Виходить, що Ви, дійсно, не знаєте, що питання світобудови не вирішуються голосуванням серед фізиків! Існують якісь гіпотетичні теорії світобудови. Як серед них вибрати вірну? Це питання вирішується не голосуванням, а проведенням дослідів. Справа в тім, що фізики, які проводять ці досліди, знають, які дослідні результати вони отримають згідно тій чи іншій теорії. Досліди проводяться саме так, щоб перевірити, яка з теорій вірно передбачить результати цих дослідів. Саме та теорія, яка передбачить вірно результати дослідів на коллайдері, і буде спільною теорією бозонів Гіґґса!
Так, не вирішується... Вона вже існує. (світобудова) Але яка вона - то вже питання. Над ним і дискутують. Опишіть свою світобудову. І можливі методи перевірки.
Про світобудову в двох словах, звичайно, не напишеш. Але можу навести деякі свої власні ідеї. Я вважаю, що гравітація не є фізичним полем, тому квантова гравітація неможлива. Гравітація стосується лише макроскопічного, грубо кажучи, космічного масштабу, а на мікрорівні вплив гравітації відсутній. Крім того, я вважаю, що суттєвий вплив на світобудову мають ефекти спарювання часток, а в більш загальному випадку - ефекти переплутання станів багатьох часток, наслідком чого є кооперативні ефекти та фазові переходи. Зокрема, такі явища, як чорні діри та Великий вибух, є прикладами таких фазових переходів, причому чорні діри та стан Всесвіту до Великого вибуху є впорядкованими станами зі значним макроскопічним параметром порядку. Особисто я займаюсь розробкою теорії кулонівської пари. Методи перевірки зможу вказати після публікації результатів, коли закінчу розрахунки.
А тепер я наведу своє бачення. Увесь світ - це матерія у формі енергії. Якщо спинити енергію (перевести швидкість частинок до нижчої швидкості - це сприйматиметься як матерія - тверде тіло). Якщо прискорити будь-яку частинку - то вона знову перетвориться в енегію. Це є теорією Планка-Енштейна. Але я ще думаю, що енергія є подільна, тому може утворитися не тільки електрон чи протон, але і дрібніші частинки. Маса усіх електронів не однакова. Електрони подільні на дрібніші частинки і самі електрони мають магнітне поле. Я вважаю, що існують теплотрони - частинки, які на короткій відстані переносяться від одного атома до іншого. Є фотони які передаються від одного атома до іншого на більші відстані через те, що мають більшу швидкість. Радіохвилі - це політ фотонів (фронтами) Також існують частинки гравітони, які мають зв'язок з частинками нашого світу в іншіому вимірі. Там і відбуваються основні події. На мікророзмірах час в порівнянні з нашим прискорюється. Для мікросвіту наш час сповільнений. Для макросвіту - наш час прискорений - тисячі років це лише мить для галактик, що навіть змін практично ніяких не відбувається. Такий набір філософських думок... Це все теж не можна заперечити...?
Заперечити можна, але я не буду цим займатись. Є підручники фізики, звідки Ви сам можете дізнатись, що таке електрони та фотони. Нагадаю лише, що фізика не є умоглядною конструкцією, і фізичні знання багато разів перевірені та підтверджені дослідно.
Що Васю, вирішив в торгівлю податися? Вже ж був філософом, лікарем, ветеринаром, фізиком... Тепер торгівля?
Угу, я займаюсь усім, до чого маю натхнення, не обмежуючи себе однією фізикою. Коли закінчив університет, мені трапився такий цікавий випадок, коли я ходив в кіно. Там якась жінка запропонувала мені підписати Стокгольмську відозву, в якій треба було вказати свою професію. Я відчув якесь піднесення, коли написав "фізик". З тих пір я ні разу не відмовився від нагоди популяризувати фізику серед широкого загалу. Поєдную приємне з корисним. Нажаль, українці дуже мало знають фізику, особливо християни...
