Forest'ові фото Львова (Фотоконкурс для львів'ян)

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Forest, 3 кві 2008.

1. Forest

Forest Moderator

Хитра відповідь :) але не точна, собору в такій близькості до мене не було :). До речі, про який собор йдеться?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

мені нагадує скверик, де я своїй майбутній дружині зробив речення.

на тій вул. обласне управління освіти, нє? (вул Просвіти, по-моєму)

3. Зануда

Зануда така зануда

Що зробили? Переведіть. :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Між Підвальною і Винниченка є скверик... з нього мало б бути видно і Домініканський собор (як то кажут зі спини) і ратушу... Нє?

Ну або з одного з будинків на Винниченка чи там на перетині з Лисенка

• Подобається Подобається x 3
  5. Форесте, та я пожартувала! Звідки мені знати, я у Львові не була. :))

6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Cпуск з високого замку дикими доріжками зі сторони між пожежною частиною і ляльковим театром?

• Подобається Подобається x 2
  7. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

По моєму він на дерево виліз

• Подобається Подобається x 4
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Форесте, злізайте з дерева, ми вас засікли... і біжіть за півом.

• Подобається Подобається x 4
  9. Forest

Forest Moderator

Не вилазив я нікуди. Стою собі на тротуарі, фоткаю...

Гаразд. Загадку можна вважати розгаданою, а переможцем того, хто першим вжив слово "Винниченка". Бись не доколупувалися зізнаюся, що фото зроблено з попід входу в останній будинок на цій вулиці, мені відомий як інститут метерології і стандартизації та НВО "Система".

Наступний лот - дуже патиката, мабуть найпатикатіша вулиця в цьому гарному місті. І не забувайте про правила.

10. Peri

Peri Well-Known Member

личаківська)

зроблена приблизно на повороті трамвайної колії

11. Forest

Forest Moderator

Та чекайте, не встигаю постити :)

Ну ок, розгадали то розгадали. Тримайте наступну :)

До речі, як вважаєте, на вершечку середнього будинку то таке велике лице, чи просто плями так поробилися? Я це побачив вже на фотці, здивувався...

12. Що воно? о_О

13. Це дійсно обличчя дівчини. Будинок цей виходив на двір буцигарні, зараз там міське управління міліції (вул. Бандери). За легендою, в цій буцигарні відбував покарання хлопець, який вбив свою наречену, як раз це і є її портрет. Як додаткове покарання кожного дня на прогулянці він мав бачити цей образ. На жаль не пам'ятаю деталей, можливо хтось підкоректує чи додасть.
    А фото зроблено з вул. Коперніка - десь між магазином "Файна пляшка" та кіосками.

• Подобається Подобається x 5
  14. Forest

Forest Moderator

Незле, незле. Навіть враховуючи досвід з швидких розгадувань минулого сезону, скажу, що не сподівався настільки швидкої відповіді. Справді, це саме те місце, ось загальніше:

:) па-сталічьнаму палкавая чи то пак палочная, хоча ні, краще мабуть палкаватая... Хм.. знову щось не те :) Коротше патик це палка, а вулиця на якій виросло стільки аномальних патиків - однозначно патиката.

Наступний об'єкт - одна з головних вулиць, яка на рідкість не загаджена дешевими кольорами одноповерхових фасадів малих підприємців. Де стояв Ваш фотограф?

15. Зануда

Зануда така зануда

Це вул. Мечнікова. Поворот з Личакіської. Фотограф на розі біля церкви Петра і Павла. Або на колії, судячи по відсутньому транспорту - такий маневр цілком можливий :)

• Подобається Подобається x 6
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

коло церкви Петра і Павла, могили патріарха.

17. Forest

Forest Moderator

Мо-лод-ці! Мо-ло-дці! Мо-ло-дці!

Враховуючи, що на носі свято, дам щось легеньке:

18. Зануда

Зануда така зануда

Фотограф сидить а автівці на вул. Грушевського. У зеркалі відбивається п-кт Шевченка, 32 "Кредобанк".

19. damast

damast New Member

^^^^^ Підтримую:)

20. Forest

Forest Moderator

Ще би :) А я вже бува подумав, що будете приколюватися, мовляв, де би це могло бути, таке загадкове місце?!...

Ока, тепер дещо складніше - мабуть останні, а як ні, то у всякому разі одні з останніх австрійських трансформаторних електричних розподільників - унікальних електроприладів, що не тільки понад 100 років служили багатьом поколінням, але і непогано доповнювали архітектурний характер міста, щось на кшталт телефонних будок у Лондоні, з єдиною різницею - в британській столиці їх реставровують, виносять на майки, каталоги, сувеніри і прапори, а у нас - терміново нищать і змітають, як позорне доповнення до ще не пофарбованих в яскраві дитячі кольори та оснащені металопластиковими вікнами кількавікові кам'яниці. До речі, на фото теж одна з кам'яниць у комплексі, що зберіг автентичний колір впродовж австро-угорської, польської, німецької та радянської влад. Підозрюю, що в найкращих традиціях нинішньої бургомістрії і її скоро помалюють у канарково-жовтий або кроваво-поносний. Сперечаємось?

P.S. Заміна дерев'яних вікон ручного профілю на ультрасучасні квадратні металопластикові , з обов'язковою наліпкою "Рехау" чи щось таке вже розпочалася :)

Останнє редагування: 4 січ 2010
а де твій аватар? :)