Фізика, як предмет філософської дискусії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 5 лют 2011.

1. Василь

Василь Well-Known Member

Виходить, що Ви, дійсно, не знаєте, що питання світобудови не вирішуються голосуванням серед фізиків! Існують якісь гіпотетичні теорії світобудови. Як серед них вибрати вірну? Це питання вирішується не голосуванням, а проведенням дослідів. Справа в тім, що фізики, які проводять ці досліди, знають, які дослідні результати вони отримають згідно тій чи іншій теорії. Досліди проводяться саме так, щоб перевірити, яка з теорій вірно передбачить результати цих дослідів. Саме та теорія, яка передбачить вірно результати дослідів на коллайдері, і буде спільною теорією бозонів Гіґґса!

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не тільки. Іноді викид газів може відбутися при намаганні співаком взяти дуже високу ноту.:)))

• Подобається Подобається x 4
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так, не вирішується... Вона вже існує. (світобудова) Але яка вона - то вже питання. Над ним і дискутують. Опишіть свою світобудову. І можливі методи перевірки.

• Подобається Подобається x 1
  4. Василь

Василь Well-Known Member

Про світобудову в двох словах, звичайно, не напишеш. Але можу навести деякі свої власні ідеї. Я вважаю, що гравітація не є фізичним полем, тому квантова гравітація неможлива. Гравітація стосується лише макроскопічного, грубо кажучи, космічного масштабу, а на мікрорівні вплив гравітації відсутній. Крім того, я вважаю, що суттєвий вплив на світобудову мають ефекти спарювання часток, а в більш загальному випадку - ефекти переплутання станів багатьох часток, наслідком чого є кооперативні ефекти та фазові переходи. Зокрема, такі явища, як чорні діри та Великий вибух, є прикладами таких фазових переходів, причому чорні діри та стан Всесвіту до Великого вибуху є впорядкованими станами зі значним макроскопічним параметром порядку. Особисто я займаюсь розробкою теорії кулонівської пари. Методи перевірки зможу вказати після публікації результатів, коли закінчу розрахунки.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

А тепер я наведу своє бачення.

Увесь світ - це матерія у формі енергії. Якщо спинити енергію (перевести швидкість частинок до нижчої швидкості - це сприйматиметься як матерія - тверде тіло). Якщо прискорити будь-яку частинку - то вона знову перетвориться в енегію. Це є теорією Планка-Енштейна.
    Але я ще думаю, що енергія є подільна, тому може утворитися не тільки електрон чи протон, але і дрібніші частинки. Маса усіх електронів не однакова. Електрони подільні на дрібніші частинки і самі електрони мають магнітне поле.

Я вважаю, що існують теплотрони - частинки, які на короткій відстані переносяться від одного атома до іншого.

Є фотони які передаються від одного атома до іншого на більші відстані через те, що мають більшу швидкість.

Радіохвилі - це політ фотонів (фронтами)

Також існують частинки гравітони, які мають зв'язок з частинками нашого світу в іншіому вимірі. Там і відбуваються основні події.

На мікророзмірах час в порівнянні з нашим прискорюється. Для мікросвіту наш час сповільнений. Для макросвіту - наш час прискорений - тисячі років це лише мить для галактик, що навіть змін практично ніяких не відбувається.

Такий набір філософських думок...
    Це все теж не можна заперечити...?

• Подобається Подобається x 2
  6. Василь

Василь Well-Known Member

Заперечити можна, але я не буду цим займатись. Є підручники фізики, звідки Ви сам можете дізнатись, що таке електрони та фотони. Нагадаю лише, що фізика не є умоглядною конструкцією, і фізичні знання багато разів перевірені та підтверджені дослідно.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дайте скидку на "предмет філософії".

8. Василь

Василь Well-Known Member

А Ви купляєте чи продаєте?

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Що Васю, вирішив в торгівлю податися? Вже ж був філософом, лікарем, ветеринаром, фізиком... Тепер торгівля?:)))

10. Василь

Василь Well-Known Member

Угу, я займаюсь усім, до чого маю натхнення, не обмежуючи себе однією фізикою. Коли закінчив університет, мені трапився такий цікавий випадок, коли я ходив в кіно. Там якась жінка запропонувала мені підписати Стокгольмську відозву, в якій треба було вказати свою професію. Я відчув якесь піднесення, коли написав "фізик". З тих пір я ні разу не відмовився від нагоди популяризувати фізику серед широкого загалу. Поєдную приємне з корисним. Нажаль, українці дуже мало знають фізику, особливо християни...

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ну що ж.

Маю ще одну хорошу головоломку для любителів фізики.

