка на рідкість не загаджена дешевими кольорами одноповерхових фасадів малих підприємців. Де стояв Ваш фотограф?
Це вул. Мечнікова. Поворот з Личакіської. Фотограф на розі біля церкви Петра і Павла. Або на колії, судячи по відсутньому транспорту - такий маневр цілком можливий
Фотограф сидить а автівці на вул. Грушевського. У зеркалі відбивається п-кт Шевченка, 32 "Кредобанк".
Ще би А я вже бува подумав, що будете приколюватися, мовляв, де би це могло бути, таке загадкове місце?!... Ока, тепер дещо складніше - мабуть останні, а як ні, то у всякому разі одні з останніх австрійських трансформаторних електричних розподільників - унікальних електроприладів, що не тільки понад 100 років служили багатьом поколінням, але і непогано доповнювали архітектурний характер міста, щось на кшталт телефонних будок у Лондоні, з єдиною різницею - в британській столиці їх реставровують, виносять на майки, каталоги, сувеніри і прапори, а у нас - терміново нищать і змітають, як позорне доповнення до ще не пофарбованих в яскраві дитячі кольори та оснащені металопластиковими вікнами кількавікові кам'яниці. До речі, на фото теж одна з кам'яниць у комплексі, що зберіг автентичний колір впродовж австро-угорської, польської, німецької та радянської влад. Підозрюю, що в найкращих традиціях нинішньої бургомістрії і її скоро помалюють у канарково-жовтий або кроваво-поносний. Сперечаємось? P.S. Заміна дерев'яних вікон ручного профілю на ультрасучасні квадратні металопластикові , з обов'язковою наліпкою "Рехау" чи щось таке вже розпочалася