Ну що ж. Маю ще одну хорошу головоломку для любителів фізики. Отже теорія: Час у різних вимірах іде по різному. Тобто: в мікросвіті він розтягнутий (тобто сповільнений відносно нашого звикшого часу) в макросвіті - він стиснутий (тобто прискорений відносно нашого) Прості приклади: Діти менші і для нас вони рухливіші. На справді для дітей він йде розтягнуто (довгий день), старші люди рухаються сповільнено... Слони більші і для нас вони повільніші. На справді в них відчуття часу - як і в нас, але по відношенню до нас їм здається, що ми метушимося.. Аналогічно і про мушки всілякі та Великі кити в морі... ---------------------------------------------------------- Гаразд це не цікаво, тоді перейдемо до складніших моделей. Мікросвіт. Атоми. Електрони. Електрон рухається із швидкістю приблизно 15 км в секунду... На справді на мікросвіті - сила притягання електрона до ядра, як у нашому світі - планети до Зірки. Тобто як би ми стали розміром в частинку елекрона, то він для нас літав би також повільно - один оборот в рік (ми би знудилися). Також для нас галактика розміром 200 світлових років обертається ну дуже повільно - якихось 120 км в секунду по орбіті галактики відносно центру - це мільйони років, щоб зробити один оберт. Але як би ми стали в розмір сонячної системи, то розширення всесвіту для нас відбувалося би в реальному часі. Тобто існує обернено пропорційна система часового простору, в результаті якого Всесвіт (життя людей) може існувати всього 6 днів відносно Бога. 6 тисяч років для людей і 6 мільярдів років для електронів... Такі божевільні уявлення... Коментарі будуть?
А яким є розмір електрона? Насправді, цікаво те, що у електрона немає фіксованої швидкости, як і фіксованої траєкторії, а тим більше до нього неможливо застосувати поняття сили. Відтак, електрон є зовсім не тим, чим Ви його собі уявляєте! Крім того, у електрона ще є й спін, який є чисто квантовою величиною, завдяки якій два електрона не можуть знаходитись в одному й тому ж стані. Завдяки цьому атоми та молекули є саме такими, якими ми їх знаємо, а саме - на кожній з орбіталей лише по два електрона з протилежними проекціями спіну на задану вісь! Так що нічого нудного у електрона немає! З ним не занудьгуєш...
час йде по різному навіть в масштабах одного туалету - все залежить від того, з якого боку дверей ви знаходитеся
Е... я і не збирався нудьгувати з електронами. Як на мене - електрони мають складну структуру і відповідно - власні магнітні поля із власними ядрами та напрямками обертання сфер. Самі електрони - це скупчення матерії, яке може бути розподілене по орбіті елекрона... відповідно на орбіті може бути одна маса елекрона, дві а може і чотири... Ну як? ---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:17 ---------- Як присісти з надвору - час і справді розтягується... (до речі під час аварії або час сповільнюється, або мозок працює суттєво швидше...але одне і друге - абсурдне )
Ні, електрони не мають жодної внутрішньої структури, на відміну від протонів, які таку структуру виявляють на досліді. Тому протони та нейтрони складаються з кварків, а електрон є, мабуть, найпростішою часткою. Крім того, електрон не розподіляється по орбіті фізично, а має певну ймовірність бути зареєстрованим в кожній точці орбіти, бо він не має фіксованої траєкторії руху.
Тоді з теорій E = +- mc2 Кварки складаються з електронів (позитронів). То в чому відмінність між матерією електрона та кварка? Можливо у внутрішній структурі? Планети теж усі круглі, але одні - газові хмари, а інші з важких металів складаються. Але ж протони то всюди однакові, що в Юпітері, що на в Сатурні... Але Сатурн має магнітне поле, а Юпітер - ні... А чому електрон не може складатися з фотонів, які злилися (коагулювалися)?...
Відмінність між електроном та кварками в тім, що кварки беруть участь в сильній взаємодії, а електрони - не беруть. Саме тому кварки не можуть складатись з електронів. У електрона спін 0,5, а у фотона спін 1, тому ніяким чином неможливо утворити електрон з фотона!
Ну, ніколи не кажіть ніколи... Перевести фотон в енергію можна? (Що то я. То і є енергія..) А енегрію перевести у створення електрона?
Перевести можна, а от до складу електрона фотон не входить. З одного фотона може утворитись електрон та позитрон. Правда, треба фотон дуже високоенергетичний.
У-ти! (вигук) То звідки в фотона може взятися стільки енергії? Як би фотон володів такою енергією, щоб її хватило на масу елекрона - він би розніс ядро до "чьортовой бабушки"... не говорячи про електрони...