Точна теорія багатоклітинних організмів ще не скоро з'явиться, бо ще немає теорії однієї клітини. Будь-який опис фізичної системи зводиться до описання її еволюції. Щоб зрозуміти, мабуть, треба зайнятись вивченням теоретичної фізики. Словами це важко пояснити. З Геделя нічого не слідує по відношенню до фізичної теорії, бо фізика не грунтується на математичній логіці, а на законах фізики, які не є законами логіки. Закони логіки є законами мислення, а закони фізики є законами еволюції фізичних систем! Це абсолютно різні поняття!
тобто формули з фізики вгадують за рахунок експерементів і навіть не намагаються якось теоретично їх отримати?.. точніше якщо ви можете у фізиці обійтися без логіки, тоді фізика може не грунтуватися на логіці... опишіть тоді точно і повно що таке електрон, тільки при використанні інших понять пояснюйте і їх... мабуть...
Формули отримуються теоретично, але не з теореми Геделя і не з формул математичної логіки. Для цього є методи теоретичної фізики, які розроблені фізиками, а не математиками. Фізика грунтується на логіці, але це не математична логіка, а логіка фізичної еволюції. Повне описання знайдете тут. Якщо словами, то електрон є ферміоном з спіном 0.5, тобто одночастинковим збудженням електронного поля, яке підкоряється статистиці Фермі-Дірака. Електрон є лептоном, тобто він бере участь лише в електромагнітних взаємодіях. Маса електрона 9,1.10^-31kg...
я такого не стверджував.... які використовують математичну логіку - твердження, наслідки, заперечення, тотожність, істинність, неможливість істинності двох взаємовиключних тверджень... читаю... напів-жарт: яблуко- це об'єкт з яблуні, тобто один з багатьох об'єктів, які на ній є, який підкоряється законам Ньютона. яблуко є фруктом, тобто його можна їсти. маса яблука різна... а якщо серйозно, то якби ще здійснити опис всіх інших понять чи об'єктів, які ви використали, то получилось би що електрон - це об'єкт, або електрон - це електрон, або електрон - це певний стан психіки...
Ні, електрон є саме те, що описав я, а не те, що написали Ви. Доводити не буду, бо, якщо знатимете, що таке електрон, тоді й сам пересвідчитесь. Філософія теж не є основою фізики, бо фізика має в собі свою власну основу!
ви могли не погодитися з третім описом, а перші два точно правильні...можливо не зовсім конкретні.. але ж ви також не зможете всі варіанти описати не знаю звідки це, але якщо взяти якесь визначення і почати пояснювати всі слова, які там є то в кінцевому випадку вийде, що "вода водяниста" або "масло масляне" там є тільки опис системи часток, а не що таке конкретно електрон...
Я подав лінк, де є повне описання, що таке електрон. Фізика не займається словами та їх описанням! Там є лінк на ферміони, де згадується й електрон.
ці визначення(опис) похожі на моє визначення(опис) яблука, бо якщо конкретезувати точно і детально то получиться масло масляне.... тобто будь-який об'єкт(поняття) описується через всі інші об'єкти(поняття), а оскільки це справедливо і для інших об'єктів(понять) то кожен об'єкт(поняття) описується через самого себе...
беремо словник, в якомі є всі слова з їх визначенням.... беремо любе слово, наприклад, вода, беремо його визначення, і беремося за пояснення інших слів з визначення слова вода, варіант перший: викреслюємо із словника слово вода, припустимо що ті визначення не мають слів вода... і так далі... в кінці вийде що якесь поняття неможна буде описати бо всі інші слова викреслені.. значить припущення не вірне... варіант другий: якщо знайшли слово яке визначається через воду то твердження підтверджене - вода водяниста...
Я вже написав, що фізика не займається словами та їх визначенням, і навів Вам конкретне описання електрона з посиланнями на повне описання. Де Ви в цьому конкретному описанні електрона знайшли масло масляне?
не займається, але результати використовує.... опис об'єктів йде згідно розуміння понять, без яких опис об'єктів неможливий.... воно там автоматично є, кажучи одне слово ви кажете з пів словника... немає окремих слів.... хоча я можу придумати одне - абараквадр... тільки я не знаю що це таке бо воно ні з якими словами більше не стоїть...точніше ніякими словами я його не визначаю...
Зовсім ні! В наведеному мною описанні немає жодного поняття, яке пояснювалося б поняттям електрона. Ось: Шукайте, і ніколи Ви його не знайдете!
Фермио́н (от фамилии физика Энрико Ферми) — по современным научным представлениям: элементарные частицы, из которых складывается вещество. Елемента́рна части́нка — збірний термін, що відноситься до мікрооб'єктів в суб'ядерному масштабі, які неможливо розщепити на складові частини. Їх будова і поведінка вивчається фізикою елементарних частинок. МИКРООБЪЕКТ маловидимый невооруженным глазом объект, размером менее 2мм Объе́кт (лат. objectum — предмет) — философская категория, если определять её в пределах эпистемологии, выражающая нечто, существующее в реальной действительности (то есть независимо от сознания) — предмет, явление или процесс, на которые направлена предметно-практическая и познавательная деятельность субъекта (наблюдателя). В качестве объекта может выступать и сам субъект, в качестве субъекта выступает личность, социальная группа или всё общество. Процесс — последовательная смена состояний объекта во времени. Время — одно из основных понятий физики и философии, одна из координат пространства-времени, вдоль которой протянуты мировые линии физических тел. Те́ло, или физическое тело в физике — материальный объект, имеющий массу, объём и отделенный от других тел границей раздела. Тело есть форма существования вещества. Ма́сса (от греч. μάζα) — одна из важнейших физических величин. Первоначально (XVII—XIX века) она характеризовала «количество вещества» в физическом объекте, от которого, по представлениям того времени, зависели как способность объекта сопротивляться приложенной силе (инертность), так и гравитационные свойства — вес. Речовина́ — вид матерії, яка на відміну від поля, характеризується масою та складається з елементарних частинок (електронів, протонів, нейтронів, мезонів тощо). тут все як я дивлюся визначається через об'єкт, тобто електрон - це якась філософська категорія, яка визначає дещо що існує в реальній дійсності, в даному випадку це напевно предмет, а "предмет вещь, конкретный материальный объект" от і виявилася зупинка мого дослідження... або Фермио́н (от фамилии физика Энрико Ферми) — по современным научным представлениям: элементарные частицы, из которых складывается вещество. Речовина́ — вид матерії, яка на відміну від поля, характеризується масою та складається з елементарних частинок (електронів, протонів, нейтронів, мезонів тощо).
Навпаки, ніякого замкнутого кола тут немає, бо об'єкт не є фізичним поняттям, а лише філософським. Просто Ви розумієте, що електрон є об'єктом, а не суб'єктом, і переходите до вивчення фізики, де ніяке поняття об'єкта Вам не буде потрібним, оскільки всі предмети фізики є об'єктами, а не суб'єктами.
тобто електрон - це об'єкт, а об'єкт - це непонятно шо... точніше: або електрон або протон або нейтрон або нейтрино...або ж їх сукупність... так би зразу сказали...
Ні, це лише для філософії, а не для фізики. А для фізики: Про розподіл праці чули? Предмет філософії та предмет фізики - різні речі. А Ви намагаєтесь примусити фізиків філософствувати про об'єкти. А чим тоді будуть займатись філософи Ви подумали?
тобто фізика працює з об'єктами, а звідки вони взялися вона не встановлює? відповідь,. що вони взялися з інших об'єктів це те саме....