Отже теорія:
    Час у різних вимірах іде по різному. Тобто:
    в мікросвіті він розтягнутий (тобто сповільнений відносно нашого звикшого часу)
    в макросвіті - він стиснутий (тобто прискорений відносно нашого)

Прості приклади:
    Діти менші і для нас вони рухливіші. На справді для дітей він йде розтягнуто (довгий день), старші люди рухаються сповільнено...

Слони більші і для нас вони повільніші. На справді в них відчуття часу - як і в нас, але по відношенню до нас їм здається, що ми метушимося..

Аналогічно і про мушки всілякі та Великі кити в морі...
    ----------------------------------------------------------

Гаразд це не цікаво, тоді перейдемо до складніших моделей.

Мікросвіт. Атоми. Електрони.
    Електрон рухається із швидкістю приблизно 15 км в секунду...
    На справді на мікросвіті - сила притягання електрона до ядра, як у нашому світі - планети до Зірки. Тобто як би ми стали розміром в частинку елекрона, то він для нас літав би також повільно - один оборот в рік (ми би знудилися).

Також для нас галактика розміром 200 світлових років обертається ну дуже повільно - якихось 120 км в секунду по орбіті галактики відносно центру - це мільйони років, щоб зробити один оберт. Але як би ми стали в розмір сонячної системи, то розширення всесвіту для нас відбувалося би в реальному часі.

Тобто існує обернено пропорційна система часового простору, в результаті якого Всесвіт (життя людей) може існувати всього 6 днів відносно Бога. 6 тисяч років для людей і 6 мільярдів років для електронів...

Такі божевільні уявлення... :)

Коментарі будуть?

12. Василь

Василь Well-Known Member

А яким є розмір електрона? Насправді, цікаво те, що у електрона немає фіксованої швидкости, як і фіксованої траєкторії, а тим більше до нього неможливо застосувати поняття сили. Відтак, електрон є зовсім не тим, чим Ви його собі уявляєте! Крім того, у електрона ще є й спін, який є чисто квантовою величиною, завдяки якій два електрона не можуть знаходитись в одному й тому ж стані. Завдяки цьому атоми та молекули є саме такими, якими ми їх знаємо, а саме - на кожній з орбіталей лише по два електрона з протилежними проекціями спіну на задану вісь! Так що нічого нудного у електрона немає! З ним не занудьгуєш...

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

час йде по різному навіть в масштабах одного туалету - все залежить від того, з якого боку дверей ви знаходитеся

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Е... я і не збирався нудьгувати з електронами. Як на мене - електрони мають складну структуру і відповідно - власні магнітні поля із власними ядрами та напрямками обертання сфер. Самі електрони - це скупчення матерії, яке може бути розподілене по орбіті елекрона... відповідно на орбіті може бути одна маса елекрона, дві а може і чотири...

Ну як?

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:17 ----------

Як присісти з надвору - час і справді розтягується... (до речі під час аварії або час сповільнюється, або мозок працює суттєво швидше...але одне і друге - абсурдне :) )

15. Василь

Василь Well-Known Member

Ні, електрони не мають жодної внутрішньої структури, на відміну від протонів, які таку структуру виявляють на досліді. Тому протони та нейтрони складаються з кварків, а електрон є, мабуть, найпростішою часткою. Крім того, електрон не розподіляється по орбіті фізично, а має певну ймовірність бути зареєстрованим в кожній точці орбіти, бо він не має фіксованої траєкторії руху.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тоді з теорій E = +- mc2 Кварки складаються з електронів (позитронів).
    То в чому відмінність між матерією електрона та кварка? Можливо у внутрішній структурі? Планети теж усі круглі, але одні - газові хмари, а інші з важких металів складаються. Але ж протони то всюди однакові, що в Юпітері, що на в Сатурні... Але Сатурн має магнітне поле, а Юпітер - ні...

А чому електрон не може складатися з фотонів, які злилися (коагулювалися)?...

17. Василь

Василь Well-Known Member

Відмінність між електроном та кварками в тім, що кварки беруть участь в сильній взаємодії, а електрони - не беруть. Саме тому кварки не можуть складатись з електронів. У електрона спін 0,5, а у фотона спін 1, тому ніяким чином неможливо утворити електрон з фотона!

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ну, ніколи не кажіть ніколи...
    Перевести фотон в енергію можна? (Що то я. То і є енергія..)
    А енегрію перевести у створення електрона?

19. Василь

Василь Well-Known Member

Перевести можна, а от до складу електрона фотон не входить. З одного фотона може утворитись електрон та позитрон. Правда, треба фотон дуже високоенергетичний.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

У-ти! (вигук)

То звідки в фотона може взятися стільки енергії? Як би фотон володів такою енергією, щоб її хватило на масу елекрона - він би розніс ядро до "чьортовой бабушки"... не говорячи про електрони...

а де твій аватар? :)