Forest'ові фото Львова (Фотоконкурс для львів'ян)

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Forest, 3 кві 2008.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

З повітряної кулі? :haha: (це перше, що прийшло в голову :shy:)

• Подобається Подобається x 4
  2. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Якось тематика розпізнавання світлин звелась не до розгадування зображення, а до того звідки і яким чином. Достатньо було запитати, яка це частина мікрорайону Львова... і не справа у призовому пиві, а щоб вкотре зустрітись і обговорити деталі ))

• Подобається Подобається x 5
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, в першому дописі писалося про те, ЩО вгадувати.
    Ось.

• Подобається Подобається x 3
  4. Forest

Forest Moderator

Якби хтось взяв гуглмапс, поклав на вулицю Миколайчука ліню а потім подивився куди вона показує, вже би знав частину міста, з якої зроблене фото. Також думаю, що Гугл мапс допоміг би провести лінію між дахами, чи іншими об'єктами, що розташовані на фото і розташовані один за одним зображеними на фото. Ця лінія і вкаже на місце, де стояв фотограф. Але говорити мабуть легше :) Якщо так - вважатиму це фото першим нерозгаданим за історію конкурсу.

• Подобається Подобається x 1
  5. Molv

Molv New Member

А-а-а-а... Вул Миколайчука повертає під значним кутом.
    По дахах пряма не кладеться - за верхи високих будинків зачіпається:mocking:
    Ну... Десь там, де Опришківська.:mocking:

6. Forest

Forest Moderator

Сьогодні Чистий четвер. Мабуть таки сам час зізнатися, що я ніколи не даю фотографій, які неможливо відгадати. Звичайно, більшість фоток вимагають трішки розумової зарядки, це вже стала умова та запорука цікавості конкурсу. Хоч мені і важко збагнути, чому цю фотку не розгадано дотепер, спробую продемонструвати шлях, яким, як я планував (і, зрештою, підказував) підуть шановні форумляни. Отже беремо вихідну фотографію та знаходимо два об'єкти, що стоять один за одним (принцип прицілу та "мушки"):

Об'єкти я вибрав на свій розсуд, це можуть бути будь-які два чи три інших, що стоять у ракурсі фотографа на одній лінії.

Далі відкриваємо гугл мапс (це може бути і звичайна мапа) і знаходимо ці об'єкти. У даному випадку це, як слушно підказала Натка, БЦ "Леополіс" та останній будинок праворуч від вулиці Миколайчука, яку чітко видно на фото:

Ну якщо Ви дотепер не вгадали, що за білі полоски, то давайте приблизимо мапу:

Ну що, відгадка потрібна? :)

7. Forest

Forest Moderator

Хтось насмілиться на відгадку?

8. romhavr

romhavr Well-Known Member

Це місце на гірськолижній трасі ліворуч Шевченківського гаю?

• Подобається Подобається x 2
  9. gryvul

gryvul Well-Known Member

Там якраз стежка перетинає цю трасу. Але я б не вгадав, бо не Ґуґлюся із компасом. а так просто також не вгадав.
    Хоча була там в когось версія "Знесіння" (і Кайзервальд було), але їх названо неправильними. Загадуване місце все ж є частиною Знесіння-Кайзервальду. Я після заперечення виключив дані версії, а на мою думку, треба було просто вимагати уточнення місця на Знесінню.
    З іншого боку, на цих вихідних буде бігати по Львову Форест із фотіком, так що з вівторка-середи будуть нові загадки...

10. Forest

Forest Moderator

ваааххх!! :) Вітаю :)

перепрошую, але такого не було. Просто я їх проігнорував, бо не відповідають умовам конкурсу. Так само я ігнорую відгадки типу "Львів", "Земля" ітд - вони хоч і правильні, але не відповідають умовам конкурсу.
    Гарно у Вас працює логіка! Оголошуєте полювання? :) Ок, боячись ствердної відповіді, наступне фото вішаю вже. Нагадую, що умови незмінні.

11. gryvul

gryvul Well-Known Member

А найгірше, що цією вуличкою я ходив... Але не пам`ятаю, де вона є!
    Щось таке, як з Шевченківського гаю повертатися ввечері, після гаївок додому... Бо біля Цитаделі якось не так...

12. romhavr

romhavr Well-Known Member

Ну, ні, я не відгадав, тільки описав вказане місце. Після такої підказки (а власне показу самого місця) було неважко.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

це вул. Лісна?

14. gryvul

gryvul Well-Known Member

Олька права. Поки я перевіряв, чи так воно є, то вже і відгадали... А вже вчора на тій вуличці було набагато більше машин... Хоча певний час збивав із правильного шляху освітлений будинок справа, де на вікні виглядало щось таке, як малюнок (як на церкві???). А виявилося, що то такі дзеркальні вікна, які відбивають всю навколишню картинку...

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Місце з якого сфотографовано не можу точно сказати, бо давно там не була, але мені здається, що на куті з вул. Лисенка.....або вище...... ну Форесте, поправте мене....

16. gryvul

gryvul Well-Known Member

Ні-ні. Навпаки згори, зі Знесіння є сходи і стежечка. А саме ця вуличка виходить на Солодку, на 37 школу, і тоді на Личківську. На Лисенка там дорога не йде. А між двома машинами вчора стояла якась там фольксвагонка...

17. Forest

Forest Moderator

Так, Олька, так. Пити нам пиво. А як відгадаєте це - пити нам два пива.

Дві знимки фактично з однієї точки. Де ця точка?

Останнє редагування модератором: 21 кві 2009
    • Подобається Подобається x 4
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

не знав, не відав, Форесте, що ви паркуром займайтесі.......

• Подобається Подобається x 8
  19. Полковник

Полковник миється в бані

Эта точка находится, во-первых, на крыше,
    во-вторых, эта крыша находится между крышами, запечатленными на верхнем и нижнем снимками.
    Пъём пиво?

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та то, певно, сходи, по яких із кайзервальду на Лісну виходиться. :)))

а де твій аватар? :)